#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Appiah enda målskytt i 1-0-seger

 

 

Syrianska följde upp avancemanget i cupkvalet med att 1-0-besegra IFK Aspudden-Tellus - där man plockade sin första trepoängare på över tre månader. De rödgula stod för en stark arbetsinsats hemma på Wenströmska, där sommarvärvningen Kofi Appiah gjorde matchens enda mål tidigt i den första halvleken.

Tredje matchen på en knapp veckas tid skulle avverkas under söndagseftermiddagen då Syrianska gästades av huvudstadslaget IFK Aspudden-Tellus hemma på Wenströmska. Stärkta av vinsten i semifinalen mot Skiljebo i kvalet till Svenska Cupen var det ett rödgult lag med påfyllt självförtroende som kom till spel - dock med en något stukad trupp utan en hel del spelare som saknades på grund av skador och någon avstängning.

 

Syrianska inledde optimistiskt med bra fart i sin offensiv, och det såg ut som om gästande Aspudden-Tellus blev tagna på sängen av ett hemmalag som hotade en hel del i djupled. Det dröjde inte länge innan de rödgula skulle ta ledningen - och det efter en av många bollvinster högt upp i banan. Bubakarry Fadika bröt ett bortauppspel på ett uppoffrande sätt, Ayoub Abassi snappade upp bollen och serverade Kofi Appiah som säkert placerade in 1-0 efter dryga åtta minuter. 

 

Även om bortalaget tilläts ha allt mer boll ju längre halvleken led, så hade Syrianska ändå full kontroll på händelserna ute på konstgräset. Aspudden-Tellus lyckades inte luckra upp en kompakt hemmadefensiv, och man skapade inte en enda målchans värd namnet innan paus. Syrianska hade väl ett par halvlägen för en utökad ledning, men i det stora hela var den första halvleken en tämligen händelsefattig historia. Den rödgula 1-0-ledningen var dock på intet sätt orättvist, snarare logisk sätt till det som ändå skapades. Faktum är att Syrianska även hade ett till synes regelrätt 2-0-mål i nät, men det godkändes inte av en domartrio som blandade och gav den här eftermiddagen.

 

Det gästande huvudstadslaget var, i ärlighetens namn, riktigt bleka under den första halvan. En inte helt oväntat uppryckning kom efter paus, och Syrianska var illa ute inledningsvis då man hade en period där man inte alls var så organiserat bakåt som man kanske kunde önska. Det blev ofta rörigt i den rödgula boxen och vid ett tillfälle dansade bollen på mållinjen utan att resultera i en kvittering för bortalaget. De rödgula redde dock ut stormen och kom tillbaka stabilare under slutdelen. Man hade lägen att punktera matchen flera gånger om i fina spelvändningar när det öppnades upp en del ytor, men då spiken i kistan aldrig kom blev slutminuterna istället onödigt nervkittlande.

 

Aspudden-Tellus lyfte in den ena bollen efter den andra, men det blev aldrig riktigt farligt då Syrianska jobbade hårt i defensiven. Hemmalaget höll ut och efter extremt långdragna stopptidsminuter kom slutsignalen välkommet. En över tre månader lång svit utan segrar bröts i och med 1-0 (1-0) på Wenströmska - ett resultat som samtidigt innebar att de rödgula lyckades hålla nollan för första gången denna säsong. Trepoängaren var välbehövlig och håller bottenstriden vid liv ett par veckor till.

 

Syrianska ska berömmas för att man levererade en ny stark laginsats som även denna gång resulterade i matchprotokollet - precis som i onsdagens cupmöte med Skiljebo. Spelmässigt var det här ingen höjdare, men det är ju givetvis av underordnad betydelse så länge resultaten trillar in. Nu får man ladda om med en ordentlig träningsvecka inför säsongens kanske tuffaste match som står näst på tur; bortamötet med serieledande BK Forward nästa helg. 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

SYRIANSKA IF - IFK ASPUDDEN-TELLUS                                  1-0 (1-0)

Mål: 1-0 (8) Kofi Appiah
Avslut: 7-9 (3-1)
Avslut på mål: 4-5 (1-1)
Hörnor: 1-7 (1-3)
Offside: 3-3 (2-0)

Gula kort:

 

 

 

 

Bubakarry Fadika, Syrianska (27)

Rasmus Rönnholm, Syrianska (75)

Tristan Watson, Syrianska (78)

Marcelo Oyarzo-Paine, Aspudden-Tellus (88)

Pashang Abdulla, Aspudden-Tellus (90+1)

Röda kort: -
Publik: 104
Domare: Oskar Nilsson, Luleå

 

 

Syrianskas laguppställning (4-3-3):

Felix Karlsson - Alex Bandick (75 Belmin Alic), Anel Bajramovic, Tristan Watson, Asmir Suljicic - Daniel Johansson, Nikola Durovic (90+3 Muctaru Conte), Ayoub Abassi - Rasmus Rönnholm, Kofi Appiah (46 Lucas Özgün), Bubakarry Fadika

 

Ej inbytta ersättare:

Aleksandar Stevanovic

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});