#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Hemmakryss mot GUSK

 

 

Syrianska vände underläge till ledning - men lyckades inte knyta ihop säcken mot ett Gamla Upsala som kvitterade på stopptid i 2-2-krysset på Parken. Buba Fadika och Lukman Murad gjorde målen i den jämna drabbningen med seriekonkurrenten.

Ett sjukdomsdrabbat Syrianska fick ställa över ett flertal spelare till lördagens hemmamöte med seriekollegan Gamla Upsala - en match där de rödgula jagade årets första seger och revansch efter bakslaget förra helgen. Nyförvärvet Felix Karlsson debuterade mellan stolparna bakom en trebacklinje med Mike Kamau, Samuel Barlay och Rasmus Rönnholm - och efter fyra insläppta mål senast låg fokus på att stänga igen bakåt och inte stå för liknande bjudningar. Trots två baklängesmål den här gången kändes defensiven betydligt mer disciplinerad i ett Syrianska som överlag stod för en stabil insats.

 

Under en avvaktande matchinledning var det inget av lagen som riktigt ville ta tag i taktpinnen. Snarare var det så att man mest försiktigt kände på varandra där de offensiva initiativen var sällsynta. GUSK satsade på en hög press i hopp om att i ett tidigt skede sätta stopp för hemmalagets bolltrillande, och man lyckades väl då de rödgula tvingades till en lång rad av djupledsbollar som ofta rann ut i sanden. I de lägen när gästerna själva drog igång anfallsförsök stod ett väl samlat hemmaförsvar i vägen - och större delen av den första halvleken var en händelsefattig historia. 

 

Båda lagen skulle ändå näta var sin gång innan paus. GUSK tog ledningen vid en fast situation - en frispark från högerkanten som perfekt slogs in i boxen där Haris Bajramovic knoppade in 0-1 bakom en chanslös Felix Karlsson. Just Karlsson skulle hålla Syrianska kvar i matchen med en vass dubbelräddning i ett rent friläge ensam med tre (!) bortaanfallare - en situation som luktade offside långa vägar men flaggan hölls av någon underlig anledning nere av den assisterande domaren. Istället kunde de rödgula strax därefter kvittera genom ett mönsteranfall där bollen hittade ut till Blend Sheiko på vänsterkanten som med sitt inspel hittade Buba Fadika som skickade in 1-1.

 

Syrianska öppnade den andra halvleken piggt utan att för den delen skapa några riktigt heta lägen. Ett par halvchanser skramlade man ändå fram, men GUSK skulle med ett aggressivt närkampsspel ta kontroll över matchbilden som svängde över till gästernas favör. Bortalaget hade, efter de rödgulas pigga start, en av sina bättre perioder där man lyckades etablera ett bollinnehav en bit in på offensiv planhalva. Även för upplänningarna lyste de klara målchanserna med sin frånvaro - och Syrianska kunde sakta med säkert jobba sig tillbaka in i drabbningen som kändes allt mer öppen ju längre den led.

 

Hemmalaget fick under slutkvarten en rad av fina omställningslägen efter offensiva bollvinster - och efter just en sådan tog man också ledningen då anfallaren Lukman Murad mycket vackert lyfte bollen i nät till 2-1 i den 78:e minuten. GUSK svarade med att genast frångå sitt välorganiserade 4-2-3-1-system till att gå upp med ett tremannaanfall i sin jakt på att få med sig ett kryss från Parken. Gästerna satte ett rejält tryck mot hemmamålet, men även nu hade man svårt att skapa något vettigt mot en stabil Syrianskadefensiv. De hetaste chanserna skulle istället de rödgula stå för då man stormade fram i ett par vassa kontringar där inhoppande Alex Bandick var väldigt nära att punktera matchen med ett 3-1-mål men avslutet letade sig strax utanför den bortre stolpen.

 

Trots oförmågan att ta död på matchen såg det länge ut som att de rödgula ändå skulle reda ut stormen och inkassera årets första seger, men på stopptid grusade en ny fast situation de förhoppningarna. En ny kantfrispark slogs in mot den bortre delen av straffområdet där inbytte Deniz Yaldir - planens kortaste spelare - knoppade in 2-2 innan tillställningen kort därefter blåstes av. 

 

I det stora hela speglar ändå ett kryss det här försäsongsmötet väldigt väl. Det var två jämna lag som gjorde upp på Parkens konstgräs denna eftermiddag. Syrianska stod för en betydligt mer stabil insats den här gången i jämförelse med förra helgen, och på ett starkt sätt tog man sig tillbaka från ett underläge och satte sig i förarsätet. Olyckligtvis lyckades man inte knyta ihop säcken och få med sig en efterlängtad seger, men man får ändå ta med sig själva prestationen som var ett klart fall framåt.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

SYRIANSKA IF - GAMLA UPSALA SK                                       2-2 (1-1)

Mål:

 

 

 

0-1 (27) Haris Bajramovic

1-1 (41) Bubakarry Fadika

2-1 (78) Lukman Murad

2-2 (90+1) Deniz Yaldir

Avslut: 9-9 (4-5)
Avslut på mål: 4-5 (2-3)
Hörnor: 5-4 (2-2)
Offside: 7-3 (3-1)
Gula kort: -
Röda kort: -
Publik: 75
Domare: Danha Bachiri, Västerås

 

 

Syrianskas laguppställning (3-5-2):

Felix Karlsson - Michael Kamau, Samuel Barlay, Rasmus Rönnholm - Blend Sheiko (81 Simon Grassi), Daniel Johansson, Ayoub Abassi (46 Rodi Mahmoud), Almir Zeqiri, Marcel Kaya (56 Alex Bandick) - Lukman Murad, Bubakarry Fadika (63 Osam Abassi)

 

Ej inbytta ersättare:

Aleksandar Stevanovic

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});