#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

En månad kvar till seriepremiären

 

 

Syrianska är inne i en period med tätt matchande och under onsdagskvällen är det dags för ett nytt försäsongsmöte hemma på Swedbank Park. Huvudstadslaget Sundbybergs IK - topplag i Division 3 - kommer på besök när de rödgula vill vässa formen med en månad kvar till seriepremiären.

Rejält skadedrabbat lag kommer till spel

Lördagsmötet med Sleipner (0-2) blev en minst sagt märklig tillställning där en undermålig domarinsats satte en stark prägel på matchen. Tre rödgula utvisningar gav hemmalaget en övermäktig uppgift och gästande Sleipner kunde till slut vinna efter ett mål i vardera halvlek. Försäsongsmatchen fick en smått parodisk stämpel och för Syrianskas del är det bara att stryka ett stort streck över den och gå vidare i sin uppladdning inför det kommande seriespelet.

 

Redan under onsdagskvällen får Syrianska en ny chans att vässa formen. När Sundbybergs IK står för motståndet är det fortfarande ett hårt skadedrabbat rödgult lag som kommer till spel. Tio (!) av truppens spelare är inte tillgängliga vilket gör att huvudtränare Fredrik Giesecke får ett svårt pussel att lägga i sin laguttagning.

 

Ett par provspelare finns med i Syrianskas matchtrupp under onsdagen där både målvakter och offensiva pjäser testas. Det finns ett par bitar som fortfarande måste falla på sin plats innan man kan vara nöjda med sitt lagbygge. Transferfönstret är öppet i ytterligare två och en halv vecka och ett par kontrakt kommer säkerligen att kritas på innan dess.

 

Offensivt och målglatt huvudstadslag gästar Parken

Huvudstadsgänget Sundbybergs IK blir en helt ny bekantskap för Syrianska då klubbarna aldrig tidigare drabbats samman i seniorsammanhang. De grönvita från "Sumpan" kunde sånär plocka hem en Division 2-plats under fjolårssäsongen men laget blev till slut tvåa i Division 3 Östra Svealand - två poäng efter Syrianskas kommande premiärmotståndare Upsala IF. SIK fick ändå chansen till kval för ett avancemang men väl där lyckades man inte ladda om utan föll med totalt 2-5 i dubbelmötet med IFK Stockholm.

 

Skyttekungen från fjolåret - Yonis Egag - gjorde imponerande 23 mål på 21 matcher men verkar fortfarande vara ett osäkert kort inför kommande säsong. Egag har bland annat testats av Dalkurd och har ännu inte matchat med Sundbyberg under försäsongen. SIK har gjort ett par värvningar till sin trupp inför det här året där Teferi Tedla (Akropolis) och Joshua Adomako (Karlberg) får ses som mest meriterade för nivån. I övrigt får lagkaptenen Olof Engh och västeråsbekante Lauin Amen - som mött Syrianska med Västerås SK FK i Division 1 Norra - betraktas som nyckelspelare i detta offensiva huvudstadslag.

 

Huvudtränare för Sundbyberg är Stephanos Tecle vars lag alltså står för en anfallsglad fotboll där man under fjolåret var ett av de lag i de svenska division 3-serierna som gjorde flest mål i offensiven - hela 50 stycken. Trots att man är hemmahörande i en lägre division än Syrianska så ska man nog inte räkna med att Sundbyberg kommer till Swedbank Park under onsdagen för att parkerar bussen framför eget mål. En öppen och sevärd tillställning är alltså att vänta

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Sundbybergs IK

Matchdag: Onsdag, 11:e mars
Avspark: 19:30
Arena: Swedbank Park
Domare: Danha Bachiri, Västerås
Senaste möte: Inga tidigare möten

 

 

 

 

It's an injury affected squad that will play pre-season game for Syrianska at Swedbank Park on Wednesday evening. The red and yellow's face Sundbybergs IK - top ranked team in Division 3 - in a battle between two clubs who want to play an offensive and attacking kind of football. One month remains before the league premiere and for Syrianska it's important to get all the pieces fall in their right places.

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});