#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Sargat Syrianska i hemmaderby

 

 

Ett sargat Syrianska avrundar vårsäsongen under torsdagskvällen. Hela 13 (!) spelare ser ut att missa hemmaderbyt mot VIK - och de rödgula får vaska om rejält när man går för att förlänga sin förlustfria svit. Tabelljumbon VIK tog årets första seger senast, och lär säkerligen bjuda upp till kamp på Parken.

Massor av avbräck inför hemmaderbyt

Syrianska fick avbryta sin resa till Visby under helgen som gick när bortamötet mot FC Gute ställdes in efter oerhört tragiska omständigheter. De rödgula blev istället spellediga och kommer - när de andra lagen går på uppehåll i slutet av juni - ha två matcher till godo i toppstriden. Även om man hamnat efter poängmässigt då man inte matchat, så har man alltså chans att ta igen detta två gånger om under hösten. 

 

För en skadedrabbad trupp kunde dessa tio spellediga dagar sedan hemmamötet med Värmdö ha varit välbehövliga, men de rödgula har inte lyckats kurera sig ordentligt samtidigt som ett flertal spelare dragits med sjukdomar under veckan som gått. Förberedelserna har alltså inte varit optimala och huvudtränare Kalle Granath lär ha en hel del huvudbry inför hemmaderbyt mot VIK under torsdagskvällen. I värsta fall kan hela 13 (!) spelare missa drabbningen, men förhoppningen är att någon - eller kanske ett par - av de spelare som dras med skador och sjukdomar kan finnas tillgängliga för spel. 

 

I sju raka matcher är Syrianska obesegrade och självklart siktar man på att förlänga den trenden innan man går på ett tidigt sommaruppehåll. De rödgula har dessvärre ett inte allt för imponerade facit mot just VIK de senaste åren. Faktum är att Syrianska inte vunnit mot lokalkonkurrenten sedan säsongen 2008 - och i de sex senaste mötena lagen emellan har de rödgula bara fått med sig två kryss och alltså förlorat de övriga fyra matcherna. Den sviten hoppas man självklart kunna spräcka denna gång, även om truppen är minst sagt sargad.

 

Tabelljumbo som siktar på seriesegern

Grannen Västerås IK satsade inför säsongen på att ta hem seriesegern, i och med att man "inte behöver vara så jäkla duktiga fotbollsspelare". Framgångsreceptet skulle kort och gott vara att "springa och kämpa mycket". Sedan dess har det hänt en hel del hos de gulsvarta. Laget förlorade nio av de tio första matcherna och huvudtränaren Erik Acar har fått lämna sitt uppdrag. Säsongens första trepoängare inkasserades i förra omgången då man hemmabesegrade ett formsvagt Boo med matchens enda mål - och kanske kan den efterlängtade segern vara vändningen i de gulsvartas väg mot seriesegern. Det mest troliga är nog ändå att VIK får inrikta sig på att vara inblandade i kampen om ett nytt kontrakt i tabellens nedre regioner.

 

Nya huvudtränaren Remco Boere har tillgång till en trupp som mer eller mindre uteslutande består av spelare från närområdet. Även om laget släppt in brutala 33 (!) mål hittills tillhör målvaktsuppsättningen de främsta i serien med duktiga duon Felix Karlsson och Sivan Assad - och offensivt får fjolårets toppmålskyttar Nikola Durovic och Adam Botvidsson dra tunga lass. Värt att notera är annars att detta VIK dragit på sig överlägset flest varningar och utvisningar under våren. De gulsvartas femte röda kort åkte Kresnik Bytyqi på senast, och mittfältaren är därmed avstängd mot Syrianska.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Västerås IK

Matchdag: Torsdag 16:e juni
Avspark: 18:30
Arena: Solid Park Arena
Domare: Fredrik Jansson, Hammarö
Senaste möte: Västerås IK - Syrianska IF 3-2 (10/10-15)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});