#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Dalalag gästar i rödgul poängjakt

 

 

Avesta AIK bommade kvalet till Division 2 i höstas - men gled ändå in som på ett bananskal i fjärdeligan efter att Valsta Syrianska begärdes i konkurs. Under lördagseftermiddagen gästar dalalaget Swedbank Park där man möter ett Syrianska som siktar på att utöka segerkontot med ytterligare en trepoängare.

Syrianska behöver få igång målskyttet

Syrianskas trepoängare i Tierp förra lördagen var lika efterlängtad som välbehövlig. 1-0 mot tabelljumbon Strömsberg var utan tvekan ett rättvisande resultat. De rödgula gjorde ingen superinsats men var ändå tillräckligt bra för att spela hem en stabil bortaseger. Allan Kosik stod för matchens enda mål i slutskedet, ett mål som länge hade hängt i luften och som inte direkt kom som en blixt från klar himmel.

 

Med två gjorda mål på tre matcher förstår nog de flesta att det behövs slipas på det offensiva spelet. Man behöver få igång målskyttet för att fortsätta spela in trepoängare. Än så länge är det ett oerhört disciplinerat och stabilt försvarsspel som skördat frukt. Faktum är att i två av tre avverkade matcher har Syrianskamålvakten Housnein Agodomou stått mer eller mindre sysslolös, vilket är ett gott betyg för de rödgulas defensiva arbete.

 

Huvudtränare Kalle Granath's rödgula lag har skrapat ihop fyra poäng på de tre inledande omgångarna - ett okej facit som kunde ha varit bättre, men också betydligt sämre med lite oflyt. Till lördagsmötet med Avesta AIK står småskadade David Hasler fortfarande utanför truppen, men försvararen Markus Hanna finns med även denna gång efter sin långa skadefrånvaro. Mittbacken Rigest Hysko är än så länge ett osäkert kort då han haft problem med en ljumske sedan hemmamötet med Nacka för två veckor sedan.

 

Nykomling står för lördagsmotståndet

Lördagens motståndare – dalalaget Avesta AIK – gled in i Division 2 Norra Svealand som på ett bananskal när Valsta Syrianska IK valde att inte nyttja sin serieplats för att istället begäras i konkurs. AAIK tackade och tog emot och har inte på något sätt gjort bort sig under de tre inledande omgångarna. Visserligen har man bara spelat in en poäng efter ett 2-2-kryss borta mot Arameisk-Syrianska, men uddamålsförlusterna mot både Sandviken (1-2) och Skiljebo (0-1) ska man inte skämmas över. Om dalalaget ska hävda sig i kampen om nytt kontrakt bör man dock omvandla de hedersamma förlusterna till inspelade poäng vilket är det som i slutändan räknas. AAIK kommer få det tufft men kan spela utan någon som helst press i de flesta av matcherna.

 

Avesta AIK tränas av Mikael Lindgren som till denna säsong hämtade hem sonen Rasmus från allsvenska Helsingborg. Just Rasmus Lindgren får ses som en nyckelspelare tillsammans med superlöftet Alexander Jallow som lånats in från länskollegan IK Brage. AAIK och huvudtränare Lindgren har inte förespråkat någon anfallsglad och underhållande fotboll utan ett stort fokus ligger på att hålla tätt bakåt och spela långt och rakt på svårhanterade anfallare. Dock har Avesta hittills gjort fler mål än Syrianska så visst finns det ändå offensiva kvalitéer i detta lag.

 

Senast Avesta och Syrianska drabbade samman var i Svenska Cupens första omgång säsongen 2007. Då vann de rödgula, under ledning av dåvarande huvudtränaren Edmond Lutaj, med hela 7-0 på Avestavallen.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Avesta AIK

Matchdag: Lördag 2:a maj
Avspark: 13:30
Arena: Swedbank Park
Domare: Kalle Jansson, Örebro
Senaste möte: Avesta AIK - Syrianska IF 0-7 (5/4-07)

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});