#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Bortamöte i Södertälje väntar

 

 

Syrianska jagar fortfarande årets första vinst efter två raka förluster i försäsongsmatchandet. Under lördagseftermiddagen väntar ett en ny bortaresa till Södertälje Fotbollsarena och denna gång är det ett ungt och något reservbetonat Assyriska FF som står för det rödgula motståndet.

Flera målvakter i provspel med laget den senaste tiden

En hyfsat bra insats i bortamötet med superettalaget Syrianska FC (1-4) följdes upp med en något sämre sådan när man hemmaföll mot seriekollegan Upsala IF (0-1) för två veckor sedan. Syrianska jagar alltså fortfarande årets första seger i försäsongsmatchandet och man får en ny chans när man under lördagseftermiddagen reser till Södertälje för att gästa Assyriska FF.

 

Truppen är än så länge inne i en av de tuffare träningsperioderna och man dras med en del småskavanker, vilket inte är helt ovanligt så här års. Försvararen Markus Hanna är för tillfället inte med och deltar i lagets kollektiva träning och får vänta ytterligare ett par veckor med sin årsdebut. I defensiven är även en småskadad Mattias Florén och en sjuk Dennis Persson frågetecken liksom offensive Allan Kosik som inte heller kunnat delta fullt ut under veckans träningar.

 

Syrianska fortsätter att arbeta för att förstärka målvaktsuppsättningen och just nu finns bara 18-årige Sebastian Karacan tillgänglig då Michael Quintero ännu inte lyckats helt och hållet med att ta sig tillbaka från sin korsbandsskada. Under de senaste veckorna har flera målvakter varit i provspel med laget man känslan är att man inte riktigt hittat rätt. Både målvaktsuppsättningen och det offensiva positionerna är något som de rödgula kommer att förstärka innan seriestart.

 

Cupmöte mot Malmö på söndag - ger unga chanser mot Syrianska

Lördagseftermiddagens motståndare Assyriska FF klarade sig med ett nödrop kvar i Superettan under fjolårssäsongen - detta trots det smått osannolika faktum att man under en hel säsong inte vann en enda match på hemmaplan. Till denna säsong har man startat ett nybygge under parollen "Nya Assyriska" men något sänkta ambitionsnivåer de närmaste åren för att senare trappa upp en satsning mot Allsvenskan. Värt att notera är att förre Syrianskaspelaren Sargon Simonsson - som representerade de rödgula säsongen 2009 - numera har sportchefsrollen i Assyriska.

 

Under söndagen möter Assyriska de regerande svenska mästarna Malmö FF på bortaplan i ett cupmöte så i lördagens drabbning med Syrianska förväntas - inte helt ologiskt - att ett ungt och något reservbetonat lag ställs på benen. Tränare för AFF är precis som förra året Valentic Azrudin - som mötte Syrianska med sitt dåvarande lag Vasalund för ett par säsonger sedan - och i en ledarroll finns även Edmond Lutaj som under två sejourer haft huvudansvaret för de rödgula.

 

 

 

 

Syrianska will during the Saturday afternoon continue to chase the first win of the year. The team travels to Södertälje for the second time this pre-season but now it's second league side Assyriska FF who are the opponent. The squad must deal with some players minor injuries and there are a few question marks that need to be straightened. The team hopes to make a good effort and bring home a strong result.

 

 

 

MATCHFAKTA: Assyriska FF - Syrianska IF

Matchdag: Lördag 21:a februari
Avspark: 15:30
Arena: Södertälje Fotbollsarena
Domare: Ingen uppgift
Senaste möte: Syrianska IF - Assyriska FF 3-0 (15/3-09)

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});