#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Försäsongsderby i genrepet

 

 

Syrianska avrundar försäsongen med ett lokalderby hemma på Parken under fredagskvällen. Förra årets seriekollega IK Franke står för motståndet i ett genrep inför Division 2-premiären nästa helg - ett test där de rödgula hoppas få bitarna att falla på sin plats och ta med sig en vässad form in i seriespelet.

Fortsätter att vila spelare med småskavanker

En svag inledning kunde inte repareras mot Eskilstuna City i söndags - och även om Syrianska avslutade snyggt så fick man se sig besegrade efter 1-3 (1-3) på Parken. De rödgula fick inte mycket att stämma inledningsvis, men när man väl kom in i det var uppförsbacken redan för brant. Man hade visserligen lägen för ytterligare en reducering, och till och med en kvittering, men den tama starten blev avgörande mot seriekollegan.

 

Syrianska siktar nu på att avrunda försäsongen på bästa möjliga sätt. Bitarna i det egna spelet hoppas falla på sin plats samtidigt som man självklart vill få med sig positiva vibbar in i seriespelet. De rödgula får dock genrepa utan ett par potentiella startspelare som kommer att ställas över i mötet med IK Franke. Truppen dras med en del småskavanker och sjukdomar - men glädjande är att de allra flesta ser ut att vara aktuella för spel i seriepremiären nästa helg.

 

Franke har rustat för ett snabbt återtåg

Grannen från andra sidan motorvägen, IK Franke, blir alltså försäsongens sista motstånd - ett Franke som var en av seriekollegorna ifjol, men som degraderades och får börja om i Division 3 den här säsongen. Även om en tabell över 26 omgångar aldrig ljuger, måste man nog ändå påstå att de grönvita inte alls kändes som ett lag för nedflyttning. Stundtals spelade man riktigt bra fotboll - om än en väldigt ineffektiv sådan - men poängskörden blev till slut för klen när man tillsammans med betydligt svagare VIK och Kvarnsveden trillade ur fjärdedivisionen.

 

Att Franke siktar på ett snabbt återtåg råder det inga som helst tvivel om. På pappret har man nästan fått ihop en bättre trupp än ifjol, där man visserligen tappat både skyttekungen Anton Engström-Appelfeldt (åter till Skiljebo efter avslutat lån) och Almir Zeqiri (Syrianska) men ersatt starkt i ett flertal viktiga värvningar från klubbarna i närområdet. Huvudtränare Alexander Rubin har helt klart ett spelarmaterial för en serieseger, och går allt som det är tänkt återfinns IK Franke i Division 2 till nästa säsong. Det återstår att se om man kan leva upp till favoritskapet.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - IK Franke

Matchdag: Fredag 31:a mars
Avspark: 19:45
Arena: Solid Park Arena
Domare: Danha Bachiri, Västerås
Senaste möte: Syrianska IF - IK Franke 0-2 (22/8-16)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});