#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Näst sista testet innan premiären

 

 

Det börjar dra ihop sig - och för Syrianskas del har man bara två försäsongsmatcher kvar att avverka innan den kommande seriepremiären. I det näst sista testet väntar ett hemmamöte med seriekollegan Eskilstuna City under söndagskvällen - ett City som över en natt hamnat under en allsvensk organisation.

Tar inga risker med småskadade spelare

Efter en rad av stabila insatser åkte Syrianska på ett rejält bakslag när man föll mot Örebro Syrianska (1-4) i måndags. Inte mycket stämde för de rödgula där de enskilda prestationerna från spelarna på planen, helt enkelt inte nådde en godkänd nivå. Förhoppningsvis har bottennappet inte påverkat självförtroendet i allt för negativ bemärkelse. Man har ändå dryga två veckor kvar att lappa ihop sitt manskap och få till ett uppsving inför seriepremiären.

 

Under söndagskvällen väntar försäsongens näst sista test då man gästas av seriekonkurrenten Eskilstuna City hemma på Parken. Precis som tidigare väljer man att inte chansa med de spelare som har dragits med sjukdomar eller småskavanker, utan istället kommer merparten av den friska och krya delen av truppen att luftas. En rad av spelare ställs alltså över, men det öppnar upp för andra att visa framfötterna inför den kommande seriestarten.

 

Sammanslagning med allsvensk klubb

Eskilstuna City - som alltså är söndagens motstånd - har en spännande säsong framför sig. Efter en evighet utan elitfotboll på herrsidan har staden på andra sidan Mälaren helt plötsligt fått ett allsvenskt lag serverat på ett silverfat i och med AFC Uniteds flytt till Eskilstuna, och med sammanslagningen med City kan även blåränderna bli slagkraftiga i sitt seriespel i år. AFC och City ingår båda i en och samma organisation där starka ekonomiska resurser delas upp mellan de båda klubbarna.

 

City kommer även denna säsong att tränas av Jesper Norberg, dock i någon form av delat ledarskap med AFC-coachen Jawad Al-Jebouri. Blåränderna har, efter en något trög start, fått igång sitt truppbygge nu på slutet där viktiga spelare förlängt sina avtal samtidigt som ett par vassa nyförvärv plockats in. Att skyttekungen från fjolåret - Emil Fritzell som gjorde 32 mål i Division 2 Södra Svealand - blev kvar måste helt klart ses som den viktigaste kortet när City format stt lag, även om värvningarna Bachir Katourgi (Syrianska FC) och brassen Enrico (med 62 allsvenska matcher för Djurgården) tveklöst vässar till ett redan starkt lag. City kommer närmast från en 1-0-vinst mot GUSK i sitt försäsongsmatchande - och ställs under söndagen mot ännu en seriekollega i form av Syrianska.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Eskilstuna City FK

Matchdag: Söndag 26:e mars
Avspark: 18:00
Arena: Solid Park Arena
Domare: Omar Majid, Västerås
Senaste möte: Eskilstuna City FK - Syrianska IF 7-2 (2/4-16)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});