#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Hemmaseger efter sent avgörande

 

 

Syrianska tog en ny viktig trepoängare efter 2-0 (0-0) hemma mot Sundbyberg under måndagskvällen - i en match som inte var allt för välspelad. Nyförvärven Pavol Orolìn och Sasa Plavsic gjorde målen när de rödgula tog klivet upp som ny tabellfyra. 

Syrianska hoppades kunna bygga vidare på den fina arbetsinsatsen som gav en 3-1-vinst borta mot Karlberg förra helgen - och lägga till en spelmässig prestation som skulle kunna tyda på att man är på väg i rätt riktning. Det gick väl i ärlighetens namn sådär. Hursomhelst så fixade de rödgula en viktig trepoängare när Sundbyberg besegrades efter en del besvär på Parken.

 

Matchinledningen var trevande där inget av lagen riktigt tog tag i taktpinnen även om Sasa Plavsic tidigt avlossade ett tungt skott som bortakeepern Kjell Jönsson - som bland annat spelat i GIF Sundsvall och AIK - räddade till en resultatlös hörna.

 

Sundbyberg visade sig vara ett spelskickligt lag även om varken tempot eller spetsegenskaperna i offensiven fanns på plats - men ambitionen var ändå tydlig då man mer eller mindre konstant vägrade att lyfta bollen från marken, utan istället inriktade man sig åt ett kortpassningsinriktat spel efter backen. Även om det var småtrevligt att titta på nådde gästerna inga större framgångar, och istället fick man se Syrianska skapa de vassaste chanserna. Närmast att näta var Pavol Orolìn som stormade fram på sin vänsterkant och skapade sig själv ett friläge, men Jönsson räddade igen och den första halvleken slutade mållös.

 

I pausvilan tvingades Syrianska till ett målvaktsbyte då BP-lånet Viktor Göranzon sjuknade in och fick ersättas av Patrik Öhman - som såg ut att ställas på prov direkt med ett lurigt avslut, men bollen letade sig strax utanför stolpen. Om den första halvleken kändes tillknäppt så var den andra raka motsatsen. Spelet svängde åt alla håll och kanter och lagen turades om att utnyttja varandras något slarviga passningsspel och ställa om i spelvändningar. Även om spelet var ganska jämnt fördelat så var det nog ändå Syrianska som skapade mest i sin offensiv - även om Sundbyberg hade en boll i nät som mycket väl skulle kunnat godkännas av huvuddomare Kalle Jansson från Örebro.

 

Ju länge matchen led desto mer vägde det över till Syrianskas fördel då Sundbyberg såg ut att tröttna och de defensiva misstagen avlöste varandra. En av hemmalagets främsta spelare för kvällen - yttermittfältaren Pavol Orolìn - stressade fram en rejäl blunder från en bortaförsvarare och fick öppen gata mot mål. Orolìn rundade iskallt Jönsson i SIK-målet och satte dit 1-0 i den 86:e minuten - och innan Sundbyberg hann starta en ordentlig kvitteringsjakt kunde de rödgula utöka sin ledning. Återigen var det Orolìn som låg bakom målet då han fullkomligen bombade en frispark i stolpens insida innan inbytte Lucas Özgün snappade upp returen och serverade Sasa Plavsic ett öppet mål till 2-0.

 

Sundbyberg försökte få till något under slutminuterna men skapade väl egentligen ingenting av värde - och Syrianska kunde tämligen komfortabelt hålla ut och inkassera en ny trepoängare. Även om matchen i sin helhet måste klassas som en ganska jämn sådan, ska de rödgula inte på något vis be om ursäkt för segern då man var det lag som var betydligt hetare i de avgörande lägena och man skapade också mest i anfallsväg. Insatsen som sådan var väl inget att hänga i julgranen, men det får ändå ses som någon form av styrkebesked att kunna plocka viktiga poäng utan att prestationen når någon toppnivå. Förutom matchvinnaren Pavol Orolìn bör 18-årige Rodi Mahmoud omnämnas för en ny bra insats på det centrala mittfältet. Även mittbacksduon Igor Paldan och Rigest Hysko stack ut ur mängden när de rödgula höll nollan för första gången denna säsong.

 

I och med segern avancerade Syrianska upp på fjärde plats - och ställs inför ett toppmöte mot tabelltrean Sollentuna nu på söndag. Mycket står på spel och förhoppningsvis kan man ladda om och få till en bra träningsvecka inför drabbningen på Sollentunavallen i helgen. För övrigt är det tuffa matcher som står på programmet för de rödgula de kommande veckorna. Mötet med Sollentuna följs upp med matcher mot tabellfemman Boo FK och serieledande FC Gute, innan man därefter avrundar vårsäsongen med ett hemmaderby mot jumbon VIK.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - SUNDBYBERGS IK                                              2-0 (0-0)

Mål:

 

1-0 (86) Pavol Orolìn

2-0 (90+1) Sasa Plavsic

Avslut: 21-8 (9-1)
Avslut på mål: 9-3 (6-1)
Hörnor: 8-5 (5-3)
Offside: 6-4 (3-1)

Gula kort:

 

 

Yonis Egag, Sundbyberg (52)

Kalid Mohamed, Sundbyberg (77)

Kim Skarf-Larsson, Sundbyberg (80)

Röda kort: -
Publik: 327
Domare: Kalle Jansson, Örebro

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3):

Viktor Göranzon (46 Patrik Öhman) - Michael Kamau, Igor Paldan, Rigest Hysko, Michal Habànek - Daniel Johansson - Dennis Olsson (71 Attila Pinte), Rodi Mahmoud - Sharam Said (57 Lucas Özgün), Sasa Plavsic, Pavol Orolìn

 

Ej inbytta ersättare:

André Garabet, Jaser Al-Mosawy, Simon Grassi och Viktor Tsouplakis

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});