#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Hemmaförlust i snöyran

 

 

Både vind och ett kraftigt snöfall bidrog starkt till att försäsongsmötet mellan Syrianska och seriekollegan Sundbyberg - förstärkt med fjolårets allsvenska skytteligatvåa Henok Goitom - inte nådde några högre höjder. Gästerna var de som drog det längsta strået och fick med sig en 2-1-seger efter ett sent avgörande.

Ett rejält nedtränat Syrianska skulle avrunda en tuff vecka med ett försäsongsmöte mot en av de kommande seriekonkurrenterna - nykomlingen Sundbyberg - hemma på Parken under lördagseftermiddagen. Drabbningen blev dessvärre ingen sevärd historia där svåra väderförhållanden försämrade förutsättningarna avsevärt.

 

Trots en småpigg inledning blev det snabbt ganska uppenbart att det här skulle bli en slätstruken rödgul insats där energin inte riktigt fanns på sin plats. Nykomlingen Sundbyberg, som dagen till ära hade fått med sig Allsvenskans mest värdefulla spelare i förra AIK-aren Henok Goitom, var det klart bättre laget i den första halvleken där Goitom själv sysselsatte hemmaförsvaret helt och hållet på egen hand. Innan kvarten var spelad hann anfallaren med att få ett mål bortdömt, spela fram till två frilägen och själv bränna en klar chans - och dessutom bli tveksamt avvinkad två gånger om när han sprang sig ren.

 

I den 21:a minuten tog Sundbyberg ledningen då Christos Kitsos dök upp vid den bortre stolpen och dundrade in bollen i nättaket - och inte på något sätt förvånande så stod Goitom för det vackra förarbetet. Det dröjde dock inte länge innan Syrianska replikerade, och det som en blixt från klar himmel. Bortakeepern missbedömde en djupledsboll och Jonathan Bahar bjöds ett öppet mål när han satte dit kvitteringen bara minuter efter baklängesmålet.

 

Samtidigt som snön öste ner över Parkens konstgräs började Syrianska spela allt mer riskminimerat - och fick då med sig ett oavgjort resultat in i pausvilan även om Sundbyberg var det vassaste laget i den första halvleken.

 

Under matchens andra halva jämnade Syrianska ut spelet samtidigt som Sundbyberg inte alls hade samma flyt i sina offensiva attacker. Den andra halvleken blev näst intill parodisk med en snötäckt plan och spelare som halkade runt till både höger och vänster. Spelkvalitéen sjönk avsevärt där bortslagna passningar och felbeslut i massor avlöste varandra. Inte mycket talade för att något av lagen skulle närma sig ett segermål - eller ens skapa lägen för ett sådant.

 

Ju längre matchen led desto närmare låg ett oavgjort resultat till hands, men det skulle till slut bli bortalaget som fick dra det längsta strået. Med bara ett par minuter kvar av ordinarie tid fick Sundbyberg med sig en tveksamt utdömd frispark strax utanför offensivt straffområde, och Ricardo Persson-Gray tackade och tog emot när han vackert placerade in 1-2 bakom inbytte hemmamålvakten Patrik Öhman som tappade fotfästet i snömodden. Målskytten Persson-Gray har för övrigt en hyfsad meritlista med ligaguld med både Porto och Feyenoord under sina år som ungdomsproffs - och för de förstnämnda stod han för 17 mål på 19 matcher. 

 

Syrianska försökte få till en kvitteringsjakt under slutminuterna, men trots visst tryck framåt så skapade man väl egentligen inget nämnvärt. De rödgula fick se sig besegrade för första gången i år, i en match som knappast kommer skrivas in i historieböckerna som en välspelad sådan.

 

Nja, det går väl egentligen inte att dra några större växlar efter den här matchen i och med att de yttre omständigheterna hade allt för stor påverkan på mer eller mindre allt som hade med drabbningen att göra. Tyvärr kan man konstatera att uppvärmingen av konstgräset inte alls klarar av de snömängder som föll under lördagseftermiddagen. En av få slutsatser man ändå kan ta med sig från denna match är att nykomlingen Sundbyberg inte på något sätt kommer göra bort sig i årets seriespel - snarare tvärtom. Man har en riktigt intressant och spelskicklig trupp, även om Henok Goitom knappast kan ses som aktuell för fjärdeligaspel efter sina 18 allsvenska mål ifjol.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - SUNDBYBERGS IK                                              1-2 (1-1)

Mål:

 

 

0-1 (21) Christos Kitsos

1-1 (24) Jonathan Bahar

1-2 (86) Ricardo Persson-Gray

Avslut: 7-11 (2-7)
Avslut på mål: 5-7 (2-5)
Hörnor: 3-4 (1-3)
Offside: 3-5 (2-2)

Gula kort:

 

 

 

Igor Paldan, Syrianska (33)

Josef Akpinar, Syrianska (54)

Antoine Grönholm, Sundbyberg (77)

Ján Marcin, Syrianska (85)

Röda kort: -
Publik: 75
Domare: Thomas Lundqvist, Köping

 

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-4-1):

Sebastian Karacan (74, Patrik Öhman) - Michal Habànek, Igor Paldan, Jàn Marcin, Behnam Olfat (45, Michael Kamau) - Daniel Johansson - Pavol Orolìn (45, Josef Akpinar), Dennis Olsson (80, Alexander Bladh), Attila Pinte, Jonathan Bahar (55, Simon Grassi) - Sasa Plavsic

 

Ej inbytta ersättare:

Rigest Hysko, Rodi Mahmoud, Marcel Kaya

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});