#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Äntligen guld i Aroscupen!

 

 

Lokala Aroscupen har vuxit till att numera vara en av Skandinaviens största turneringar - och Syrianska har haft deltagande i mer eller mindre samtliga upplagor sedan starten 1978. Trots att man tagit sig till final många gånger förr har man aldrig tidigare vunnit - men i år bröts förbannelsen.

Syrianska deltog med tre lag i årets rekordupplaga av Aroscupen - alla i sjumannaklasserna och på ett imponerande sätt tog sig samtliga lag vidare till helgens A-slutspel. Allra bäst gick det för ett av P10-lagen som övertygade hela vägen från start till mål, med nio (!) raka segrar.

 

Efter 30 (!) gjorda mål i gruppspelet fortsatte man att trumma på i slutspelet där man spelade ut flera av huvudstadsklubbarna, däribland Hammarby. I finalen stod storfavoriten Brommapojkarna för motståndet - ett lag som hade skickat hem duktiga konkurrenter som AIK och IFK Lidingö på vägen. Trots flera vassa målchanser hamnade de rödgula i 0-1-underläge efter den första halvleken - och det skulle dröja hela vägen in i slutminuterna innan man lyckades vända på steken. Efter ett par ommöbleringar i laget kvitterade Dildar Cetin till 1-1 efter en fin framspelning från Liam Kaya - och kort därefter låg ett nytt samarbete från duon bakom det rödgula segermålet. Kaya stod för förarbetet där Nils Lindström till sist spelade fram Cetin som skickade in matchavgörande 2-1.

- Vi körde fast litegrann och kände att vi behövde ändra om lite. "Dillo" hade aldrig tidigare spelat centralt, men det gick hur bra som helst och våra justeringar blev ju till slut avgörande, kommenterar Ervin Kaya som är en av lagets tränare.

 

Syrianska har flera gånger varit framme i final i Aroscupen - men aldrig tidigare har man lyckats spela hem guldet. P10-lagets cupseger bröt alltså en nästan 40 år lång förbannelse, och det efter mycket väl genomförd turnering och framförallt en stark finalinsats.

- Vi åkte ut i semifinal förra året, men då i åldersklassen för ett år äldre. I år satsade vi på att en gång för alla fixa guldet och ställde upp i vår egen åldersklass också, och det gick ju bra.

 

Har det varit några spelare som utmärkt sig lite extra under turneringen?

- Hela laget har gjort det riktigt bra, och det är flera fina laginsatser som tog oss till guldet. Ska jag ändå nämna några så var Carlos (Hanna) riktigt bra och blev bättre och bättre ju längre cupen led, samtidigt som "Dillo" gjorde en bra turnering. Även Liam (Kaya) och "Danne" (Kaya) klev fram när det behövdes som mest, men jag skulle egentligen kunna nämna hela laget.

 

Ni stod för en stark vändning i finalen. Vad låg bakom den?

- Vi gjorde det bra taktiskt och lyckades med våra justeringar när vi ändrade om lite i vårt lag. Jag måste säga att det var en "coachseger". Vi gjorde det faktiskt väldigt bra taktiskt under hela turneringen.

 

Det blev alltså nio raka segrar på vägen till guldet. Var ni så överlägsna?

- Gruppspelet rann vi igenom men det har varit väldigt bra och jämna matcher i hela slutspelet, vilket är jätteroligt att få matcha mot bra motstånd. Vi fick en del hjälp från våra vänner i IFK Lidingö som har bra koll på stockholmslagen och det hjälpte oss. Killarna har spelat fin fotboll och gjort en jättebra turnering.

 

En hel del publik har följt era och de andra rödgula lagens matcher.

- Jättekul att så många har kommit och kollat på våra lag i cupen, och framförallt stödet som vi fick i finalen. Killarna förtjänar det, avslutar Ervin Kaya.

 

 

Syrianska IF gratulerar alla duktiga spelare, ledare och lagföräldrar i klubbens P10-lag till guldet i Aroscupen!

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});