#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Försäsongsmöte mot seriekollega

 

 

För fjärde helgen i rad bryter Syrianska upp försäsongsträningen för att testa sina vingar i matchspel - och denna gång står en av seriekonkurrenterna på andra sidan planen. Under lördagseftermiddagen gästas de rödgula av Strömsberg hemma på Parken i en match där truppen ännu en gång luftas.

Jagar årets första seger i försäsongsmatchandet

Syrianska jagar fortfarande årets första seger efter dubbla kryss och en förlust hittills i försäsongsmatchandet. Även om 0-0-mötet borta mot Värmbol förra helgen var ett steg i rätt riktning vill man så klart vinna de matcher man spelar - och de rödgula var det lag som var klart närmast segern i Katrineholm. Försvarsspelet var mer eller mindre prickfritt, men en ineffektiv offensiv gjorde att man fick nöja sig med ett kryss trots en rad av heta målchanser.

 

När man för fjärde helgen i rad testar sina vingar i matchspel fortsätter truppen att luftas rejält. Än har man inte kommit till det skedet där man vill sätta en startelva, utan så stora delar av truppen som möjligt kommer att få chansen att visa framfötterna. Syrianska kommer till spel med ett lag som har repat sig från både skador och sjukdomar, och där ett par provspelare ska testas.

 

Har tagit klivet tillbaka till Division 2 Norra Svealand

För första gången den här försäsongen ställs Syrianska mot en blivande seriemotståndare i Strömsberg som till i år har tagit klivet tillbaka till Division 2 Norra Svealand efter en säsong i Norrlandsserien. Nordupplänningarna hade en tung första halva av seriespelet ifjol, men jobbade sig tillbaka och säkrade nytt kontrakt i slutomgångarna. Precis som hos de rödgula har Strömsberg gjort en del förändringar kring sin representationslagsverksamhet där Tobias Birgersson har tagit över som ny huvudtränare efter Carlos Santis. Birgersson kommer närmast från en tjänst som P16- och U17-tränare i Gefle IF.

 

Strömsberg brukar inte mönstra speciellt namnstarka spelartrupper - och så verkar inte bli fallet den här säsongen heller. Däremot lyckas man ofta bygga ett starkt kollektiv som visserligen inte skördat några större framgångar tabellmässigt, men man brukar vara starka när de väl gäller och kontraktet väl ska säkras in på höstkanten. Utan tvekan är det lagkaptenen och målvakten Martin Sundström som tillsammans med mittfältskuggen Tobias "Micro" Lööf är nyckelspelare i detta Strömsberg, som alltså gästar Parken för att matcha mot Syrianska under lördagseftermiddagen.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Strömsbergs IF

Matchdag: Lördag 18:e februari
Avspark: 15:00
Arena: Solid Park Arena
Domare: Enzo Vesprini, Köping
Senaste möte: Syrianska IF - Strömsbergs IF 3-1 (3/8-15)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});