#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Hemmaförlust i genrepet

 

 

För fjärde matchen i rad tappade Syrianska en 1-0-ledning till 1-2-förlust - denna gång i genrepet mot Eskilstuna City hemma på Swedbank Park. Skärtorsdagens svåra väderförhållanden, med både hagel och kraftig vind, ställde till det och försäsongsmötet var aldrig nära att nå några högre höjder.

Det var ett reservbetonat Syrianska som ställdes på benen när de rödgula genrepade mot Eskilstuna City under skärtorsdagskvällen. Flera spelare som den senaste tiden haft skadekänningar ställdes över för att inte ta några risker innan nästa veckas seriepremiär - ändå kom Syrianska till spel med en 19 man stark trupp. Matchen spelades i både regn och hagel, och en kraftig vind ställde till det för båda lagen.

 

Det var gästande City som tog kommandot i matchinledningen utan att på så sätt vara giftiga i sin offensiv. Efter ett mönsteranfall var det istället Syrianska som tog ledningen. Bollen flyttades i hög fart från höger till vänster då mittfältaren Nathan Hands hittade ut till en framstormande Dennis Persson som i sin tur stod för en utmärkt passning in till Kevin Sharro i boxen. Sharro - som kanske stod sin främsta insats för året - gjorde inga misstag då han tryckte in 1-0 bakom rutinerade bortakeepern Nicklas Bergh.

 

Ledningen skulle dock inte vara särskilt länge. Efter en rad av mindre lyckade försvarsageranden tilldömdes City en frispark som lyftes in i boxen där Marcus Wahlström dök upp och forcerade bollen i nät via hemmamålvakten Housnein Agodomou som var nära att parera.

 

Den första halvleken dominerades annars av bortalaget City som hade ett kraftigt övertag sett till bollinnehav. Gästerna hade dock inte förmågan att omvandla sitt bollinnehav till målchanser och den rödgula defensiven - med mittlåset Rigest Hysko och Robin Blommé i spetsen - agerade väldigt stabilt. 1-1 var resultatet efter en första halvlek där spelet lämnade en del att önska.

 

Efter paus blev försäsongsmötet sönderryckt av en lång rad av byten i båda lagen. I Syrianska gjordes hela åtta förändringar och tillsammans med gästernas byten så var spelstoppen många. Lagen hade svårt att hitta rytmen och lyckades inte etablera något vidare spel. City tog ändå ledningen genom den notoriske målskytten Serkan Pektas efter en missdömning inne i Syrianskas box. Därefter skapades ett par bra lägen åt båda hållen - men de blev inga fler mål. Både Agodomou och Bergh stod för ett par vassa räddningar och höll tätt. City gick vinnande ur detta försäsongsmöte, inte på något sätt orättvist sett till matchen i sin helhet, och Syrianskas resultatmässigt tunga försäsong slutade inte helt oväntat med en uddamålsförlust - efter tappad ledning.

 

Nu ligger full fokus på nästa veckas seriepremiär där Upsala IF står för motståndet. Redan under fredagsmorgonen tränar truppen och inleder slutladdningen inför seriespelet. Även om försäsongen inte alls gått som man tänkt sig - en vinst, en oavgjord och åtta förluster - så måste man ta med de positiva bitar som ändå finns. Av dessa tio försäsongsmatcher har man tagit ledningen i sju, stundtals har man faktiskt spelat väldigt bra och skadeläget börjat se allt ljusare ut nu. Man har ett rejält sparkapital i alla de spelare som dragits med skador och som nu är på väg tillbaka. Många unga spelare har fått chansen att testa sina vingar, och en del av dessa har verkligen tagit den. Under skärtorsdagen fick offensive Josef Akpinar, född 2000, debutera i seniorsammanhang - en av många unga talanger från egna led som släppts fram.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

 

SYRIANSKA IF - ESKILSTUNA CITY FK                                          1-2 (1-1)

Mål:

 

 

1-0 (13) Kevin Sharro

1-1 (17) Marcus Wahlström

1-2 (59) Serkan Pektas

Avslut: 10-9 (5-4)
Avslut på mål: 5-6 (3-3)
Hörnor: 5-3 (1-2)
Offside: 2-0 (2-0)
Gula kort: -
Röda kort: -
Publik: 125
Domare: Mattias Johansson, Ransta

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});