#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Tufft bortamöte mot serieledarna

 

 

Syrianska har spelat in tio av tolv möjliga poäng de fyra senaste omgångarna, och verkar ha hittat formen inför höstspurten. Efter en komfortabel 4-1-seger hemma mot Gamla Upsala i måndags väntar tufft motstånd i helgen. De rödgula reser in till huvudstaden för ett bortamöte med serieledande Enskede under lördagseftermiddagen.

Vill sätta käppar i hjulet för serieledarna

Hemmasegern mot GUSK i måndags var odiskutabel. Syrianska stod för en av säsongens bättre insatser och punkterade matchen redan i den första halvleken med en 3-0-ledning - och efter paus trummade man på och lät inte gästerna få en syl i vädret. Segersiffrorna stannade vid 4-1, efter en GUSK-reducering på straffspark i slutminuten, och var något i underkant sett till antalet målchanser.

 

Sålänge man håller sig borta från både skador och avstängningar är de rödgula ett lag som kan ställa till det rejält för topplagen i den här serien. När Syrianska under lördagseftermiddagen reser den dryga timman in till huvudstadens södra delar för att möta serieledande Enskede, kan man matcha en mer eller mindre identisk trupp som mot GUSK i måndags. Troligtvis är även mittfältaren David Hasler tillgänglig för spel med Syrianska den här helgen, vilket ger truppen ytterligare spets.

 

Syrianska är inne i en bättre period och har tagit tio av tolv möjliga poäng de senaste omgångarna. Visserligen är glappet upp till lördagens motståndare Enskede större än vad man kanske hade hoppats på, men nu känns det i alla fall som om bottenstriden är alldeles för avlägsen för att skapa huvudbry under slutomgångarna. De rödgula har allt att vinna och kan spela utan någon som helst press under hösten. Förhoppningen är självklart att klättra ytterligare något snäpp i en jämn tabelltopp.

 

Cupspelade mot allsvenskt motstånd i veckan

Enskede IK har varit ett etablerat topplag på den här nivån under många säsonger, och inför det här året sågs man inte helt omotiverat som en kandidat till seriesegern. Hittills har man motsvarat förväntingarna där man både varit det lag som spelat in flest poäng och det lag som spelmässigt nått de högsta höjderna. Även fast ett par bottennapp - som pinsamma 1-4 borta mot VIK - har avverkats så har Enskede parkerat i topp sedan seriestarten. Vägen mot avancemang ligger öppen för huvudstadsgänget, som dock måste ta sig förbi det viktiga hemmamötet med Syrianska under lördagen först och främst. På sin hemmaplan har man för övrigt inte förlorat en enda seriematch hittills.

 

Efter 1-0-segern borta mot Skiljebo förra helgen har Enskede matchat i cupen under veckan där allsvenska GIF Sundsvall blev en allt för tuff uppgift. 0-4-förlusten svider självklart även om motståndet var kvalificerat, men mest besvikna verkar man vara över att själva inte nått den spelmässiga nivå som man på förhand önskade. Det återstår att se hur Enskede har repat sig efter 90 minuters spel mot allsvenskt motstånd för bara ett par dagar sedan. Enskede har haft en förmåga att gå runt en del på sin trupp och ändå göra bra resultat, och säkerligen blir det ett par förändringar i den elva som matchades mot GIF Sundsvall senast. 

 

EIK - som firade 100-årsjubileum under fjolåret - har en stor ungdomsverksamhet där man hoppas att så många spelare som möjligt kan gå via de egna seniorlagen och upp på en högre nivå. I dagens trupp är det väl inte allt för många som har Ensekde som moderklubb, men det är ändå ett starkt manskap man ställer på benen den här säsongen. Tränarduon Jan Eriksson och Peter Dahl har ett lag där nyckelspelarna är mittfältarna Andreas Dahl och Christoffer Hansebjer, tillsammans med de notoriska målgörarna Elvir Spahovic och Marcus Nobell. Den förre Hammarbyspelaren Hansebjer var lagets främsta målskytt ifjol med sina elva mål, men i år toppas den interna skytteligan av Marcus Nobell som nätat nio gånger hittills.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Enskede IK - Syrianska IF

Matchdag: Lördag 22:a augusti
Avspark: 14:00
Arena: Enskede IP
Domare: Suhel Youssef, Sollentuna
Senaste möte: Syrianska IF - Enskede IK 1-5 (13/5-15)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});