#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Fjärde raka förlusten för Syrianska

 

 

Ett formsvagt Syrianska - med fem egna produkter i startelvan - blev besegrade av ett hårt arbetande Sundbyberg under lördagseftermiddagen. De rödgula öppnade visserligen starkt, men tappade det mesta efter paus och åkte på sin fjärde raka förlust i och med 0-2 (0-0) i bortamötet med tabellnian.

Återigen var det ett försvagat Syrianska som kom till spel. Ett flertal spelare var inte tillgängliga på grund av skador och avstängningar - och inte heller huvudtränare Kalle Granath fanns med på bänken efter att ha blivit avvisad i förra omgången. De rödgula rörde om en del i sin laguppställning och valde att matcha en startelva till hälften bestående av egna produkter. Marcel Kaya gjorde sin första match från start som högerback, Rodi Mahmoud tog plats centralt och Lucas Özgün, Josef Akpinar och Jonathan Bahar fick bilda anfallstrio på Sundbybergs IP som för dagen bjöd på strålande solsken och en förhållandevis bra naturgräsmatta.

 

Syrianska öppnade matchen piggt - till och med riktigt piggt. Redan innan den första matchminuten hade tickat klart hade bortalaget vaskat fram en hundraprocentig målchans. Daniel Johansson serverade Josef Akpinar ett friläge i djupled, men 16-åringen lyckades inte överlista duktige hemmakeepern Kjell Jönsson som på något underligt sätt lyckades rädda ut till hörna när bollen såg ut att leta sig in i nät.

 

De rödgula skaffade sig snabbt ett övertag på det centrala mittfältet där man kunde leverera bollar mot en pigg anfallstrio som tog sig till halvchanser i mer eller mindre varje anfall i matchinledningen. Ett ledningsmål låg i luften - men uteblev. Ju längre halvleken led kunde istället Sundbyberg käka sig in i matchen, delvis för att hemmalaget spelade upp sig men också för att Syrianska tappade rejält i både tempo och passningsprocent. Sunbyberg hade ett par avslut från distans innan paus men var aldrig riktigt nära att näta, och den första halvleken slutade mållös.

 

Till matchens andra halva var tanken att Syrianska skulle återta taktpinnen, men det blev snarare tvärtom. Sundbyberg kopplade tidigt ett grepp när de rödgula inte alls var på tårna, och det dröjde inte länge innan hemmalaget hade satt sig i förarsätet. Löpstarke Kim Skarf-Larsson tog sig fram i en spelvändning, drev in i banan och avlossade ett löst skott som letade sig i nät till 1-0 i den 54:e minuten.

 

Syrianska var inte alls med på noterna i inledningen av den andra halvleken, och med lite oflyt hade Sundbyberg kunnat utöka sin ledning. De rödgula repade dock mod, men fick aldrig riktigt rätt i det egna spelet. Visserligen hade man stunder där man etablerade ett tryck mot hemmamålet, men de klara målchanserna lös med sin frånvaro. Ett par gånger ropade Syrianska på straff efter att bollen touchat hemmaarmar i boxen - och kanske skulle man ha fått med sig i alla fall en straffspark vid något av dessa tillfällen. Huvuddomare Suhel Youssef från Sollentuna, som för övrigt stod för en bra insats, valde dock att lämna samtliga dessa utan åtgärd.

 

I slutminuterna flyttade Syrianska fram sina positioner och började chansspela, vilket öppnade upp för spelvändningar från hemmalaget. Vid just en sådan kontring skulle Kim Skarf-Larsson dubbla sin målskörd när han retfullt enkelt lyfte in 2-0 i öppet mål bakom bortakeepern Patrik Öhman som kom på mellanhand. Sundbybergs andra mål var spiken i kistan - och de rödgula fick se sig besegrade för fjärde matchen i följd.

 

Det blev alltså inget trendbrott för Syrianska som inte lyckas ta sig ur formsvackan. Trots en väldigt lovande matchöppning, skulle man tappa både initiativ och tempo vilket gjorde att ett hårt arbetande Sundbyberg till slut kunde inkassera en för deras del enormt viktig trepoängare i bottenstriden. Hemmasegern var inte direkt orättvis, utan känslan var att Sundbyberg var det lag som ville vinna den här drabbningen mest. SIK hade betydligt mer att spela om och det blev allt mer uppenbart ju längre matchen led. Syrianska måste se till att få ordning på grejerna och stoppa det fall man just nu utsätter sig för. Fem omgångar återstår där en ny bortamatch står på programmet i nästa runda - Boo FK står för motståndet då.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.co

 

 

 

SUNDBYBERGS IK - SYRIANSKA IF                                         2-0 (0-0)

Mål:

 

1-0 (54) Kim Skarf-Larsson

2-0 (90) Kim Skarf-Larsson

Avslut: 16-13 (5-8)
Avslut på mål: 8-5 (3-3)
Hörnor: 1-6 (0-1)
Offside: 1-5 (0-2)

Gula kort:

 

Samuel Barlay, Syrianska (44)

Marcel Kaya, Syrianska (74)

Röda kort: -
Publik: 100
Domare: Suhel Youssef, Sollentuna

 

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3): 

Patrik Öhman - Michael Kamau, Samuel Barlay, Rigest Hysko, Marcel Kaya - Daniel Johansson - Rodi Mahmoud (79 Belmin Alic), Dennis Olsson (62 Viktor Tsouplakis) - Josef Akpinar, Jonathan Bahar, Lucas Özgün (58 Sasa Plavsic)

 

Ej inbytta ersättare:

Sebastian Karacan, Michal Habànek, Sharam Said & Simon Grassi

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});