#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Försäsongsmatchande på hemmaplan

 

 

Dryga två veckor efter premiärförlusten i försäsongsmatchandet - 1-4 borta mot superettaklubben Syrianska FC - väntar årets första hemmamatch under lördagseftermiddagen. Våra rödgula gästas av den kommande motståndaren i seriepremiären, Upsala IF, i ett möte på Swedbank Park med avspark 15:30.

Syrianska inne i tuff träningsperiod

Två tuffa träningsveckor har efterföljt premiären i försäsongsmatchandet mot superettaklubben Syrianska FC (1-4) - en match där man trots förlusten ändå stod för en klart godkänd insats med ett ungt och något reservbetonat manskap. Ett till stor del nedtränat Syrianska tar under lördagen emot en ny bekantskap i ett försäsongsmöte på Swedbank Park. Seriekonkurrenten och nykomlingen Upsala IF kommer på besök i en match som på förhand ser ut att bli intressant på alla sätt och vis. UIF är nämligen det lag man senare kommer stöta på i seriepremiären om dryga två månader.

- Vi har tränat riktigt hårt nu ett par veckor och det är lite tunga ben och så just nu. Det ska bli kul att få ett litet avbrott från träningen och spela match. Förhoppningsvis kan vi göra en bra insats, kommenterar Syrianska's 28-årige sierraleonier Sheriff Suma.

 

Till denna match har Syrianska, med huvudtränare Fredrik Giesecke vid rodret, en betydligt bredare trupp till sitt förfogande där större delen av laget funnits under träningsveckorna. Saknas gör fortfarande den långtidsskadade trion Temesgen Berhane, Michael Quintero och Jonas Kouao samt Markus Hanna som har problem med en fot. De rödgula kommer även testa minst en provspelande målvakt i mötet med UIF - en position man har ambitioner att förstärka på.

- Det känns bra att nästan hela truppen är igång med full träning. Om vi ska nå bra resultat i seriespelet är det viktigt att vi håller oss skadefria och i bra form.

 

Nykomling som avancerat två år i rad

Seriekollegan Upsala IF kliver in som en raketnykomling i årets Division 2 Norra Svealand - så sent som 2013 spelade man i Division 4 - och lördagens försäsongsmöte blir ett fint tillfälle att skapa sig en bild om lagets kapacitet även om en träningsmatch i början av februari inte alltid ger allt för många svar. Med sina 51 poäng vann man fjolårets seriespel i trean med två poängs marginal ned till andraplacerade Sundbyberg. Att man endast släppte in 18 mål under seriens 22 matcher talar för att det är ett försvarsstarkt lag. Faktum är att man trots sin serieseger endast gjorde 45 mål - hela 12 färre än tabellfyran Vallentuna.

- Jag räknar med att vi är det lag som har mest boll och är spelförande i både den här matchen och i seriepremiären. Det här blir ett bra test för oss och det är viktigt att vi redan nu visar rätt karaktär. Vi har full respekt för vår motståndare och ser det här som en chans att även sätta oss själva i respekt.

 

Huvudtränare för laget är 51-årige Västeråsbekantingen Pelle Johansson som tidigare tränat bland annat VIK. Johansson var även med om en anmärkningsvärd sejour i dåvarande superettaklubben IK Brage säsongen 2011 där han fick sparken redan efter fyra omgångar - detta trots att man då redan hade lyckats vinna borta mot Falkenberg och kryssa hemma mot Värnamo.

 

UIF har ett lokalt förankrat lag till sitt förfogande med de flesta av spelarna fostrade i antingen den egna verksamheten eller i grannklubbarna. Nyckelspelare i detta UIF lär vara 32-årige anfallaren Markus Kvarneå som under fjolåret gjorde 17 mål i seriespelet. De senaste två åren har Kvarneå nätat 50 gånger under totalt 70 matcher i alla tävlingar - ett starkt facit oavsett nivå.

- Vi hade svårt att få till spelet och få med oss resultat på hemmaplan förra säsongen. Nu är det ett nytt år och vi vill redan nu inleda en stark hemmatrend. Lagen som kommer hit ska känna att de ställs inför en riktigt tuff uppgift, menar Sheriff Suma inför lördagseftermiddagens försäsongsmöte.

 

 

Two weeks after the loss in pre-season premiere (1-4 against a strong second league side Syrianska FC away from home) the first home game of the year will be played on Saturday afternoon. Syrianska will face Upsala IF at Swedbank Park, kick-off at 3:30. The team has been training very hard the last few weeks and they really looking forward to this weekend's match. 28-year-old Sheriff Suma comments:

- It will be great to play this game and hopefully we can make a strong effort.

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Upsala IF

Matchdag: Lördag 7:e februari
Avspark: 15:30
Arena: Swedbank Park
Domare: Thomas Lundqvist, Köping
Senaste möte: Inga tidigare möten

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});