#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Blytung hemmaförlust mot Rynninge

 

 

Syrianska har det fortsatt tungt resultatmässigt. Trots en klart godkänd insats åkte man på en blytung uddamålsförlust under söndagseftermiddagen. Gästande Rynninge fick det sista ordet i ett jämnt försäsongsmöte då man bökade in ett segermål på stopptid. Jonathan Bahar nätade för de rödgula i 1-2-förlusten.

Ett fortsatt tunnt Syrianska - med en lång rad av spelare på frånvarolistan - siktade på att ta ytterligare ett kliv mot en vässad form under söndagseftermiddagen. Örebroklubben Rynninge IK gästade Swedbank Park där regnet fullkomligen öste ner över konstgräset. Precis som vädret skulle tillställningen bli en dyster historia för Syrianskas del.

 

Bortalaget Rynninge rivstartade matchen med ett oerhört piggt och högt presspel som störde Syrianska rejält - i alla fall inledningsvis. När de rödgula väl tog sig ur den värsta stormen - där nye målvakten Housnein Agodomou höll tätt med bland annat en vass benparad vid ett friläge - kunde man sakta men säkert etablera ett eget spel på offensiv planhalva. Det blev dock sällan riktigt farligt då många passningar i avgörande lägen slogs bort. Närmast var de rödgula när bortamålvakten Andreas Carlström gav sig ut på en dribblingsutflykt och sattes under hårt tryck av framstormande hemmaspelare. På något underligt sätt lyckades Carlström reda ut till hela och fixa en frispark.

 

Den första halvleken såg länge ut att bli mållös - och det skulle den nog också ha gjort om inte en olycklig situation på stopptid hade ställt till det för de rödgula. Sheriff Suma bröt ett Rynningeanfall ut till hörna och blev liggandes så pass länge att sjukvårdare kallades in, vilket tvingade Suma ut över sidlinjen innan han fick återvända i spel igen. Under den korta stund där Syrianska var decimerat hann unge Leo Almer knoppa in 0-1 på den efterföljande hörnan - från den zon där Suma skulle ha varit ansvarig om han hade varit på banan.

 

Med ett surt 0-1-underläge i paus var det ett småirriterat Syrianska som satte i högsta växeln direkt i den andra halvleken. Tämligen omgående - i den 47:e minuten - var också kvitteringen ett faktum. Samuel Barlay bröt ett bortauppspel och serverade Alexander Persson-Njie som avancerade och spelade i sin tur fram Jonathan Bahar i ett friläge. 17-åringe gjorde alls inte bort sig då kan satte 1-1 i nät.

 

Under långa stunder var den andra halvleken helt och hållet Syrianskas. De rödgula bet sig fast på offensiv planhalva men många gånger saknades kreativiteten för att spela sig igenom ett disciplinerat bortaförsvar. Flera slarviga offsidelöpningar bidrog också till att de riktigt heta chanserna uteblev. Närmast ett segermål var nyförvärvet Nathan Hands på sin egen frisparksretur som trycktes någon decimeter utanför stolpen via en bortaförsvarare.

 

När Rynninge skickade en frispark i ribban med ett par minuter kvar - vilket för övrigt var bortalagets andra ramträff - kändes det som att ett oavgjort resultat låg nära till hands. Så skulle det inte bli. Gästerna fixade en hörna på stopptid och i röran vid den bortre stolpen kunde David Hedman, efter lite flipperspel, böka bollen i nät.

 

Det vill sig inte för Syrianska i försäsongsmatchandet. Själva insatsen var det inget större fel på den här gången heller, men man får inte med sig resultaten. I det stora hela var de rödgula minst lika bra som Rynninge och att det avgörande baklängesmålet kom på stopptid gör förlusten extra smärtsam. Nu har Syrianska ett par träningspass på sig att bygga upp goda förutsättningar inför torsdagens genrep mot Eskilstuna City. En bra insats - och helst ett bra resultat - bör man då försöka få med sig inför den kommande seriepremiären.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

SYRIANSKA IF - RYNNINGE IK                                                     1-2 (0-1)

Mål:

 

 

0-1 (45+1) Leo Almer

1-1 (47) Jonathan Bahar

1-2 (90+2) David Hedman

Avslut: 7-9 (3-6)
Avslut på mål: 4-7 (1-4)
Hörnor: 3-8 (2-6)
Offside: 5-2 (1-1)

Gula kort:

 

Dennis Persson, Syrianska

Robn Blommé, Syrianska

Röda kort: -
Publik: 55
Domare: Mattias Johansson, Ransta

 

 

 

 

Syrianska lost really painful in the pre-season match against Division 2-club Rynninge IK at Swedbank Park. The away team took the lead on a corner in the first half's stoppage time - when Syrianska had a man less on the pitch. Immidiately after the break Jonathan Bahar equalized, but Rynninge was fortunate enough to take a win after another goal on a corner - in the last added minute of the game.

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});