#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Jakt på årets första trepoängare

 

 

Syrianska har skrapat ihop en poäng på de två inledande omgångarna - ett facit man inte är helt nöjda med. Under lördagseftermiddagen siktar ett revanschsuget rödgult lag på årets första seger. Ett lurigt bortamöte mot ett svårspelat Strömsberg väntar i grannlänets allra nordligaste delar.

Markus Hanna gör comeback i matchtruppen

Det sena baklängesmålet blev matchens enda i hemmapremiären mot Nacka i söndags. Trots mängder av klara målchanser lyckades inte Syrianska spräcka nollan i den blytunga 0-1-förlusten. Nacka var visserligen bra, men sett till de lägen som skapades ska de rödgula varken bli mållösa eller poänglösa på Parken. Men nu blev så fallet. Syrianska står kvar på en poäng efter de två inledande omgångarna, men får en ny chans att spela hem årets första trepoängare då man under lördagen reser till norra Uppland för ett minst sagt lurigt bortamöte med Strömsberg.

 

Huvudtränare Kalle Granath har aviserat flera förändringar i sin startelva till den här matchen, men hur man väljer att formera sitt lag återstår att se. Glädjande är att försvararen Markus Hanna finns med i matchtruppen efter närmare fem månaders skadefrånvaro. Mittbacken Rigest Hysko, som trots resultaten inlett seriespelet på ett övertygande sätt, ses som ett frågetecken inför lördagens bortamöte. Hysko har problem med en ljumske efter förra helgens match, men har kunnat träna tillsammans med laget de senaste dagarna.

 

Det är ett revanschsuget rödgult lag som kommer till spel på Länsförsäkringar Arena i Tierp under lördagseftermiddagen. Förhoppningsvis kan man plocka med det som var bra senast och förbättra det som inte riktigt stämde i hemmapremiären.

 

Tabelljumbo efter dubbla förluster i säsongsinledningen

Strömsbergs IF har fått tuffast tänkbara start på seriespelet med två förluster och mindre smickrande 0-7 i målskillnad. Efter två omgångar är man tabelljumbo, men det vore inte klokt att dra några slutsatser av en serietabell så här tidigt på säsongen. Dock vore allt annat än en bottenstrid en framgång för detta Strömsberg som ser ut att ha ett tufft år framför sig - ett år där man däremot kan bygga upp en "allt-att-vinna-mentalitet" som mycket väl kan skapa problem för de flesta av motståndarna.

 

Ny huvudtränare till denna säsong är Carlos Santis som närmast kommer från ett uppdrag som spelarutvecklare i Gestriklands Fotbollförbund. Santis har fått behålla en stor del av fjolårets trupp - som för övrigt klarade sig kvar i tvåan via kvalspel - men de spelarförluster man ändå åkt på måste ses som kostsamma. Stabile målvakten Martin Sundström - med ett förflutet i bland annat allsvenska Gefle - har lämnat tillsammans med anfallaren Marcus Hägg, som numera lirar tredjeligafotboll i Västerås SK FK. Noterbart är att Hägg gjorde 21 (!) av lagets 39 mål ifjol och då förstår nog de flesta att Strömsberg haft en tuff uppgift i jakten på en ersättare.

 

Nyckelspelare i dagens Strömsberg är rutinerade mittbacken Sereya Mobaraki, som kanske sett sina bästa dagar vandra förbi men som ändå håller en hög nivå i sina främsta stunder. Lagkaptenen Tobias Lööf och återvändande Pontus Parling har också tongivande roller i detta lag som under lördagen inte kan spela sin hemmamatch på den ordinarie hemmaarenan. Mötet med Syrianska spelas på konstgräset på Länsförsäkringar Arena i Tierp, strax utanför det lilla samhället Strömsberg, då naturgräset på Hedens IP ännu inte anses vara spelbart.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Strömsbergs IF - Syrianska IF

Matchdag: Lördag 25:e april
Avspark: 14:00
Arena: Länsförsäkringar Arena, Tierp
Domare: Ejub Mehic, Enköping
Senaste möte: Strömsbergs IF - Syrianska IF 1-1 (26/6-14)

 

 

 

 

Syrianska still chasing the first win this season. With only one point in the two opening rounds the team travels to the neighboring county's northen parts for a tough away game against Strömsbergs IF. Head coach Kalle Granath has announced some changes in the starting eleven, and that defender Markus Hanna's available after nearly five months of injuries.

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});