#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Derbykryss bröt förlustsviten

 

 

Syrianska bröt den tre matcher långa förlustsviten med ett bortakryss i lördagsderbyt mot Skiljebo. SSK öppnade piggast och tog en tidig ledning, men Syrianska kom tillbaka efter paus och fixade en kvittering när inhoppande 18-åringen Lucas Özgun gjorde sitt första mål i seniorsammanhang.

Det var två riktigt formsvaga lag som drabbades samman i ett inte allt för hett lokalderby på Hamre IP. Hemmalaget Skiljebo hade förlorat fyra av sina fem senaste matcher, samtidigt som Syrianska kom till spel med tre raka förluster i bagaget. Inte mycket mer än prestige fanns i potten i derbymötet mellan lokalkonkurrenterna som båda hamnat i ett ingenmansland.

- Det blev en match utan nerv och med en väldigt blandad kvalitet, kommenterar Syrianskas huvudtränare Kalle Granath.

 

Skiljebo var det lag som öppnade derbyt piggast och med en hög press kunde man låsa fast bollen på offensiv planhalva. Hiwa Safari drog till med matchens första avslut efter tio minuter - ett skott från långt håll som lite slumpmässigt letade sig i nät när bortakeepern Housnein Agodomou till synes missbedömde bollbanan. 

- De får ju en kalasstart med ett 30-metersskott som går in vid första stolpen. Målet gör att de kommer in bra i det. Det är svårt att säga mer om målet när man inte sett en repris.

 

Baklängesmålet verkade ändå vara det som krävdes för Syrianska som vaknade till liv efter en matchinledning i dvala. Bortalaget åt sig in i matchen och var vassa i sina spelvändningar utan att för den delen komma till klara målchanser. Inte heller Skiljebo, som vann kampen på det centrala mittfältet innan paus, lyckades skapa några hetare lägen. I det stora hela var halvleken jämn och händelsefattig. SSK-försvararen Robert Wahlström åkte precis innan pausvilan på sitt andra gula kort efter en sen tackling med dobbarna i vädret, vilket gjorde att det mesta talade för en förändrad matchbild till den andra halvleken.

 

Syrianska, i numerärt överläge, tog kommandot efter paus och fick betydligt längre sekvenser med eget bollinnehav än vad man hade under de första 45 minuterna. Man var det lag som spelmässigt förde matchen då Skiljebo valde att säkra sin defensiv och satsa på kontringar med sin ensamma anfallare. Trots ett spelövertag hade bortalaget väldiga problem med att skapa lägen framåt. 

 

Ett stundtals riktigt slarvigt passningsspel ställde till det för Syrianska som inte alls fick till den kvitteringsjakt man hade hoppats på. Som farligast blev det när pigge ytterbacken Marcel Kaya skickade ett tänkt inlägg i den bortre kryssribban, men i övrigt hade man det förtvivlat svårt att få till målchanser. Skiljebo hade några kontringsförsök men särskilt nära en utökad ledning var det aldrig.

- Vi lyckas egentligen inte ta över matchen speciellt mycket efter deras utvisning.

 

Syrianska vässade till sitt anfallsspel ju längre matchen led samtidigt som ett decimerat Skiljebo såg ut att gå på knäna. Ett kvitteringsmål låg i luften och skulle också komma med dryga tio minuter kvar av ordinarie tid - och det var en ung kvartett som låg bakom det. 15-årige Josef Akpinar hittade ut till ytterbacken Marcel Kaya som kom runt på sin kant och slog ett perfekt inlägg mot den bortre stolpen där inbytte Rodi Mahmoud dök upp. Mahmoud stod för en lysande språngnick som hemmakeepern Philip Sunell räddade med en vass parad. En annan inhoppare, 18-årige Lucas Özgün, var först på returen och skickade in 1-1 i nättaket med sitt första mål på seniornivå.

 

Under slutminuterna kändes det som om båda lagen gick för segern, men det var nog ändå Syrianska som var närmast. På stopptid fick man ett mål bortdömt när Rigest Hysko nickade in Josef Akpinars hörna via lagkapten Robin Blommé på mållinjen. Hemmamålvakten Sunell, som helt och hållet hade missbedömt bollbanan på hörnan, valde att falla som ett höstlöv efter en knapp beröring och huvuddomare Henrik Matsson från Örebro blåste frispark till SSK's fördel. Huvuddomare Matsson stod för övrigt för en av säsongens klart bästa domarinsatser på den här nivån, och ska väl inte klandras allt för mycket för det bortdömda målet. Tyvärr kan man konstatera att målvakter får alldeles för stor fördel i eget straffområde i dagens fotboll.

- Förutom det bortdömda målet kommer vi inte närmare än lägen till lägen. Även om vi inte spelar ut dem så känns 1-1 ändå rättvist.

 

Derbyt slutade med ett 1-1-kryss som, sett till matchen i sin helhet, inte kan ses som något annat än ett rättvisande resultat. Inget av lagen var förtjänt av en trepoängare denna eftermiddag. Skiljebo hade inte förmågan att bevaka sin tidiga ledning med ett decimerat manskap, samtidigt som Syrianska slarvade alldeles för mycket i sitt passningsspel och hade för många bolltapp i avgörande lägen för att få med sig mer än en poäng från Hamre. Nej, derbyt var inte speciellt välspelat och nådde aldrig några högre höjder. Poängen innebär ändå att Syrianska bröt sin förlustsvit - samtidigt som trenden mot SSK håller i sig. De rödgula vägrar att förlora mot laget från "fel sida" av staden - något man inte gjort på tio års tid.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

 

SKILJEBO SK - SYRIANSKA IF                                                      1-1 (1-0)

Mål:

 

1-0 (10) Hiwa Safari

1-1 (80) Lucas Özgün

Avslut: 10-10 (5-5)
Avslut på mål: 6-8 (3-4)
Hörnör: 6-4 (2-0)
Offside: 1-4 (0-2)

Gula kort:

 

 

 

Jonathan Bahar, Syrianska (26)

Robert Wahlström, Skiljebo (30, 43)

Jesper Magnusson, Skiljebo (81)

Ali Sheikomar, Skiljebo (90+3)

Röda kort: Robert Wahlström, Skiljebo (43)
Publik: 210
Domare: Henrik Matsson, Örebro

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});