#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska gästas av ett formstarkt GUSK

 

 

Efter dubbla hemmamatcher på Arosvallen matchar Syrianska återigen på Swedbank Park under måndagen. De rödgula, som har tre raka segrar på hemmaplan, gästas av ett formstarkt Gamla Upsala - ett GUSK som inte förlorat en enda match på dryga tre månader och lär bjuda på tufft motstånd.

Tillbaka på Parken för att jaga nya poäng

Syrianska lyckades med nöd och näppe lappa ihop ett lag som kunde matcha bottengänget Avesta AIK förra helgen. Åtta spelare har fått lämna under sommartransfern, och när både skador och avstängningar drabbade de rödgula var det ett något reservbetonat Syrianska som bara fick med sig mållösa 0-0 från bortamötet i Dalarna. Man hade ett gyllene läge att få med sig trepoängare i den absolut sista stopptidsminuten - men efter att Avesta åkt på sitt andra röda kort brände Syrianska en straffspark där en viktig bortaseger fanns i sikte.

 

När Syrianska tar emot ett formtoppat Gamla Upsala under måndagskvällen kan en betydligt bredare trupp ställas på benen. Både Alexander Persson-Njie och Jonathan Bahar är tillbaka efter avstängningar, samtidigt som lagkaptenen Robin Blommé förväntas kliva in i matchtruppen efter att ha återhämtat sig från sin hjärnskakning. Nyförvärvet Dylan Kosik, från den skånska division 2-klubben Torns IF, är även han aktuell för spel i mötet med GUSK. Dock saknas försvararen Markus Hanna som har en skadefylld säsong.

 

De rödgula återvänder alltså till Swedbank Park, vars konstgräs har uppdaterats, efter dubbla hemmamatcher på Arosvallen. Tre raka segrar har man på hemmaplan och en ny trepoängare skulle med största sannolikhet innebära ett säkrat kontrakt. Inför omgången är Syrianska hela 13 poäng före Strömsberg på kvalplats - och att fem av sju av de lag som placerade efter de rödgula i tabellen skulle ta igen avståndet känns inte särskilt troligt. Det är bara att släppa på handbromsen inför slutomgångarna där man har allt att vinna.

 

Formtoppad fjolårstvåa som vill undvika nedflyttning

Fjolårstvåan GUSK hade en bedrövlig säsongsinledning och harvade länge under nedflyttningsstrecket - men en åtta matcher lång förlustfri svit har tagit laget upp på säkrare mark. Faktum är att de gulsvarta inte förlorat en enda match i seriespelet sedan i mitten av maj och är därmed ett av seriens klart formstarkaste lag. Senast vände man ett tidigt 0-2-underläge till 3-2-seger hemma mot Skiljebo och man kommer alltså till spel mot Syrianska med luft under vingarna.

 

Huvudtränare Stefan Nilsson's lag är fortfarande indragna i bottenstriden men har ett hyfsat behagligt glapp på fem poäng och 19 plusmål ned till Strömsberg på kvalplats. Nu under sommartransfern har man förstärkt laget med fjolårsskyttekungen Mikael Mellberg som återvänt efter en vår i Akropolis. Duktige målvakten Alexander Garcia - som helt klart tillhör seriens bästa på sin position - har också en nyckelroll i GUSK's jakt på förnyat kontrakt.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Gamla Upsala SK

Matchdag: Måndag 17:e augusti
Avspark: 19:00
Arena: Swedbank Park
Domare: Patrik Larsson, Örebro
Senaste möte: Gamla Upsala SK - Syrianska IF 0-1 (9/5-15)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});