#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Näst sista testet innan seriepremiären

 

 

Syrianska tar nya tag i slutspurten av en resultatmässigt tung försäsong. På annandagen gästas man av division 2-laget Värmbols FC. Mötet med sörmlänningarna blir det näst sista testet innan premiären - och förhoppningsvis börjar bitarna falla på sin plats i lagbygget.

Fler frågetecken än utropstecken hittills

Den rödgula försäsongen har hittills lett fram till fler frågetecken än utropstecken - men försäsong är inget annat än just försäsong och man kanske inte ska dra allt för stora slutsatser av de uteblivna resultaten. Med 15 nyförvärv i truppen bör man ha förståelse för att det dragit ut på tiden i ihopspelandet av laget, men det är nu hög tid att få till det spelmässiga. Två test återstår innan seriepremiären - först ut är hemmamötet med Värmbols FC under annandagen. Matchen kommer att spelas på Råby IP's konstgräs då underlaget på Parken ska korrigeras efter omläggningen i somras.

 

Precis som i de senaste matcherna väljer Syrianska att ställa över ett par spelare som dras med småskavanker, för att på så sätt inte riskera något inför det kommande seriespelet. Olyckligtvis har man inte kunnat spela ihop en startelva som kan ses som ordinarie, utan man har blandat och gett i sina laguppställningar under försäsongen. Fortfarande finns alltså chansen för många spelare att visa framfötterna och spela in sig i den rödgula premiärelvan.

 

Vill etablera sig - efter att ha varit nere i trean och vänt

Katrineholmsklubben Värmbols FC har varit nere i trean och vänt och är nu alltså tillbaka i Division 2 Södra Svealand och siktar på att återigen etablera sig på fjärdeliganivå. VFC har satsat på en lokalt förankad trupp där mer eller mindre alla spelare i representationslaget kommer från egna led eller från klubbar i närområdet. Värmbol är för övrigt en av de största fotbollsföreningarna i Södermanland med en välutvecklad ungdomsverksamhet med många aktiva utövare. 

 

Huvudtränare för dessa sörmlänningar är Håkan "Vargen" Andersson som plockades in från länskonkurrenen Nyköpings BIS som han fick lämna efter en svag första halva i Division 1 Norra säsongen 2014. Andersson har alltså varit med och ramlat ur tvåan med VFC, men också tagit klubben tillbaka. Division 3 vann man tämligen överlägset - åtta poäng ner till andraplacerade IFK Haninge-Brandbergen - och för mer än hälften av lagets mål stod trion Niklas Norman (17), Simon Eklöf (11) och Joakim Juhlin (10). Visserligen har man tappat den sistnämda till superettaklubben Åtvidaberg, men de övriga två blir en duo med nyckelroller under den kommande säsongen.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Värmbols FC

Matchdag: Måndag 28:e mars
Avspark: 13:00
Arena: Råby IP (OBS! Ny spelplats!)
Domare: Patrik Sand, Västerås
Senaste möte: Syrianska IF - Värmbols FC 0-4 (24/3-08)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});