#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Försäsongskryssandet fortsätter

 

 

Syrianska fortsätter att kryssa sig fram i försäsongsmatchandet. De rödgula spelade oavgjort i ett kampfyllt derby mot Skiljebo under onsdagskvällen - en chansfattig drabbning som slutade 1-1 (0-1) efter att Rodi Taher nätat för hemmalaget.

I en period av tuff träning och tätt matchande fick Syrianska klara sig utan ett par sjuka och småskadade spelare i onsdagens försäsongsderby mot Skiljebo - men med ett ihoplappat manskap plockade man fram en ny fin arbetsinsats som även den här gången räckte till ett kryss.

 

Inte helt oväntat var det Skiljebo - som i år klassas som en av de stora seriefavoriterna - som tog kommandot inledningsvis med ett betydligt större bollinnehav än hemmalaget. De rödgula låg dock rätt i sina försvarspositioner och släppte inte till någonting bakåt, samtidigt som man var småluriga i sitt kontringsspel där man ett par gånger om stack upp och testade Marcus Modin i bortamålet. 

 

Skiljebo var som farligast vid sina fasta situationer, men det blev sällan riktigt hotfullt mot en samlad hemmadefensiv som hade bra koll på de allra flesta av händelserna. En händelsefattig första halvlek såg ut att sluta mållös - dock skulle ett individuellt misstag strax utanför eget straffområde sätta de rödgula i underläge in till pausvilan. Ett bolltapp i känsligt läge utnyttjades effektivt av Skiljebo som nätade till 0-1 i den 44:e minuten genom Anten Engström-Appelfeldt. Anfallaren tog tillvara på ett rent friläge och placerade bollen i nät utan chans för Sebastian Karacan som tog plats mellan stolparna den här kvällen.

 

Syrianska tvingades till en del ommöbleringar i sitt lag till den andra halvan och hade det riktigt tufft till en början innan man, efter en intensiv bortapress, samlade ihop sig och tog sig tillbaka in i drabbningen. Ju längre halvleken led desto mer böljande och svängig blev matchbilden, men inget av lagen kändes tillräckligt vassa för att skapa något kreativt i sin respektive sista tredjedel av planen. Precis som innan paus var SSK som mest svårhanterat vid sina offensiva fasta situationer, samtidigt som Syrianska la en hel del krut i sina spelvändningar. De rödgula skulle så småningom fixa en kvittering då Rodi Taher lyfte bollen i nät till 1-1 i den 81:a minuten - ett avslut som uppenbarligen ställde Marcus Modin som inte riktigt såg ut att vara med på noterna.

 

Varken Syrianska eller Skiljebo var därefter nära ett segermål, utan ett 1-1-kryss fick noteras efter ett försäsongsderby som snarare präglades av kamp och dueller än något vidare skönspel. För de rödgulas del kunde ännu en stark arbetsinsats bockas av, men det finns fortfarande en del att jobba med i det egna spelet. I jämförelse med de två senaste matcherna, som även de slutat oavgjort, kändes ändå det här krysset som något man får vara nöjda med. Prestationen som sådan får även den ses som stabil, och med nästan exakt en månad kvar till seriestarten måste man ändå påstå att man är i fas i sina säsongsförberedelser.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

SYRIANSKA IF - SKILJEBO SK                                               1-1 (0-1)

Mål:

 

0-1 (44) Anton Engström-Appelfeldt

1-1 (81) Rodi Taher

Avslut: 7-6 (5-3)
Avslut på mål: 5-4 (4-2)
Hörnor: 1-6 (1-1)
Offside: 5-6 (3-4)
Gula kort: -
Röda kort: -
Publik: 65
Domare: Danha Bachiri, Västerås

 

 

Syrianskas laguppställning (3-5-2):

Sebastian Karacan - Michael Kamau, Samuel Barlay (46 Jonathan Bahar), Rasmus Rönnholm - Behnam Olfat, Rodi Taher, Daniel Johansson, Ayoub Abassi (73 Marcel Kaya), Blend Sheiko - Lukman Murad (85 Bosko Durovic), Josef Akpinar (66 Bubakarry Fadika)

 

Ej inbytta ersättare:

Aleksandar Stevanovic, Simon Grassi & Alex Bandick

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});