#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska fortsätter att plocka poäng

 

 

Syrianska fortsätter att plocka poäng - och utan något som helst skönspel inkasserades en derbyseger mot VIK under torsdagskvällen. Tabelljumbon bjöd på tufft motstånd, men ett självmål spräckte till slut bortalagets nolla innan Sasa Plavsic punkterade derbyt med sitt 2-0-mål på stopptid.

Med många frågetecken i luften ställdes Syrianska inför ett lurigt hemmaderby mot VIK under torsdagskvällen. Skade- och sjukdomslistan var överfull där hela 13 (!) av truppens kontrakterade spelare var frånvarande, samtidigt som ett mycket svårbedömt VIK stod för motståndet i regnet på Parken. Tabelljumbon hade tagit en livsviktig seger i omgången innan, och Syrianska hade fått sitt bortamöte med FC Gute inställt och kom alltså från en tiodagarsperiod utan matchande.

 

Ett VIK fyllt av självförtroende inledde piggt med mycket spring i benen, utan att för den delen ställa till med allt för stor oreda för de rödgula. Ett trögstartat Syrianska arbetade sig allt efter som in i matchen och jämnade ut spelet efter VIKs rivstart - men inte heller hemmalaget hade förmågan att skapa något konstruktivt i anfallsväg. Den första halvlekens första halva var alltså tämligen händelsefattig. Ja, det hände egentligen ingenting åt något håll. Lagen trillade runt och böt boll med varandra, och båda målvakterna stod under långa stunder helt sysslolösa.

 

I den första halvlekens slutdel hettade det till ett par gånger, och även om de klara målchanserna inte direkt avlöste varandra så hade båda lagen var sitt läge där ett ledningsmål hängde i luften. Närmast var helt klart VIK när Nikola Durovic prickade ribban efter att ha snappat upp vikarierande hemmakeepern Patrik Öhmans rensning centralt i banan. 

 

Att den första halvleken slutade mållös var inte på något sätt ologiskt, och var det något lag som var snäppet bättre än det andra så måste man nog ändå hävda att VIK vann den första halvleken på poäng. De gulsvarta såg, med tabellplaceringen i åtanke, hyfsat bekväma ut i sitt spel även om man inte lyckades sätta hemmaförsvaret på allt för stora prov.

 

Efter paus väntade en rejäl uppryckning av Syrianska som tog sig i kragen och drog upp både tempo och passningskvalitet ett par snäpp. Det dröjde inte länge innan man började hitta fram till målchanser, där Josef Akpinar bara var en tånagel från att glida in Pavol Orolìns hårt slagna inspel vid den bortre stolpen. 16-årige Akpinar hade kort därefter ett vasst avslut som mycket väl kunnat resultera innan har ersattes av André Garabet som gjorde säsongsdebut - och anfallaren hamnade i händelsernas centrum mer eller mindre omgående. Efter att ha avslutat med pannan två gånger om fick 19-åringen en gyllene chans att ge Syrianska ledningen - men bortakeepern Sivan Assad monsterräddade med ansiktet när Garabet var helt ren i ett jätteläge i boxen.

 

VIK hade det betydligt tuffare i den andra halvleken jämfört med innan paus, men man stack ändå upp i ett par spelvändningar där man inte alls var blyga på att fylla på med en hel del folk. Dessvärre för de gulsvarta kom man inte närmare än ett par "nästan-lägen" och ett antal mindre välriktade avslut från distans.

 

Syrianska kändes starkare ju längre matchen led och till slut skulle man få till ett efterlängtat ledningsmål - dock med god hjälp av en bortaförsvarare som skickade bollen i egen nät efter att Pavol Orolìn dragit igång ett anfall på sin vänsterkant innan Sasa Plavsic därefter var sista hemmaspelare på bollen. 

 

Med en 1-0-ledning i den 71:a minuten hade man hoppats att Syrianska skulle stänga igen matchen, men VIK skulle istället skrapa ihop till ett par riktigt bra kvitteringslägen. Nikola Durovic sköt en frispark tätt över ribban via Patrik Öhmans fingertoppar, och förra Syrianskaspelaren Gabriel Medina nickade en hörna tätt utanför stolpen. Syrianska hade även de sina chanser att punktera tillställningen där Samuel Barlay - numera assisterande tränare som fick rycka in som spelare när laget var skade- och sjukdomsdrabbat - borrade sig igenom till ett friläge som Sivan Assad räddade. Spiken i kistan kom på stopptid när Sasa Plavsic placerade in 2-0 vid ena stolproten efter att André Garabet stått för en fin framspelning - och under de avslutande minuterna var Syrianska faktiskt närmare ett 3-0-mål än vad VIK var en reducering.

 

Syrianska vann det här derbyt utan att på något sätt glänsa - men poängen fortsätter att trilla och dessa tre var minst sagt värdefulla. Att klara av ett så pass pressat skade- och sjukdomsläge och fixa en derbyseger mot VIK, som man dessutom inte hade besegrat sedan 2008, får på något sätt ses som ett styrkebesked. Även om man spelmässigt inte imponerade så klarade de rödgula ännu en gång av att fixa välbehövliga poäng som i slutändan är det som räknas i en serietabell.

 

Nu går man på ett tidigt sommaruppehåll samtidigt som de andra lagen i serien ska avverka ytterligare en omgång - vilket innebär att Syrianska får inleda hösten med två hängmatcher på de övriga topplagen i och med förra helgens inställda bortamöte mot FC Gute. Med åtta raka matcher utan förlust klamrar sig de rödgula fast i toppen och har ett fint slagläge att förhålla sig till efter sommarledigheten. Värt att notera är också att Syrianska höll nollan i tre av de fyra avslutande våromgångarna, samt att man är det enda laget i serien som är obesegrade på sin hemmaplan.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - VÄSTERÅS IK                                              2-0 (0-0)

Mål:

 

1-0 (71) självmål

2-0 (90+2) Sasa Plavsic

Avslut: 15-14 (4-4)
Avslut på mål: 7-4 (0-2)
Hörnor: 7-8 (4-5)
Offside: 2-3 (1-2)

Gula kort:

 

 

 

Daniel Mushitu-Mwinkeu, VIK (23)

Rodi Mahmoud, Syrianska (75)

Pavol Orolìn, Syrianska (88)

Sivan Assad, VIK (90)

Röda kort: -
Publik: 336
Domare: Fredrik Jansson, Hammarö

 

 

Syrianskas laguppställning (4-4-2):

Patrik Öhman - Michael Kamau, Igor Paldan, Rigest Hysko, Michal Habánek - Josef Akpinar (61 André Garabet), Sharam Said, Rodi Mahmoud (83 Samuel Barlay), Pavol Orolìn (90+3 Simon Grassi) - Sasa Plavsic, Jonathan Bahar

 

Ej inbytta ersättare:

Sebastian Karacan (mv), Viktor Tsouplakis

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});