#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Hysko räddade premiärkryss

 

 

Med en kvittering på stopptid fixade Rigest Hysko en viktig poäng i seriepremiären mot Upsala IF - en poäng som mycket väl kunde ha varit tre. Syrianska var sett till matchen i sin helhet det hetare laget och var, trots den sena kvitteringen, ytterst nära att få med sig en seger från Österängens IP.

Efter en försäsong där resultaten lyst med sin frånvaro var Syrianskas status inför lördagens seriepremiär i allra högsta grad svårbedömd. Många frågetecken behövde rätas ut och det i ett bortamöte mot en svårspelad nykomling. Det anses alltid vara lurigt att spela mot uppflyttade lag i de inledande omgångarna - lag som har en positiv trend från fjolåret och som allt som oftast är väldigt inspirerade när de kommer till spel i en högre serie än vad man är vana vid. Upsala IF skulle visa sig vara precis en sådan nykomling och en tuff nöt att knäcka för Syrianskas del.

 

Även om Syrianska inledde piggt så var den första halvleken en jämn historia. Lagen agerade avvaktande och kände mest av varandra. De rödgula var visserligen de som lyckades skrapa fram ett par halvchanser, där Jonthan Bahar var närmast med en nick i ribban från en hårfin offsideposition, men spelövertaget var marginellt. Alldeles för många bollar skickades långt utan adress och det kändes aldrig riktigt farligt när lagen närmade sig den sista tredje tredjedelen av offensiv planhalva.

- Det var premiär och nerverna var på helspänn. Inget konstigt med det, menar huvudtränare kalle Granath.

 

Granath stod för en del omjusteringar i paus och det blev genast bättre fart på de rödgula. 17-årige Bahar - som fick chansen från start - spelades fram av Kevin Sharro i ett bra läge men hemmakeepern Björn Bodingh stod för en bra räddning. Istället var det UIF som skulle ta ledningen efter en omställning på sin högerkant. Anfallaren Sunday Bale tog sig förbi två rödgula försvarare och levererade bollen in i boxen där UIF's 32-årige anfallare Markus Kvarnå avslutade på ett tillslag - otagbart för nye Syrianskamålvakten Housnein Agodomou. Kvarneå's avslut var ett effektivt UIF's enda på mål denna lördag.

- Det var väl ingen som begick något direkt misstag från vår sida. De har lite tur som får in den bollen.

 

Baklängesmålet fick fart på Syrianska som omgående startade en jakt på kvittering. Även om man hade en hel del boll, och stundtals långtidsparkerade på hemmalagets planhalva, hade man svårt att skapa de riktigt klara målchanserna. Man fick visserligen iväg en hel del skott men de flesta av dem hamnade rätt på hemmamålvakten Bodingh - som skadade sig olyckligt och tvingades till ett byte med halvtimmen kvar. Inbytte Rickard Söder gav inte direkt något stabilt intryck men lyckades även han stoppa de avslut som Syrianska fick iväg.

- Vi måste slipa på sista touchen, helt klart.

 

Tiden tickade iväg i rask takt och det såg länge ut som om Syrianska för första gången på åtta år skulle tvingas åka poänglösa från en premiärmatch. Skadan på hemmakeepern Bodingh och en hel del byten gjorde att sju minuters stopptid aviserades - och i den fjärde tilldömdes de rödgula en straffspark. Samuel Barlay klippte till på halvvolley från andravågsläge och på målvaktsreturen gjordes en framstormande Sheriff Suma ned av en klumpigt agerande försvarare. Suma tog själv hand om straffen men avslutet var inte bättre än att Söder kunde rädda, men mittbacken Rigest Hysko vann duellen på returen och tryckte dit 1-1 i 95:e minuten.

 

Med två stopptidsminuter kvar att avverka såg det ut som om båda lagen gick för segern - och Syrianska var det lag som var klart närmast. Pigge Dennis Persson kom, som så många gånger tidigare, runt på sin vänsterkant och skickade in bollen till Allan Kosik som avslutade på ett tillslag från nära håll. På något underligt sätt lyckades Söder sprattla till och stoppa närskottet med ett knä när de flesta hade förväntat sig ett rödgult segermål.

 

Matchen slutade oavgjord, 1-1, utan att ha nått några högre höjder. Syrianskas defensiv var oerhört stabil samtidigt som anfallsspelet inte riktigt klickade. I det stora hela var de rödgula det lite hetare laget och var, trots den sena kvitteringen, närmast en trepoängare. När bolltempot var på en behaglig nivå hängde UIF med, men när Syrianska växlade upp med dryga tjugo minuter kvar tröt orken hos hemmalaget som då såg riktigt slutkörda ut. Även om en pinne borta mot en nykomling i en seriepremiär inte ska höjas till skyarna, så ska det inte heller ses som en katastrof. Det finns en hel del bra saker att ta med sig till framtiden, så som den fina lagmoralen och arbetsinsatsen i sig, men också en del att jobba med.

- Nu fick vi med oss en poäng, det kunde ju ha gått sämre. Tidigare har andra halvlek varit Syrianskas problem. Nu bodde vi på deras planhalva i andra halvlek. Det har så klart en del att göra med att vi jagade kvittering, men det var också för att vi hade en helt annan ork än vi tidigare haft. Det bådar gott inför fortsättningen.

 

Härnäst väntar hemmapremiär nästa söndag då ett namnkunnigt Nacka FF kommer och besöker Swedbank Park. Att fylla arenans 7 044 platser känns väl inte direkt rimligt, men kanske kan en hyfsat stor publik mätt med fjärdeligamått söka sig till Parken då när samtliga åskådare bjuds på fri entré.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

 

UPSALA IF - SYRIANSKA IF                                                         1-1 (0-0)

Mål:

 

1-0 (55) Markus Kvarneå

1-1 (90+5) Rigest Hysko

Avslut: 7-20 (4-4)
Avslut på mål: 1-12 (0-1)
Hörnor: 4-6 (2-2)
Offside: 2-3 (0-1)

Gula kort:

 

 

 

 

Samuel Barlay, Syrianska (22)

Jonathan Bahar, Syrianska (32)

Rigest Hysko, Syrianska (83)

Elon Folkesson, UIF (90+4)

Tobias Uller, UIF (90+6)

Röda kort: -
Publik: 250
Domare: Patrik Magnetorp, Nyköping

 

 

 

Syrianska did a pretty strong effort in Saturday's season-opener. A draw away from home is always okey, although this time it was against a newly-promoted team. The home side Upsala IF took the lead early in the second half and Rigest Hysko equalized in stoppage time in a match that ended 1-1.

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});