#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Försäsongsmatchandet avrundas

 

 

Nu är det inte långt kvar innan nästa veckas seriepremiär. Ett sista test återstår. Eskilstuna City gästar Swedbank Park i ett rödgult genrep under skärtorsdagskvällen. Syrianskas skadeläge ljusnar sakta men säkert, men huvudtränare Kalle Granath väljer att inte ta några risker när försäsongen ska avrundas.

Många spelare vilas i genrepet

Försäsongen har inte varit helt lyckad om man ser till resultaten. Spelmässigt har man både blandat och gett och ett tufft skadeläge har ställt till det en hel del. Under skärtorsdagen väntar ett sista test för de rödgula när Eskilstuna City står för motståndet på Parken. Nu gäller det att få alla bitar att falla på sin plats och skapa goda förutsättningar inför seriepremiären - mot nykomlingen Upsala IF på bortaplan - om en dryg vecka.

 

Syrianska har i vanlig ordning haft det jobbigt med både skador och sjukdomar under försäsongen - en situation som förbättrats för varje dag som gått. Flera av de småskadade spelarna närmar sig spel men till torsdagskvällens genrep har huvudtränare Kalle Granath valt att inte ta några som helst risker. Många spelare ställs över till förmån för spelare som är helt friska och krya. Förhoppningsvis får vi se ett piggt Syrianska med mycket spring i benen hemma på Parkens konstgräs.

 

7-0-slaktade MD FF Köping i lördags

Laget från andra sidan Mälaren, Eskilstuna City, har Syrianska drabbats samman med vid flera tillfällen de senaste säsongerna - både i seriespel och i olika former av träningsmatcher. Senast i november möttes lagen på Tunavallen och då vann de blåvitrandiga med 2-1 efter att Syrianska länge haft ledningen. Precis som Syrianska så har City valt att göra en nystart till denna säsong och den som står vid rodret är före detta MD FF Köping-tränaren Tony Andersson.

 

City har en på pappret väldigt stark division 2-trupp till sitt förfogande och kan i allra högsta grad blanda sig i toppstriden i sin serie denna säsong. Den rutinerade målvakten Nicklas Bergh - som under sju säsonger tillhörde allsvenska AIK - får självklart ses som en nyckelspelare i detta City som har många lokalt förankrade spelare i sin trupp. Även anfallsduon Sekran Pektas och Emil Fritzell har tongivande roller i Tony Andersson's lag som i lördags fullkomligen krossade MD FF Köping med 7-0 på hemmaplan.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Eskilstuna City FK

Matchdag: Torsdag, 2:a april
Avspark: 19:30
Arena: Swedbank Park
Domare: Mattias Johansson, Ransta
Senaste möte: Eskilstuna City FK - Syrianska IF 2-1 (25/11-14)

 

 

 

 

In about a week it's time for the league premiere. A final test remains. Eskilstuna City is visiting Swedbank Park in the last pre-season game this Thursday evening. Syrianska injured mode starts slowly but surely brighten, but head coach Kalle Granath choose not to take any risks when the pre-season shall be rounded.

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});