#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Viktig poäng efter sen kvittering

 

 

Syrianska bröt förlustsviten med att kryssa hemma mot Gamla Upsala under söndagseftermiddagen. En viktig poäng inkasserades i och med 1-1 (0-0) på Wenströmska - där de rödgula hamnade i underläge men tog sig tillbaka och fixade en kvittering i slutminuterna genom nyförvärvet Anel Bajramovic.

Efter brakförlusten senast var det ett Syrianska med fokus på defensiven som matchades i hemmamötet med Gamla Upsala under söndagseftermiddagen. Dessvärre saknades båda försvararna Michael Kamau och Asmir Suljicic på grund av avstängning respektive sjukdom, men de rödgula lyckades lappa ihop sina bakre led och höll nästintill tätt mot ett lag som man förlorade mot med klara 0-4 för bara ett par månader sedan.

 

Det var dock gästande GUSK som inledningsvis tog kontroll över matchbilden med ett övertag sett till bollinnehav, utan att för den delen skrapa fram några klara målchanser. Som farligast var man vid sina offensiva fasta situationer som de rödgula med nöd och näppe lyckades reda ut. Syrianska satsade på snabba spelvändningar där man i tidiga skeden slog bollar på djupet mot den löpande anfallstrion Buba Fadika, Lucas Özgün och Muctaru Conte. Just Fadika hade de rödgulas bästa chans när han testade bortakeepern Marcus Ferlin som räddade det tunga avslutet med vissa bekymmer. Även om bortalaget hade svårt att komma till lägen framåt så var man ändå nära ett ledningsmål i halvlekens slutminuter när ett inläggsförsök touchade ramen innan returen slogs i stolpen på motsatt sida. Den första halvan slutade mållös där varken Syrianska eller GUSK kom upp i någon vidare nivå i det egna spelet.

 

Efter paus hade Syrianska till en början en bättre period som dock inte resulterade i mer än ett par halvchanser, samtidigt som bortalaget sakta men säkert återtog det spelövertag man stundtals hade i den första halvleken. De rödgulas försvarsspel såg inte alltid helt klockrent ut, men man lyckades allt som oftast hålla sig undan från att släppa till någonting bakåt - fram till den 65:e minuten då gästerna tog ledningen. Efter ett inspel från högerkanten dök Hampus Lundin upp vid den bortre stolpen och nickade in 0-1, då det rödgula markeringsspelet inne i egen box lämnade en hel del att önska.

 

Syrianska såg ut att hänga med huvudena för ett ögonblick, men kom sedan tillbaka och stod för ett ärligt försök att få till en kvittering. De rödgula flyttade fram sina positioner och bet sig fast på offensiv planhalva i längre sekvenser än tidigare under matchen. Visserligen bjöds det på kontringslägen bakåt, men när GUSK inte hade förmågan att utnyttja dessa och sätta spiken i kistan kunde hemmalaget till sist trycka dit ett 1-1-mål. Buba Fadika slog in en frispark som en hårt trängd Marcus Ferlin inte lyckades få iväg bättre än att mittbacken Anel Bajramovic knölade in kvitteringen i andravågen.

 

Med bara minuter kvar öppnade det upp sig med två lag som gick för segern - och det kunde nog ha gått åt vilket håll som helst. GUSK hade någon vass chans där hemmamålvakten Felix Karlsson var med på noterna, men det var Syrianska som skulle få en möjlighet att få sista ordet med en frispark i bra läge långt in på stopptid. Inbytte Almir Zeqiri - som var tillbaka i spel efter dryga tre månaders skadefrånvaro - knorrade in bollen i röran i straffområdet men det blev inte så mycket av det hela innan duktige huvuddomaren Patrik Larsson från Borlänge blåste av matchen.

 

Visst var det så att Syrianska på förhand hade hoppats på en vinst, men med facit i hand så ska man nog ändå vara nöjda med krysset och den poäng man fixade denna eftermiddag. De rödgula la stor vikt vid att stänga igen bakåt, och även om det inte många gånger såg så snyggt ut så lyckades man allt som oftast freda sitt mål. Matchen nådde aldrig några högre höjder och var inte särskilt välspelad - men Syrianska visade prov på en fin moral när man tog sig tillbaka från underläge och fick med sig en poäng som i slutändan kan visa sig vara livsviktig. Redan på onsdag väntar en ny match då man gästar IFK Lidingö på bortaplan, innan man avslutar en tuff matchvecka med bottenmötet mot Håbo nästa söndag. Förlustsviten är äntligen bruten och nu gäller det att fortsätta att leverera resultatmässigt för att kravla sig upp på rätt sida nedflyttningsstrecket.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - GAMLA UPSALA SK                                       1-1 (0-0)

Mål:

 

0-1 (65) Hampus Lundin

1-1 (86) Anel Bajramovic

Avslut: 14-12 (3-6)
Avslut på mål: 6-7 (1-3)
Hörnor: 0-7 (0-4)
Offside: 2-0 (2-0)
Gula kort: Kofi Appiah, Syrianska (34)
Röda kort: -
Publik: 177
Domare: Patrik Larsson, Borlänge

 

 

Syrianskas laguppställning (4-3-3):

Felix Karlsson - Behnam Olfat, Anel Bajramovic, Samuel Barlay, Rasmus Rönnholm - Daniel Johansson, Kofi Appiah (58 Skender Kaciku), Nikola Durovic - Bubakarry Fadika, Lucas Özgün (79 Almir Zeqiri), Muctaru Conte (46 Ayoub Abassi)

 

Ej inbytta ersättare:

Aleksandar Stevanovic, Belmin Alic, Asmir Suljicic & Simon Grassi

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});