#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Förlustsviten bröts med ett kryss

 

 

Syrianska bröt visserligen förlustsviten - men 1-1-krysset hemma mot Karlslunds IF HFK var ändå en resultatmässig besvikelse. De rödgula dominerade spelmässigt och skapade målchanser i massor, men hade varken flyt eller kyla nog för att avgöra försäsongsmötet.

Huvudtränare Kalle Granath gjorde hela sex ändringar i sin startelva när hans Syrianska gästades av division 2-laget Karlslunds IF HFK i helgens andra försäsongsmatch. Efter en mindre lyckad fredagsafton där man förlorade mot Anundsjö (2-3) var det ett revanschsuget rödgult lag där många nya spelare alltså fick chansen att visa testa sina vingar.

 

Efter en trevande inledning var det Syrianska som tog tag i taktpinnen utan att få det riktiga flytet i sitt spel. Tempot var stundtals väldigt lågt, men de rödgula visade ändå offensiva intentioner och man ville ofta framåt - kanske till och med allt för ofta då flertalet anfall rann ut i sanden då den avgörande passningen många gånger slogs i ett för tidigt skede. 

 

Ju längre halvleken led desto mer ordning fick hemmalaget på grejerna, och stundtals dominerade man spelmässigt mot ett för dagen blekt Karlslund. Gästerna hade knappt någonting i offensiv väg samtidigt som Syrianska flera gånger om var nära att spräcka nollan. Sasa Plavsic var närmast med en frispark som träffade stolpen.

 

Den första halvleken slutade mållös, men med mersmak för Syrianska som såg förvånansvärt piggt ut med tanke på att man är inne i en period med tätt matchande. Noterbart är att huvuddomare Sarkat Gargis valde att blunda för tre (!) solklara straffar innan paus - en för Karlslund och två för Syrianska.

 

Matchens andra halva var näst intill identisk med den första där Syrianska förde spelet samtidigt som Karlslund hade problem med sitt passningsspel och stod för en större mängd bolltapp. Det var ändå gästerna som skulle göra matchens första mål - som en blixt ur klar himmel. Jake Larsson fick en drömträff när han drog till från långt håll och bollen satt rakt upp i det bortre krysset. Ett riktigt vackert mål där hemmakeepern Patrik Öhman inte kunde göra annat än att titta på.

 

Syrianska skulle få jobba i uppförsbacke med ett snöpligt underläge i ryggen - men man repade sig snabbt och det dröjde inte länge innan kvitteringen kom. Efter en längre hemmapress kunde Attila Pinte vackert skicka in 1-1 i den 65:e minuten, och de rödgula fick möjlighet att gå för segern under matchens slutdel.

 

Hemmalaget öste på framåt och skapade också målchanser i offensiven. Vid ett flertal tillfällen dansade bollen på Karlslunds mållinje, men de rödgula var inte tillräckligt heta i de avgörande lägena för att få till ett segermål. Matchen slutade 1-1 och visserligen bröt man förlustraden, men krysset förde ändå med sig viss bitter eftersmak.

 

Insatsen var långt ifrån lysande, men var ändå ett steg i rätt riktning i jämförelse med de senaste matcherna. Trots att man inte på något sätt nådde någon topprestation så dominerade man fullständigt mot ett etablerat lag från samma serienivå. Även om resultaten inte har allt för stor betydelse i försäsongsmatchandet hade man nog gärna fått med sig en seger denna eftermiddag. Det finns en del att jobba på och redan på torsdag får de rödgula en ny chans i sin vinstjakt när division 3-laget Enköpings SK FK gästar Parken med avspark klockan 20:00.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - KARLSLUNDS IF HFK                                           1-1 (0-0)

Mål:

 

0-1 (53) Jake Larsson

1-1 (65) Attila Pinte

Avslut: 20-6 (9-1)
Avslut på mål: 11-5 (5-0)
Hörnor: 6-6 (2-2)
Offside: 1-1 (0-1)
Gula kort: -
Röda kort: -
Publik: 50
Domare: Sarkat Gargis, Västerås

 

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-4-1):

Patrik Öhman - Michael Kamau, Viktor Tsouplakis, Rigest Hysko, Michal Habànek - Daniel Johansson - Josef Akpinar (19 Lucas Özgün), Sasa Plavsic (45 Dennis Olsson), Sharam Said (45 Attila Pinte), Simon Grassi - André Garabet

 

Ej inbytta ersättare:

Sebastian Karacan

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});