#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Lurigt bortamöte mot vass nykomling

 

 

Efter magplasket mot Skiljebo har Syrianska chans att revanschera sig när man ger sig iväg på säsongens första huvudstadsresa under lördagen. Uppstickaren Karlbergs BK är visserligen nykomling men har överraskat positivt under säsongsinledningen, och blir en svår nöt att knäcka för de rödgula som fortfarande jagar formen.

Behöver skaka av sig tisdagens bottennapp

Hemmaderbyt mot Skiljebo i tisdags kan inte ha bidragit till någon större glädje bland de 625 åskådarna på Parken. Trots att man brottades med en kraftig motvind hade Syrianska ledningen i paus - men den andra halvleken var bara en enda stor bedrövelse där den spelmässiga insatsen var under all kritik. Efter en tidig Skiljebokvittering lyckades de rödgula ändå hålla ut och fixa en poäng - som mycket väl kunde ha varit tre om Rodi Mahmouds frispark på stopptid hade hamnat ett par centimeter lägre ned istället för i ribbans underkant.

 

Förhoppningsvis har Syrianska lyckats skaka av sig tisdagens undermåliga prestation och tagit sig i kragen inför helgens tuffa bortamöte med tabellfyran Karlberg. En betydligt bättre insats krävs för att få med sig poäng från Stadshagen i huvudstaden. Olyckligtvis får man klara sig utan vänsterbacken Behnam Olfat - lagets kanske bästa spelare under de inledande omgångarna - som åkte på en fraktur i foten i tisdagsderbyt och blir med största sannolikhet borta en längre tid. Även ersättaren Michael Kamau dras med skadekänningar i en lårmuskel och är ett osäkert kort inför matchen på lördag. I övrigt har huvudtränare Kalle Granath en fulltaglig trupp att tillgå, där det säkerligen lär bli en del förändringar jämfört med den elva som startade i tisdags.

 

Seriens klart vassaste nykomling

Nykomlingen Karlbergs BK har varit nere och vänt med en lyckad fjolårssäsong i trean där man efter en stark höst fixade en kvalplats - och därefter slog man ut IFK Stockholm i ett dubbelmöte. "KB" stod för en omfattande trupprenovering efter 2014-års degradering och har fått till ett högintressant lagbygge som alltså skördade framgångar under fjolåret. Även om man på förhand sågs som en lurig utmanare i årets upplaga av Division 2 Norra Svealand har man överträffat förväntingarna med en fin säsongsinledning. Endast en förlust har de blivit under de första sex omgångarna - och med sina elva inspelade poäng har man i dagsläget bara tre lag framför sig i tabellen.

 

Huvudtränare för KB är Kalle Karlsson som fick hoppa in i rollen under hösten 2014 och blivit kvar sedan dess. Karlsson har ett ungt och hungrigt lag till sitt förfogande där flera spelare har sin fostran i de stora huvudstadsklubbarnas olika akademiverksamheter. Duktige målvakten Viktor Segerström tillsammans med mittbacken Sean Sabetkar och lagkaptenen Keivan Keshavarz har nyckelroller i defensiven, samtidigt som trion Sunday Abohwo, Mathias Karelius och David Lividikos bör ses som de främsta anfallsvapnen där även kraftfulle Modou Gassama - som nu är tillbaka efter avstängning - också ska ses som ett offensivt hot.

 

Värt att notera är att när Karlberg och Syrianska senast drabbades samman på Stadshagens IP - så sent som 2014 - har det hänt en hel del i båda lagen. Slår man ihop de båda trupperna har hela 25 (!) spelare försvunnit, och kvar finns bara fem spelare varav två i Karlberg och tre i Syrianska. Lägg därtill att även sju av de tränare och ledare som var med då, inte längre är aktiva i dessa lag. Att Syrianska vann matchen med klara 4-1 kan man nog därför inte dra några större slutsatser av inför helgens möte klubbarna emellan.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Karlbergs BK - Syrianska IF

Matchdag: Lördag 14:e maj
Avspark: 14:00
Arena: Stadshagens IP
Domare: Viktor Dovresjö, Årsta
Senaste möte: Syrianska IF - Karlbergs BK 3-0 (4/10-14)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});