#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Kryss i försäsongspremiären

 

 

Syrianska blandade och gav rejält i försäsongspremiären. Efter en riktigt pigg första halvlek möblerade de rödgula om efter paus där man bytte hela laget - och då tappade man också sin 2-0-ledning till ett 2-2-kryss mot Valbo FF. Nyförvärvet Attila Pinte och Rodi Mahmoud gjorde de rödgula målen.

Vid lunchtid på lördagen kickade Syrianska igång årets försäsongsmatchande då Valbo FF - från Division 2 Norrland - stod för motståndet hemma på Parken. Syrianska har ju som bekant fräschat upp sin trupp rejält med många nya namn, och samtliga skulle få chansen att testa sina vingar denna eftermiddag. Huvudtränare Kalle Granath valde att matcha en någon mer erfaren startelva i den första halvleken, för att sedan byta ut hela laget mot lite yngre förmågor efter paus - något som skulle få stor påverkan på matchbilden.

 

Efter ett par pigga minuter från Valbo i matchinledningen var det Syrianska som tog kommandot och höll ett fast grepp om taktpinnen. De rödgula trillade boll förvånansvärt bra med tanke på att mer eller mindre hela startelvan bestod av nyförvärv som aldrig tidigare matchat tillsammans. Man visade goda intentioner och försökte spela sig fram via kombinationer - något man lyckades väl med fram till den sista fjärdedelen där ett kompakt Valbo stod väl samlat och trubbade av Syrianskas offensiv. Även om hemmalaget stundtals dominerade bollinnehavet så var målchanserna lätträknade, och anfallen slutade oftast med "nästan-lägen" som rann ut i sanden.

 

Valbo satsade på spelvändningar innan paus, och ett par gånger rann man igenom en hemmadefensiv som än så länge inte är helt samspelt. Nyförvärvet Michal Habànek stoppade ett bortaläge med en fin brytning - och inte långt senare kunde Syrianska ställa om i en kontring där två andra nyförvärv låg bakom matchens första mål. Yttermittfältaren Pavol Orolìn stod för en utmärkt framspelning när landsmannen Attila Pinte skickade dit 1-0 i sin första match för sin nya klubb. Syrianskas första halvlek gav mersmak - och trots ett stort spelövertag hade man "bara" med sig en 1-0-ledning in till pausvilan.

 

Syrianska bytte ut hela sitt lag - sånär som på provspelande målvakten Jozef Cighard - till den andra halvleken och effekten blev inte allt för lyckad för de rödgulas del. Hemmalaget tappade allt och lite till pch matchen tog en rejäl sväng. Lika stort övertag som Syrianska hade innan paus skulle Valbo ha i den andra halvleken, om inte mer än så. Även om Rodi Mahmoud tidigt utökade hemmaledningen till 2-0 efter inspel från Lucas Özgün, var det inte mycket som gick rätt för Syrianska. Man kom helt fel i positionerna och det ena felbeslutet följdes av det andra, stundtals såg det faktiskt riktigt virrigt ut. 

 

Det skulle ändå dröja till då knappa 20 minuter återstod innan Valbo fick in en reducering - men det kändes som om det bara var en tidsfråga. Ett fint anfall avslutades med en stenhård nick upp i nättaket när Alexander Sjöström kastade sig fram efter ett inlägg. Valbo fick med sig brutala 17 (!) hörnor i den andra halvleken, och efter en av dessa kom också kvitteringen. I andravågen lyfte Martin Sundquist-Boox bollen i nät över provspelade hemmakeepern Jozef Cighard i den 80:e minuten. Valbo var därefter det lag som var närmast segern - men Syrianska kunde freda sitt mål och fixa ett kryss trots en andra halvlek som lämnade en hel del att önska. 

 

Det blev alltså en försäsongspremiär med två helt olika ansikten och med en rad av både utropstecken och frågetecken i summeringen. Många spelare visade framfötterna i den första halvleken där man spelmässigt höll en betydligt högre nivå än vad som kan förväntas så här pass tidigt på försäsongen - samtidigt som det mesta i den andra halvleken gick i motsatt riktning då ingenting fungerade. I det stora hela kan man konstatera att det finns potential i truppen som än så länge är väldigt ojämn. Lyckligtvis har man god tid på sig att spela ihop laget - med ny chans på hemmaplan redan nästa helg då kommande seriekonkurrenten Håbo FF kommer på besök.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

SYRIANSKA IF - VALBO FF                                                           2-2 (1-0)

Mål:

 

 

 

1-0 (33) Attila Pinte

2-0 (54) Rodi Mahmoud

2-1 (69) Alexander Sjöström

2-2 (80) Martin Sundquist-Boox

Avslut: 10-13 (6-1)
Avslut på mål: 6-7 (4-0)
Hörnor: 3-21 (2-4)
Offside: 3-4 (1-4)

Gula kort:

 

 

 

Emmanuel Ndayishimiye, Valbo (21)

Jonathan Bahar, Syrianska (25)

Jozef Cighard, Syrianska (33)

Jaser Al-Mosawy, Syrianska (83)

Röda kort: -
Publik: 116
Domare: Irfan Vukovic, Västerås

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-4-1):

Jozef Gighard * - Michal Habànek (45), Rigest Hysko (45), Ján Marcin (45), Michal Kamau (45) - Igor Paldan (66) - Jonathan Bahar (45), Daniel Johansson (45), Attila Pinte (45), Pavol Orolìn (45) - Sasa Plavsic (60)

 

Ersättare:

Marcel Kaya (45), Viktor Tsouplakis (45) *, Simon Grassi (45), Dennis Olsson (45), André Garabet (45, 86), Lucas Özgün (45), Rodi Mahmoud (45), Sharam Said (45), Jaser Al-Mosawy (60), Alexander Bladh (66), Monir Ahmad (86), Patrik Öhman, Sebastian Karacan

 

* = provspelare

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});