#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Försäsongsderby mot seriefavoriten

 

 

Syrianska matchar tätt - och under onsdagskvällen ställs man på prov i ett försäsongsderby mot Skiljebo. Trots att de rödgula på nytt tappade segern i slutminuterna senast så är man på väg i rätt riktning, men lär få bekänna färg när man nu gästas av en av de stora seriefavoriterna i Division 2 Norra Svealand.  

En månad kvar till seriepremiären

Efter en stark arbetsinsats, främst defensivt, fixade Syrianska ett kryss mot ett välspelande Huddinge i lördags - men det kunde mycket väl ha blivit en seger. De rödgula hade en 1-0-ledning med sig in i slutminuten, men precis som i 2-2-mötet med GUSK helgen innan lyckades man inte knyta ihop säcken. Huddinge kvitterade med en välplacerad nick i den 90:e minuten, vilket innebar att Syrianska får fortsätta att vänta på årets första vinst.

 

Resultatet till trots måste man ändå påstå att det är ett optimistiskt Syrianska som nu går in i slutspurten av försäsongen. Med ganska precis en månad kvar till seriepremiären känns det som att man börjar hitta rätt i sitt lagbygge, där främst försvarsspelet har fungerat utmärkt nu på slutet. Det finns självklart en del att jobba med, men man är på väg åt rätt håll.

 

En tuff tränings- och matchperiod har haft sin inverkan på truppen som för tillfället dras med både skador och sjukdomar inför onsdagskvällens möte med Skiljebo på Parken. Målvakten Felix Karlsson har halsont och är ett osäkert kort, precis som mittfältaren Almir Zeqiri som utgick med ett ömmande knä senast. Dock ser anfallaren Lukman Murad ut att vara tillbaka efter en kortare sjukfrånvaro, samtidigt som Bosko Durovic åter är på banan efter ett längre skadeuppehåll.

 

En av de stora seriefavoriterna i år

Fjolårssexan Skiljebo SK kommer från sin tabellmässigt bästa säsong på många år, där man trots en uttalad ambition om att utmana om seriesegern fick nöja sig med en mer realistisk mittenplacering. Till i år ser det dock betydligt ljusare ut för de gulsvarta som, bättre sent än aldrig, börjat flytta upp egna produkter upp i A-truppen - och resultaten i försäsongsmatchandet har imponerat. Närmast kommer man från en betryggande 4-1-seger borta mot förra årets succélag Karlberg, och dessförinnan har man kunnat bocka av den ena vinsten efter den andra. När många spelbolag - utan att nämna vilka med hänsyn till fotbollens huvudsponsor - nu börjar släppa sina odds inför seriestarten har Skiljebo inte helt oväntat seglat upp som en av de stora favoriterna i Division 2 Norra Svealand.

 

Huvudtränare är även denna säsong Michael Andersson, som dock blivit av med sin parhäst Jonatan Partin som istället satsar på en civil karriär. Truppen har alltså genomgått en rejäl föryngring där gamla rävar ersatts av nytt blod - vilket varit en positiv injektion hittills. SSK har hämtat tillbaka målskytten Anton Engström-Appelfeldt som under fjolåret var utlånad till dåvarande seriekollegan IK Franke, samt att duktige mittbacken Carl Klinton valt att stanna i klubben. Årets SSK har helt klart kapacitet att knipa någon av de översta platserna i tabellen, och kommer att bli en rejäl värdemätare för Syrianska under onsdagskvällen.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Skiljebo SK

Matchdag: Onsdag 8:e mars
Avspark: 19:45
Arena: Solid Park Arena
Domare: Danha Bachiri, Västerås
Senaste möte: Skiljebo SK - Syrianska IF 2-0 (27/8-16)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});