#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Tremålsseger mot seriekonkurrent

 

 

Syrianska tog årets första försäsongsseger efter klara 3-0 (1-0) hemma mot seriekonkurrenten Håbo FF under lördagseftermiddagen. Lucas Özgün, Pavol Orolín och Jonathan Bahar gjorde de rödgula målen - samtidigt som nyförvärvet Patrik Öhman räddade en straff i sin första match för klubben.

Efter en ojämn insats i försäsongspremiären förra helgen (2-2 mot Valbo) ville Syrianska få till en stabilare prestation under lördagseftermiddagen - och man lyckades väl sådär. Seriekollegan Håbo FF gästade Parken och efter av avvaktande inledning var det de rödgula som tog tag i taktpinnen. Redan efter tolv minuter gav Lucas Özgün - som fick chansen från start på högerkanten - hemmalaget ledningen då han hann före bortakeepern Linus Carlsson på en perfekt slagen djupledsboll från mittbacken Igor Paldan.

 

Syrianska hade en period då man radade upp chanser och kanske borde anfallaren Sasa Plavsic ha fått en straffspark med sig när han hölls fast rejält och inte tilläts avsluta efter en fin mottagning i offensiv box. Jonathan Bahar blev tidigt inbytt då han ersatte Lucas Özgün som gick sönder, och i den första situationen han var inblandad i så rullade han in ett friläge i nät. Av någon märklig anledning blev målet avvinkat för offside - trots att Bahar kom löpandes med ett par meters marginal till offsidelinjen. Även mittbacken Rigest Hysko var riktigt nära att näta men hans nick räddades på mållinjen.

 

Hemmalagets 1-0-ledning paus var i rejäl underkant sett till matchbilden och de målchanser som skapades. Syrianska hade ett stort övertag i bollinnehav, men även Håbo hade ett par längre sekvenser då man var bollförande utan att på så sätt vara vassa framåt. Gästernas första - och enda - avslut i den första halvleken var ett slumpartat sådant som drogs iväg från långt håll i den 40:e minuten.

 

De rödgula gjorde ett par byten tidigt i den andra halvleken och tappade då lite av rytmen i spelet. Det kändes ändå stabilt och som om Syrianska hade full kontroll på händelserna - men man lyckades inte få till ett andra mål som i det här läget säkerligen skulle punkterat drabbningen. Ju längre matchen led var det istället Håbo som som fick allt mer att säga till om, och gästerna kunde också skramla ihop ett par vassa målchanser som skulle kunnat resultera i en kvittering - däribland ett skott i stolpens insida. 

 

Med dryga tio minuter kvar tilldömdes Håbo en straffspark efter att en bortaspelare gått i backen vid en hörna. Hemmamålvakten Patrik Öhman - som gjorde sitt första matchframträdande för sin nya klubb - gick dock åt rätt håll och stod för en stark räddning. Håbo's straffmiss blev nog ett uppvaknande för Syrianska som tog sig i kragen och dominerade fullständigt under matchens slutdel. En duo av inhoppare - Behnam Olfat som vänsterback och André Garabet i en central roll - stod för förarbetet till matchavgörande 2-0. Olfat slog bollen i djupled längs sidlinjen mot Garabet som i sin tur serverade Pavel Orolìn i ett friläge. Slovaken gjorde inga som helst misstag då han dundrade in sitt första mål för Syrianska.

 

Kort därefter fick Jonathan Bahar ytterligare ett mål bortdömt för en tveksam offside, innan han till slut fick sätta dit ett regelrätt mål när han fastställde slutresultatet till 3-0 med bara minuter kvar. Syrianska hade därefter klara lägen för både 4-0 och 5-0 - men de rödgula fick nöja sig med en tremålsseger efter en klart godkänd insats.

 

Syrianska gjorde en till stora delar bra försäsongsmatch, där man trots den stora spelaromsättningen verkar hitta varandra riktigt bra i den egna spelet. Defensiven såg ut att vara betydligt mer stabil och sammansvetsad än förra helgen, även om hela laget gick ned sig under den period där Håbo släpptes in i matchen i den andra halvleken. Syrianska var ändå numret större än Håbo denna eftermiddag men saknade förmågan att stänga matchen - vilket mycket väl kunde straffat sig när gästerna var som närmast få dit en kvittering från straffpunkten. Håbo ska berömmas för att man, som nykomlingar i Division 2 Norra Svealand, verkligen försökte spela sitt eget spel och inte bara slå ifrån sig när man var tillbakapressat. Upplänningarna såg dock väldigt oorganiserade ut, men kommer säkerligen inte bli någon slagpåse i seriespelet om man får ordning på det manskap man har till sitt förfogande.

 

Även nästa helg matchar Syrianska mot en seriekonkurrent på hemmaplan - och även då är det ett av de uppflyttade lagen som står för motståndet. Sundbybergs IK gästar Parken nästa lördag med avspark klockan 15:30.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - HÅBO FF                                                            3-0 (1-0)

Mål:

 

 

1-0 (12) Lucas Özgün

2-0 (85) Pavol Orolìn

3-0 (88) Jonathan Bahar

Avslut: 17-6 (8-1)
Avslut på mål: 12-4 (5-1)
Hörnor: 2-3 (1-1)
Offside: 5-1 (3-0)

Gula kort:

 

 

Attila Pinte, Syrianska (33)

Simon Grassi, Syrianska (81)

Jonathan Bahar, Syrianska (87)

Röda kort: -
Publik: 77
Domare: Patrik Sand, Västerås

 

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-4-1):

Patrik Öhman - Michal Habànek (Simon Grassi 60), Rigest Hysko, Igor Paldan, Michael Kamau (Behnam Olfat 60) - Daniel Johansson (Alexander Bladh 78) - Pavol Orolìn, Sharam Said (Rodi Mahmoud 45), Attila Pinte (André Garabet 67), Lucas Özgün (Jonathan Bahar 25) - Sasa Plavsic (Jaser Al-Mosawy 78)

 

Ej inbytta ersättare:

Sebastian Karacan (mv)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});