#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Hemmamatch för fjärde helgen i rad

 

 

För fjärde helgen i rad försäsongsmatchar Syrianska hemma på Parken - och även denna gång är det en seriekonkurrent som står för motståndet. De rödgula avrundar en ny tuff träningsvecka med att matcha mot Värmdö IF under lördagseftermiddagen.

Ny match mot en av de kommande seriekonkurrenterna

Förra helgens drabbning med uppflyttade Sundbyberg bokstavligen snöade bort - även om matchen på något underligt sätt stökades över med 90 minuters parodi i snöyran. Båda lagen nätade var sin gång i den första halvleken innan Sundbyberg drog det längsta strået med ett frisparksmål i slutminuterna. Trots 1-2-förlusten går det inte att dra några slutsatser av insatsen. De svåra väderförhållandet fick en allt för svår påverkan på matchen.

 

Inför lördagens hemmamöte med Värmdö ser vädret ut att bli betydligt bättre - och de rödgula får en bra möjlighet att mäta sig mot en av de kommande seriekonkurrenterna. Huvudtränare Kalle Granath har en förvånansvärt stor trupp till sitt förfogande där varken sjukdomar eller skador har ställt till med några större bekymmer. Till lördagsmatchen ställs en del spelare över och man väljer att inte slita allt för mycket på en trupp som har några rejält tuffa träningsveckor bakom sig.

 

Har bytt både huvudtränare och stora delar av truppen

Värmdö IF - från huvudstadens sydöstra utkanter - återvänder detta år till Division 2 Norra Svealand efter en fjolårssäsong i Södra Svealand där man slutade på en niondeplats med 34 inspelade poäng. Till i år har man dock valt att göra en del förändringar där flerårige huvudtränaren Jussi Kontinen har ersatts av 65-årige Tommy Efraimsson som återvänder en sejour i IFK Haninge-Brandbergen.

 

Just division 3-laget IFK Haninge-Brandbergen stod för det senaste försäsongsmotståndet för Värmdö - en match där man föll med 0-1 efter en enligt egen utsago ojämn insats. Dessförinnan har Värmdö hunnit med att förlora med seriekonkurrenten Karlberg (1-3) och 2-2-kryssa mot division 1-laget Enskede. Huvudstadsgänget jagar alltså fortfarande årets första seger när man under lördagen reser till Västerås.

 

Värmdö har för övrigt en ganska ung trupp där flera spelare kommer från den egna ungdomsverksamheten. Även om man tappat flera viktiga kuggar från fjolåret så har man lyckats behålla ett par nyckelspelare där försvararen Erik Gustafsson tillsammans med målvakten Simon Nyström kommer ha tongivande roller denna säsong.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Värmdö IF

Matchdag: Lördag 27:e februari
Avspark: 15:30
Arena: Swedbank Park
Domare: Daniel Gonzalez Silva, Västerås
Senaste möte: Värmdö IF - Syrianska IF 2-3 (2/8-14)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});