#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Förlust efter medioker insats

 

 

Syrianska åkte på en klar 0-3-förlust i Norrköping mot ett för dagen tveklöst bättre IK Sleipner. Försäsongsmötet blev en händelsefattig historia där hemmalaget hade ett övertag sett till bollinnehav - men de klara målchanserna lyste med sin frånvaro åt båda hållen.

Efter fyra insläppta mål senast låg försvarsspelet i fokus när Syrianska gästade Nya Parken i Norrköping där division 1-nykomlingen IK Sleipner stod för motståndet. Tidigare under försäsongen hade man luftat stora delar av sitt manskap, men denna gång kom de rödgula till spel med en decimerad matchtrupp - endast 13 spelare - då man hade valt att ge de övriga spelarna matchning i U21-laget samma eftermiddag. En, på pappret, tuff uppgift var alltså vad som väntade.

 

Det var ett hungrigt och piggt Sleipner tog tag i taktpinnen per omgående, och Syrianska hade problem att hitta rätt i sina positioner främst centralt i banan. Det dröjde inte länge innan det blev väldigt tydligt att hemmalaget la stor vikt vid sina offensiva fasta situationer, och både hörnor och frisparkar från alla håll och kanter lyftes in i det rödgula straffområdet - utan att för den delen skapa någon större oreda för ett väl samlat bortaförsvar.

 

Syrianska fick lägga en hel del energi på att försvara sig då man inte fick det egna spelet att stämma alls överhuvudtaget. I den 23:e minuten spräckte Sleipner nollan då västeråsbekante Daniel Andersson skickade in 1-0 med en inte allt för välplacerad nick när Syrianskaförsvaret agerade passivt. Utöver målet och ytterligare någon halvchans skapade hemmalaget mer eller mindre ingenting. Syrianska spelade upp sig något och avslutade den första halvleken piggt. Även de rödgula hade någon halvchans och någon farlig nick efter en hörna - men Sleipners 1-0-ledning i halvtidsvilan var varken ologisk eller på något sätt orättvis.

 

Precis som i matchinledningen så blev det en rivstart av Sleipner i den andra halvleken och mer eller mindre omgående hittade man fram till en riktigt het chans - kanske den hetaste i hela matchen - men Syrianskakeepern Patrik Öhman räddade. 2-0 skulle istället komma i den 52:a minuten då ännu ett svagt försvarsagerande låg bakom ett rödgult baklängesmål. Duktige Alexander Radesjös inspel efter marken rann igenom hela bortadefensiven och vid den bortre stolpen tappades markeringen på en framstormande Kasper Ringqvist som tackade och tog emot med att skicka bollen i öppen bur. 

 

I övrigt var den andra halvleken ett riktigt sömnpiller där Sleipner stundtals dominerade bollinnehavet utan att för den delen skapa målchanser framåt. Kanske skulle Syrianska ha haft en straffspark med sig när Pavol Orolìn gjordes ned i offensiv box - men huvuddomare Robin Andersson från Finspång valde att lämna situationen utan åtgärd.

 

Domartrion hamnade olyckligtvis i fokus i samband med Sleipnerns tredje mål i slutminuterna. Flera offsidestående hemmaspelare blev helt rena framför mål, och den assisterande domaren flaggade för offside men valde efter en stund att ta ner flaggan och huvuddomare Andersson lät spelet gå - och när bortaspelarna hade stannat upp kunde Daniel Källsholm rulla in 3-0 i öppet mål. Trots att målet inte på något sätt var matchavgörande blev det irriterat hos de rödgula med ett par varningar som följd - där Jàn Marcin fick sin andra och blev utvisad - vilket självklart inte är försvarbart. Domartrion medgav dock efter matchen att man agerade fel i situationen och att målet inte borde blivit godkänt.

 

Försäsongsmötet slutade med en klar 3-0-seger för Sleipner som tveklöst var det bättre laget i denna match. Division 1-nykomlingen hade bra mycket mer boll än Syrianska, men hade svårt att förvalta sitt bollinnehav till klara målchanser och slutresultatet var nog något nummer för stort i hemmalagets favör. De rödgula stod för en tämligen medioker insats där man inte hittade rätt i varken passningsspel eller positionsspel. Man har en bit kvar till den nivå och form man önskar kliva in i seriespelet med om en dryg månad.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

IK SLEIPNER - SYRIANSKA IF                                                       3-0 (1-0)

Mål:

 

 

1-0 (23) Daniel Andersson

2-0 (52) Kasper Ringqvist

3-0 (86) Daniel Källsholm

Avslut: 9-6 (4-3)
Avslut på mål: 5-1 (3-1)
Hörnor: 9-5 (6-4)
Offside: 2-4 (0-2)

Gula kort:

 

 

 

 

Mikael Mattsson, Sleipner (63)

Pavol Orolìn, Syrianska (71)

Michal Habànek, Syrianska (77)

Jàn Marcin, Syrianska (85, 87)

Sasa Plavsic, Syrianska (87)

Röda kort: Jàn Marcin, Syrianska (87)
Publik: 75
Domare: Robin Andersson, Finspång

 

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-4-1):

Patrik Öhman - Michael Kamau, Igor Paldan, Rigest Hysko, Michal Habànek - Jàn Marcin (Utv. 87) - Jonathan Bahar (Josef Akpinar 55), Daniel Johansson, Attila Pinte (Dennis Olsson 55), Pavol Orolìn - Sasa Plavsic

 

Ej inbytta ersättare:

-

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});