#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Viktiga bortapoäng på spel

 

 

Syrianska ser ut att vara tillbaka på rätt spår igen med två raka hemmasegrar - och nu gäller det att få igång poängproduktionen även på bortaplan. De rödgula ger sig iväg på resande fot med dubbla bortamatcher inom bara ett par dagar, där fredagens luriga drabbning med Värmdö står först på tur.

Behöver börja plocka poäng även på bortaplan

Det var proppen ur för Syrianskas del i ett helgalet hemmamöte med tabelltvåan BKV Norrtälje i söndags. De rödgula tog tidigt ledningen, men skytteligaledaren Emil Skogh smällde in ett äkta hat-trick för sitt BKV innan halvtimmen var spelad på Parken. Trots ett 1-3-underläge reste sig Syrianska och tryckte dit sex (!) raka mål till en förkrossande 7-3-seger - som faktiskt var i underkant där gästerna kan tacka sin målvakt Anton Hermansson att hemmalaget inte nådde tvåsiffrigt.

 

Med två raka hemmasegrar känns det som om Syrianska har hittat formen igen efter en svag inledning efter sommaruppehållet. De rödgula det enda laget i serien som är obesegrade på sin hemmaplan där poängen trillat in i jämn takt under året, men nu är det hög tid att börja plocka poäng även på resande fot.

 

Under fredagskvällen tar Syrianska sig ut mot kusten där niondeplacerade Värmdö står för motståndet. Truppen är mer eller mindre fulltaglig, men ett par frågetecken finns ändå kring ett par spelares medverkan. Både anfallsnyförvärvet Eldon Martins-Maquemba och ytterbacken Michal Habànek har dragits med sjukdomar under veckan och ses som osäkra kort - precis som mittfältaren Samuel Barlay som missade senaste matchen med skadekänningar.

 

Fyra nya spelare presenterades under "Deadline Day"

Värmdö IF är alltså det första motståndet när Syrianska dubbelmatchar under fyradagarsperiod - ett Värmdö som både blandat och gett hittills under seriespelet. Med 17 inspelade poäng får man ses som ett mittenlag, även om avståndet ned till bottengängen inte är allt för bekvämt. Helgens 3-2-vinst borta mot Håbo var av stor betydelse och bröt också en sex matcher lång svit utan segrar, och kanske kan det vara ett Värmdö på uppgång som kommer till spel på sin hemmaplan under fredagskvällen.

 

Under transferfönstrets sista dag - torsdagen den 11:e augusti - presenterade Värmdö hela fyra nytillskott till sin trupp. Mittfältaren Petter Soelberg (Hammarby), försvararen Simon Turesson (Akropolis), anfallaren Gebril Masrour (Boo FK) och ytterbacken Joel Dawit (Kista Galaxy) har klivit in och känns spontant som spelare som mycket väl kan få Värmdö att lyfta under hösten. Sedan tidigare finns duktiga Lamin Allen, Linus Christensen och Youssri Ouni i truppen där även målvakten Simon Nyström har en nyckelroll.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Värmdö IF - Syrianska IF

Matchdag: Fredag 12:e augustii
Avspark: 19:00
Arena: Värmdövallen
Domare: Mohammad Dabestani, Solna
Senaste möte: Syrianska IF - Värmdö IF 3-3 (28/4-16)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});