#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska rasade ihop i slutminuterna

 

 

Efter mål av Dennis Persson och Alexander Persson-Njie hade Syrianska hämtat in ett tvåmålsunderläge i hemmamötet med topplaget Arameisk-Syrianska. De rödgula hade ett fast grepp om poängen in i slutminuterna - men föll ihop totalt och åkte på en svidande 2-5-förlust.

Det var ett formsvagt Syrianska - trots att förlustsviten bröts i och med derbykrysset mot Skiljebo förra helgen - som tog emot tabellfyran Arameisk-Syrianska hemma på Swedbank Park under måndagskvällen. Att det skulle bli en tuff uppgift för ett numera väldigt ungt Syrianska var knappast oväntat.

 

Syrianska hade hoppats på en bra start, men matchinledningen blev snarare mardrömslik för de rödgula. Redan efter fem minuter tilldömdes gästerna en straffspark - en helt och hållet korrekt sådan - och Stefan Ostojic gjorde inte alls bort sig när han satte dit 0-1. Hemmamålvakten Housnein Agodomou gick åt rätt håll men kunde inte parera avslutet från Ostojic som skulle få en nyckelroll denna kväll.

 

Trots det tidiga baklängesmålet var det ett optimistiskt Syrianska som ändå stod upp bra mot ett starkt motstånd. Båda lagen försökte vara spelande och triillade boll riktigt bra, men gästerna var ett snäpp vassare och fick ut mer av sitt spel. I en blixtrande spelvändning skickade fjolårets skytteligavinnare i Division 1 Norra - anfallaren Sencer Soguk - in 0-2 med en perfekt nick från nära håll i den 27:e minuten.

 

De rödgula var nere i brygga, men reste sig på ett imponerande sätt. Trots ett hopplöst tvåmålsunderläge höll man höga huvuden och satte genast in en reduceringsjakt. Vänsterbacken Dennis Persson - som var tillbaka efter avstängning - slog ett inlägg mot mittfältaren Dennis Olsson som nickade tätt utanför. Kort därefter gjordes samme Olsson ned i boxen efter en stunds hemmapress - och huvuddomare Nordqvist hade inget annat väl än att peka på straffpunkten. Syrianska hade missat sina tre tidigare straffar denna säsong, men det blev "fjärde gången gillt" när Dennis Persson placerade in 1-2.

 

Syrianska hade en av sina bättre perioder och kvitteringen lät inte vänta på sig. Alexander Persson-Njie snappade upp en andravågsboll utanför offensivt straffområde och drog till med fel fot - och avslutet satt perfekt uppe i det första krysset. Bortakeepern Gabriel Asso gjorde väl inte sitt vassaste agerande, men det inte allt för hårda skottet var ändå välplacerat.

 

Efter en tempofylld och händelserik första halvlek blev inledningen av matchens andra halva raka motsatsen. Syrianska såg tämligen nöjda ut med 2-2-resultatet samtidigt som Arameiska inte hade förmågan att luckra upp ett väl samlat hemmaförsvar. Gästerna hade en hel del boll men det blev sällan något farligt av anfallsförsöken. Även om de rödgula stack upp i ett par spelvändningar så var det ändå Arameiska som låg på som mest för ett segermål, utan att för del delen vara riktigt nära.

 

Hemmalaget hade länge koll på läget, men en olycklig situation skulle få allt för stor inverkan i det skede när matchen skulle avgöras. Lagkapten Robin Blommé - som höll ihop sitt försvar på ett lysande sätt - blockade ett stenhårt volleyskott med huvudet och tvingades kliva av. Utan defensiva alternativ på bänken lyckades inte Syrianska stänga butiken. I den 85:e minuten tog Arameiska ledningen på nytt när Stefan Ostojic vackert knorrade in en frispark. När Syrianska därefter försökte få till en kvitteringsjakt passade bortalaget på att strö extra salt i såren med att kontra in både 2-4 och 2-5 - med inhoppade Levon Pachajyan som målskytt i den fjärde stopptidsminuten innan Ostojic fullbordade sitt hattrick bara sekunder innan slutsignalen. 

 

Syrianska kämpade och slet och kunde mycket väl ha fixat en pinne mot topplaget. Inte mycket verkar gå de rödgulas väg just nu, även om man i ärlighetens namn måste konstatera att Arameiskas seger inte var helt oförtjänt. Trots att Syrianska försvarade sig väl under långa stunder hade man problem i det egna spelet där alldeles för många individuella misstag ställde till det. Arameiska var ett för dagen starkare lag och tog sin första seger någonsin mot Syrianska - trots en lång rad av möten under 2000-talet. Botkyrkalaget klättrar i och med vinsten upp som ny tabelltrea och har fortfarande en teoretisk chans att nå seriesegern.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

 

SYRIANSKA IF - ARAMEISK-SYRIANSKA IF                                    2-5 (2-2)

Mål:

 

 

 

 

 

 

0-1 (5) Stefan Ostojic, straffspark

0-2 (27) Sencer Soguk

1-2 (36) Dennis Persson, straffspark

2-2 (41) Alexander Persson-Njie

2-3 (85) Stefan Ostojic

2-4 (90+4) Levon Pachajyan

2-5 (90+6) Stefan Ostojic

Avslut: 6-17 (4-7)
Avslut på mål: 4-10 (3-6)
Hörnor: 1-3 (0-1)
Offside: 1-4 (1-2)
Gula kort: -
Röda kort: -
Publik: 249
Domare: Erik Nordqvist, Borlänge

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});