#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Fystränare tar plats i ledarteamet

 

Syrianska utökar representationslagets ledarteam med en fystränare. Den lokala idrottsprofilen - elitseriejagande handbollsklubben VästeråsIrstas målvakt - Philip Åkesson blir ansvarig för truppens fysiska träning, skaderehabiliteringen samt arbetet med skadeförebyggande åtgärder.

- Vi har inte oändlig tid inför premiären utan måste hitta ett smart program för styrka och rörlighet för att vara redo till premiären mot Upsala borta den 11:e april. Philip har kompetens i de områden vi behöver jobba med, kommenterar Syrianskas huvudtränare Kalle Granath i en intervju i VLT.

 

30-årige Philip Åkesson är utbildad personlig tränare, fystränare och instruktör. Till vardags är han handbollsmålvakt i stadens allsvenska lag - som i nästa vecka inleder kvalet till Elitserien - där han också har rollen som fystränare. Nu står det klart att Åkesson får ett liknande uppdrag även i Syrianska.

- Spelarnas fysiska status är högt prioriterad. Philip kommer ha hand om fysträningen och jobba med rehab för de spelare som är i behov av det. Samtidigt kommer han att arbeta skadeförebyggande med hela truppen.

 

Åkesson går in i de rödgulas ledarteam per omgående - och gör sitt första träningspass med laget redan under lördagsförmiddagen. Med sin erfarenhet från idrottande på elitnivå - 30-åringen har varit utlandsproffs under flera säsonger - hoppas han kunna tillföra truppen en hel del.

- Jag håller ju själv på med elitidrott och det är där jag kan bidra på ett sätt som andra fystränare kanske inte gör. Jag vet inte riktigt hur laget ligger till just nu så därför handlar den första månaden om att bygga vidare från där de är nu, kommenterar Åkesson själv till VLT.

 

- Skillnaderna mellan att bygga upp fysiken för en handbollsspelare och en fotbollsspelare är att det blir lite mer överkropp för en handbollsspelare. En annan aspekt man får ta i beräkning är att det blir lite mer uthållighetsträning för en fotbollsspelare, det är 90 minuter i stället för 60. I båda sporterna är bålstabilitet väldigt viktigt och i båda sporterna är det mycket rotationsrörelser och kroppskontakt.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});