#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Räckte inte till mot serieledaren

 

 

Syrianska höll jämna steg med serieledande Sollentuna i en dryg halvlek - därefter var tabellettan numret större och tog en, för deras del, viktig trepoängare i och med 4-1-segern på Parken. Rodi Mahmoud gjorde de rödgulas enda mål när han reducerade gästernas ledning innan paus.

Fjolårssäsongen avslutades med en plockad poäng under de sista nio omgångarna, och Syrianska ser ut att upprepa mardrömshösten även detta år. Sjätte raka förlusten blev ett faktum efter 1-4 (1-2) mot serieledande Sollentuna under fredagskvällen - efter att ännu en gång varit oerhört bleka i de båda boxarna även om man hävdade sig spelmässigt mot tabellettan.

 

Syrianska öppnade visserligen piggt hemma på Parken, där man inledningsvis inte tycktes vara allt för bekymrade över de fem raka förlusterna man hade med sig i bagaget. De rödgula trillade boll och lyckades ställa till med en del oreda i bortaförsvaret utan att för den delen rada upp målchanser. Ett par hyfsade lägen fick man ändå till där Jonathan Bahar var närmast med ett avslut från straffområdeslinjen. Sollentuna var inte heller ofarliga när man kom upp i anfall, och två gånger om tog man sig in i offensiv box och ropade på straff utan gehör från division 2-debuterande huvuddomaren Richard Sundell från Karlstad som stod för en stabil insats.

 

När den första kvarten var avverkad skulle Sollentuna sätta sig i förarsätet, trots att det var Syrianska som fram till dess hade skapat de bästa lägena för ett ledningsmål. De rödgula gick bort sig centralt innan bollen spelades ut på högerkanten och därefter in i boxen - där hemmalaget såg ut att ha full kontroll på situationen med fem spelare mot en ensam bortaanfallare. Ett uselt markeringsspel friställde ändå David Gustafsson som, utan att få till någon ren träff, kunde vinkla in bollen i nät tll 0-1. När samme Gustafsson nickade in 0-2 i öppet mål i den 26:e minuten - även denna gång efter ett ruskigt blekt försvarsagerande - var uppförsbacken rejäl för Syrianska.

 

De rödgula samlade ändå mod och tog sig tillbaka in i matchen på ett beundransvärt sätt. Hemmalaget lyckades blotta Sollentunas svaga sidor flera gånger om där man hittade öppna ytor att trilla boll i. Ett par reduceringschanser fick man till, men det dröjde till den 39:e minuten innan 1-2 till sist låg i nät. Rodi Mahmoud snappade upp ett överlångt inlägg, där bortakeepern Jonas Olsson inte riktigt fick iväg bollen, och stod för ett tekniskt fint nummer när han tryckte dit reduceringen med en halv cykelspark där volleyträffen var klockren.

 

Trots uddamålsunderläget var det ett Syrianska vid gott mod som kom ut till den andra halvleken - som man också öppnade lovande. De heta kvitteringschanserna lös dock med sin frånvaro, och istället skulle ett par olyckliga minuter och nya försvarsmisstag sänka de rödgula. I den 52:a minuten slogs ett bortainspel in i egen bur av en Syrianskaback, och kort därefter blev Simon Berg på någon underligt vis helt friställd inne i boxen där han hade god tid på sig att placera in 1-4. Att Berg blev så pass ren som han faktiskt blev får ses som ett smärre mirakel med tanke på det rejäla numerära överläget de rödgula hade i sitt eget straffområde vid det tillfället.

 

Den avslutande halvtimman spelades mer eller mindre bara av, där Sollentuna på ett skickligt sätt tog tag i händelserna och kontrollerade matchbilden fullständigt. Syrianska hade inte mycket att sätta emot när gästerna tydligt agerade på så sätt att hemmalaget inte skulle bjudas in i matchen igen. Vid det här skedet var Sollentuna numret större än de rödgula, som trots sporadiska försök inte var nära en ny reducering. Inget av försvaren ställdes på några större prov under den här perioden, och matchen kunde till slut blåsas av med en 4-1-seger för Sollentuna som utfall av denna fredagsdrabbning.

 

Ännu en gång denna höst visade Syrianska enorma brister i de båda straffområdena där man var betydligt svagare än sina motståndare. Spelmässigt var det här en ganska jämn tillställning där de rödgula föll på sina försvarsmisstag, där samtliga bortamål kändes väldigt billiga. Sollentuna bjöd inte på något skönspel, men agerade likt en serieledare och var stabila i alla lagdelar. Gästernas trepoängare var väldigt viktig i deras jakt på seriesegern, samtidigt som Syrianska har tre omgångar på sig att få till ett värdigt avslut av den här fotbollssäsongen.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - SOLLENTUNA FF                                           1-4 (1-2)

Mål:

 

 

 

 

0-1 (15) David Gustafsson

0-2 (26) David Gustafsson

1-2 (39) Rodi Mahmoud

1-3 (52) självmål

1-4 (58) Simon Berg

Avslut: 13-9 (8-4)
Avslut på mål: 5-7 (3-3)
Hörnor: 1-5 (0-3)
Offside: 1-2 (1-2)
Gula kort: Mikael Thorstensson, Sollentuna (90)
Röda kort: -
Publik: 146
Domare: Richard Sundell, Karlstad

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3):

Patrik Öhman - Michael Kamau, Rigest Hysko, Viktor Tsouplakis, Michal Habànek (27 Behnam Olfat) - Daniel Johansson (58 Edon Aliu) - Samuel Barlay, Rodi Mahmoud - Jonathan Bahar, Sasa Plavsic (66 Eldon Martins-Maquemba), Sharam Said

 

Ej inbytta ersättare:

Sebastian Karacan, Marcel Kaya, Lucas Özgün & Dennis Olsson

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});