#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Ledning tappades till förlust i derbyt

 

 

Ett hårt skadedrabbat Syrianska sköt mest och skapade flest målchanser - men föll till slut i ett spelmässigt jämnt försäsongsderby mot lokalkonkurrenten Västerås SK FK. Jonathan Bahar gav de rödgula ledningen redan i den fjärde minuten, men VSK vände på steken och vann på Swedbank Park.

Frånvarolistan var lång när Syrianska försäsongsmatchade mot lokalkonkurrenten Västerås SK FK hemma på Swedbank Park under lördagseftermiddagen. VSK kom även de till spel med ett skadedrabbat lag när de ställdes mot sin förra tränare Kalle Granath, som numera har rollen som huvudtränare för de rödgula.

 

Syrianska inledde piggt och skapade en halvchans som ledde till en hörna redan i matchinledningen. Kort därefter tog man också ledningen då Jonathan Bahar, som startade som ensam anfallare i en 4-2-3-1-liknande uppställning, vann ett motlägg mot VSK-keepern Sixten Mohlin som inte alls kan vara nöjd med sitt ingripande i det läget. Målet bör visserligen klassas som en målvaktstavla, men Bahar's höga press ställde till det för de grönvitas MFF-lån.

 

Ledningen skulle dock bli kortvarig. I den åttonde minuten var det kvitterat och även det efter en underligt mål. Philip Fredriksson lyfte in bollen på vinst och förlust i offensivt straffområde vid en frispark - en frispark som studsade hela vägen in i det bortre hörnet bakom en inlånad hemmakeeper som agerade passivt.

 

VSK-kvitteringen var de grönvitas enda avslut på mål i den första halvleken som var riktigt händelsefattig. Syrianska var dock inte mycket bättre, men lyckades ändå få till en bra målchans då duktige Rodi Mahmoud bröt bollen högt upp i banan och serverade målskytten Bahar som avslutade i famnen på Mohlin.

 

Om den första halvleken var ett sömnpiller så tog matchen fart i efter paus. Spelet böljade fram och tillbaka där båda lagen gavs möjligheter att vid ett flertal tillfällen utnyttja sina motståndares misstag. Syrianska, som gjorde fyra byten i pausvilan, skapade de vassaste lägena där nyss inbytte Taher Mahallatian spelades helt ren och försökte tunnla Mohlin som stängde igen luckan mellan benen. Rodi Mahmoud fick även han en riktigt het chans då han prickade stolpen via VSK-keeperns fingertoppar.

 

Syrianska hade därefter en period på dryga kvarten där orken tröt - och det rejält. VSK pressade tillbaka de rödgula som inte riktigt orkade lyfta upp sitt lag. Även om VSK hade ett kraftigt övertag sett till bollinnehav under den här perioden, skapade man faktiskt inte speciellt mycket. Ett grönvitt ledningsmål hängde ändå i luften och skulle också komma. Marcus Degerlund snubblade in bollen, som knappt hade styrfart, i nät till 1-2 i en tilltrasslad situation.

 

Hemmalaget jämnade ut spelet under matchens avslutade tio minuter men var, i ärlighetens namn, aldrig riktigt nära en kvittering. Dennis Persson testade avslut vid en frispark från långt håll och Lucas Özgün's vänsterskott i andravågsläge hamnade över ribban. Syrianska fick se sig besegrat med uddamålet - trots en tämligen stabil insats.

- Jag är överraskad över att vi hade så bra försvarsspel efter bara tre dagar ihop. När VSK var bra, då var de bra men vi skapade ändå rätt mycket på dem, kommenterar nye huvudtränaren Kalle Granath efter matchen.

 

Även om försäsongsderbyt inte kommer gå till historien som det mest välspelade var det inga större fel på den rödgula prestationen. Trots att man var långt ifrån ordinarie var man ändå det lag som både sköt mest och skapade flest målchanser. Även om det under längre stunder var väldigt jämnt spelmässigt hade VSK sina perioder där man var lite tyngre. Sett till matchen i sin helhet var bortasegern - som var de grönvitas första sedan oktober - inte helt ologisk, men hade Syrianska tagit tillvara på sina chanser i inledningen av den andra halvleken kunde man mycket väl ha fått med sig ett kryss - eller kanske till och med en seger. Glädjande var att samtliga tillgängliga spelare fick rejält med speltid och många unga killar passade på att visa framfötterna.

- Överraskad över att vi gjorde en så pass bra match mot ett lag som kommer vara i toppen av ettan. 

 

Insatsen var ett steg framåt och förhoppningsvis kan man ta ytterligare kliv i rätt riktning då man nästa helg gästas av Rynninge IK på Parken.

 

 

 

SYRIANSKA IF - VÄSTERÅS SK FK                                               1-2 (1-1)

Mål:

 

 

1-0 (4) Jonathan Bahar

1-1 (8) Philip Fredriksson

1-2 (68) Marcus Degerlund

Avslut: 10-5 (4-2)
Avslut på mål: 5-3 (3-1)
Hörnor: 4-10 (2-4)
Offside: 3-1 (1-1)
Gula kort: -
Röda kort: -
Publik: 229
Domare: Irfan Vukovic, Västerås

 

 

 

 

Syrianska had the lead - but lost at the end in the pre-season derby against the local rivals, Divsion 1-side Västerås SK FK. Jonathan Bahar scored the first goal in the fourth minute and put Syrianska ahead. VSK equalized before half time - and scored a winner in the second half. Syrianska made a fairly stable performance anyway, and should in no way be ashamed of their effort.

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});