#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Klar förlust i försäsongspremiären

 

 

Ett ungt Syrianska drabbade samman med ett övermäktigt motstånd i försäsongspremiären. Trots en godkänd insats kunde superettalaget Syrianska FC vinna med klara 4-1 på ett kylslaget Södertälje Fotbollsarena. Alexander Persson-Njie blev bortalagets enda målskytt.

Förutom den långtidsskadade kvartetten Temesgen Berhane, Mikael Zaytoun, Michael Quintero och Jonas Kouao saknades tongivande spelare som Robin Blommé, Samuel Barlay, Sheriff Suma, Markus Hanna och Mattias Florén när försäsongsmatchandet drog igång under lördagseftermiddagen. En ung och oerfaren elva ställdes på benen i det tuffa bortamötet med superettalaget Syrianska FC. Nyuppflyttade Sebastian Karacan tog plats mellan stolparna bakom en fyrbackslinje med 16-årige Marcel Kaya till höger, Rigest Hysko och Gabriel Medina som mittlås och Dennis Persson till vänster. David Hasler och nyförvärvet Kevin Sharro spelades på var sin kant på mittfältet med 17-årige Rodi Mahmoud och Alexander Persson-Njie centralt samtidigt som Allan Kosik fick sällskap av 17-åringen Jonathan Bahar på topp.

- Vi visste att vi skulle möta ett bättre lag men vi ville inte "parkera bussen" och bara försvara oss. Vi ville rulla boll och försöka fylla på med folk när vi väl kom i anfall och spelvändningar, kommenterar huvudtränare Fredrik Giesecke om den något offensivt balanserade startelvan.

 

Syrianska FC - med ett på pappret väldigt starkt lag - tog inte helt oväntat kommandot i matchinledningen. Redan i den tredje minuten kunde Saman Ghoddos ge hemmalaget ledningen och det krävdes ytterligare en tiominutersperiod av total SFC-dominans innan gästerna vaknade till. Det för dagen helvita bortalaget jämnade ut spelet något och kontrade starkt när det gavs tillfälle. David Hasler gjorde mer eller mindre vad han ville med bollen och sprang igenom hemmaförsvaret till ett friläge där avslutet, med fel fot, skickades tätt över ribban. Kort därefter drog Hasler på nytt upp farten och trixade sig bort SFC-defensiven innan han serverade Alexander Persson-Njie ett öppen mål. Mittfältaren satte dit 1-1 bakom en överspelad Dejan Garaca i den 20:e minuten. Jonathan Bahar fick kort därefter chansen till ett ledningsmål med ett friläge från mittlinjen men tog lite för god tid på sig och fick inte ordning på bollen i avslutsögonblicket. Garaca kunde parera denna gång.

 

Trots att bortalaget stod för en relativt bra första halvlek går det inte på något sätt att hymla om att SFC var det starkare laget. Innan halvtidsvilan kunde superettagänget åter ta ledningen då Besim Kunic tog tillvara på ett passivt agerande i bortaförsvaret efter förarbete av den väldige Dinko Felic, 1-0-målskytten Ghoddos och en osjälvisk Durim Berisha.

- Jag tycker vi stundtals spelar riktigt bra i den första halvleken. Vi skapar chanser och bränner två frilägen mot starkt motstånd.

 

Efter paus var det SFC för hela slanten. De rödgulrandiga hade ett gigantiskt bollinnehav och kom till ett flertal lägen för avslut. Sonny Karlsson och Charbel Mirza utökade hemmaledningen till 4-1 och därefter passade man på att bränna en straffspark. Bortalaget, som hade fått löpa en hel del utan boll, blev allt mer slutkört men både Rodi Mahmoud och Dennis Persson kunde sticka upp med var sitt avslut tätt utanför stolparna. 16-årige Taher Mahallatian, 17-årige Lucas Özgün och 18-årige Philip Atina Isho fick alla chansen till inhopp i den andra halvleken och gjorde inte på något sätt bort sig.

- Vi möter ett lag som är, och ska vara, klart bättre än oss. Även om det aldrig är kul att förlora så tycker jag att vi ändå står upp på ett ganska bra sätt med tanke på förutsättningarna.

 

Utan en lång rad av nyckelspelare hade man inte mycket att sätta emot ett alldeles för starkt Syrianska FC denna eftermiddag. Att två divisioner skiljer lagen åt och att bortalaget dessutom mönstrade ett riktigt ungt och oerfaret manskap var väldigt tydligt under långa perioder. Insatsen får ändå ses som klart godkänd även om en tremålsförlust aldrig är särskilt smickrande. David Hasler var planens klart bästa spelare i den första halvleken men tröttnade något, precis som resten av laget, efter paus. Trion Rodi Mahmoud, Alexander Persson-Njie och Allan Kosik var annars de som visade framfötterna mest.

- Sett till matchen i sin helhet kan alla våra killar kvittera ut bra betyg.

 

Nu väntar en tung träningsperiod innan man på nytt försäsongsmatchar lördagen den 7:e februari. Seriekollegan - och den kommande premiärmotståndaren - Upsala IF står för motståndet hemma på Swedbank Park. 

 

Syrianska IF vill passa på att tacka Syrianska FC för sin gästvänlighet med ett varmt välkomnade och en trevlig och välsmakande lunch efter matchen!

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA FC - SYRIANSKA IF                                                   4-1 (2-1)

Mål:

 

 

 

 

1-0 (3) Saman Ghoddos

1-1 (20) Alexander Persson-Njie

2-1 (32) Besim Kunic

3-1 (53) Sonny Karlsson

4-1 (65) Charbel Mirza

Avslut: 17-9 (6-5)
Avslut på mål: 11-5 (5-3)
Hörnor: 6-3 (3-0)
Offside: 1-2 (0-1)
Gula kort: 0-1 (0-0)
Publik: 185
Domare: Per Melin, Gävle

 

 

 

 

 

Syrianska lost the pre-season game againt a strong second league side Syrianska FC away from home during this Saturday afternoon. A young and inexperienced away team didn't have much to put against a too difficult opponent. Alexander Persson-Njie equalized the SFC's lead in the first half but the first pre-season game this year finally ended with a 1-4 loss.

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});