#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Genrep borta mot City

 

 

Med en vecka kvar till seriepremiären genrepar Syrianska borta mot Eskilstuna City under lördagseftermiddagen. De rödgulas form är minst sagt tveksam, samtidigt som City gjort en resultatmässigt stark försäsong - och mötet på Tunavallen känns på förhand väldigt ovisst.

Ojämna senast - vilar flera spelare även denna match

Trots att man vilade hela åtta spelare stod Syrianska för en till stora delar bra insats de första 70 minuterna mot division 2-laget Värmbols FC på annandagen - men den komfortabla 2-0-ledningen slarvades bort och man åkte istället på en sur 2-3-förlust efter en riktigt svag slutkvart. 16-årige Josef Akpinar gjorde sitt första mål på seniornivå för moderklubben, och Sasa Plavsic nätade för femte gången sedan återkomsten från superettalaget IK Frej Täby - och även om Syrianska hade en efterlängtad seger som i en liten ask så fick man till slut ändå se sig besegrade mot ett fysiskt och evigt tjongande Värmbol.

 

Resultatmässigt har försäsongen inte varit någon höjdare för de rödgula, och prestationerna har ofta varit väldigt ojämna. I sina bästa stunder har man visat att man har en riktigt hög högstanivå, men samtidigt har frågetecknen varit betydligt fler än antalet utropstecken hittills. När Syrianska genrepar mot Eskilstuna City under lördagen väljer man återigen att vila en lång rad av spelare som bör vara aktuella till seriepremiären om en dryg vecka - detta för att inte på något sätt chansa med de som dras med småskavanker. Samtidigt vill man självklart få med sig ett så bra resultat som möjligt och bättra på självförtroendet inför den kommanden seriestarten.

 

Kommer till spel med dubbla segrar mot Västeråslag

Eskilstuna City - fjolårsfyra i Division 2 Södra Svealand - är inne i en tuff ekonomisk period där man avsevärt tvingats skära ned på kostnaderna och rätta munnen efter matsäcken. Trots det har södermanlänningarna från andra sidan Mälaren lyckats bra med sitt lagbygge där man kunnat behålla flera viktiga pjäser, och kommer säkerligen att satsa mot en topplacering i tabellen även denna säsong. Även försäsongsresultaten tyder på att City blir att räkna med under året. Man kommer med dubbla 3-0-segrar mot Skiljebo och VIK i bagaget - och innan det höll man länge jämna steg mot Syrianskas stjärnspäckade lokalkonkurrent VSK.

 

Ny huvudtränare för i år är Jesper Norberg som tog över efter Tony Andersson som lämnade för seriekollegan Motala. Norbergs manskap består alltså av en hel del intressanta namn i bland andra offensiva duon Serkan Pektas och Emil Fritzell samt talangfulle André Alsanati. Mellan stolparna får återvändande Richard Larsson ses som en fullgod ersättare till meriterade Nicklas Bergh som inte längre är en del av City-truppen.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Eskilstuna City FK - Syrianska IF

Matchdag: Lördag 2:a april
Avspark: 15:00
Arena: Tunavallen
Domare: Metin Yildirim, Södertälje
Senaste möte: Syrianska IF - Eskilstuna City FK 1-2 (2/4-15)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});