#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Bortamöte mot nästjumbon

 

 

Syrianska är inne i en period där poängen lyst med sin frånvaro - trots att man i många matcher varit spelmässigt likvärdiga med sina motståndare. Under lördagseftermiddagen reser ett skadedrabbat rödgult lag norrut för ett bortamöte med nästjumbon Kvarnsveden, som har kniven mot strupen under slutomgångarna.

Formsvagt Syrianska reser till Dalarna

Tabelltrean Arameisk-Syrianska blev en för tuff uppgift för de rödgula när lagen drabbades samman på Swedbank Park i måndags. Trots att Syrianska var med resultatmässigt hela vägen in i slutminuterna så fick man se sig besegrade (2-5) när ett effektivt Arameiska nätade tre gånger i matchens slutskede. Syrianska, som är hårt ansatt av både skador och sjukdomar, räckte helt enkelt inte till då. De rödgulas mål gjordes av Dennis Persspn och Alexander Persson-Njie som båda klättrar upp i delad ledning av lagets interna skytteliga med sina fem mål vardera.

 

Syrianska reser upp till grannlänet Dalarnas största tätort - industristaden Borlänge - under lördagen där ett bortamöte med nästjumbon Kvarnsveden står på programmet. För de rödgula har matchen mest en akademisk betydelse, men den bör ses som en utmärkt tillfälle att visa framfötterna för en del spelare som tidigare under säsongen inte fått allt för mycket speltid. Teoretiskt sätt kan Syrianska klättra något snäpp i tabellen under slutomgångarna och det lär vara den självklara målsättningen nu när säsongen börjar lida mot sitt slut.

 

Är mer eller mindre piskade att vinna

För lördagseftermiddagens motståndare - dalalaget Kvarnsveden - står betydligt mer på spel. Faktum är att nästjumbons existens i fjärdeligan hänger på en skör tråd och man är mer eller mindre piskade att ta en trepoängare när Syrianska gästar. Inför omgången har man sex poäng upp till kvalplatsen som Strömsberg för tillfället innehar - och det med bara tre omgångar kvar att spela. Skulle man vinna mot Syrianska ser läget betydligt ljusare ut, med tanke på att Strömsberg bara har topplag kvar att möta, men vid en förlust kan man alltså mista sitt kontrakt redan nu i helgen.

 

Kvarnsveden har verkligen blandat och gett under säsongen, och trots att poängen många gånger uteblivit har man stundtals hållt en spelmässig nivå som är högre än vad man kan förvänta sig av ett bottenlag. KIK är alltså ett lag som i sina bästa stunder står sig väl i matcherna, men effektiviteten har inte riktigt funnits där under året. Nyckelspelare i detta dalalag är spelskicklige mittfältaren Ahmet Abic tillsammans med lagkaptenen Andreas Hedlund. Något oväntat är det Anders Johansson som leder den interna skytteligan med sina elva mål - ett imponerande facit med tanke på lagets utsatta tabellposition och skrala poängskörd.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Kvarnsvedens IK - Syrianska IF

Matchdag: Lördag 25:e september
Avspark: 15:00
Arena: Domnarvsvallen
Domare: Henrik Matsson, Örebro
Senaste möte: Syrianska IF - Kvarnsvedens IK 1-0 (17/6-15)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});