#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Bortakryss efter stabil insats

 

 

Syrianska bockade av en klart godkänd insats efter en iskall lördagseftermiddag på Backavallen i Katrineholm. De rödgula var det vassare laget, och skapade också flest målchanser, i det mållösa 0-0-mötet med Värmbols FC.

Efter jätteförlusten mot Sandviken förra helgen låg fokus inför lördagsmötet med Värmbol, till vardags hemmahörande i Division 2 Södra Svealand, på att få med sig ett bra resultat snarare än att nå en spelmässig topprestation. Vikten av att komma till en seriestart med en positiv resultatrad från försäsongsmatchandet ska inte underskattas, även det utan tvekan är så att man också gärna får spelet att stämma så tidigt som möjligt.

 

Syrianska mönstrade för tredje matchen i följd en trebackslinje som denna gång formerades genom att Michael Kamau och Rasmus Rönnholm tog plats på var sin sida om lagkaptenen Samuel Barlay. Den här eftermiddagen var defensiven mer eller mindre prickfri, och bortakeepern Sebastian Karacan skulle få en riktigt lugn dag på jobbet.

 

Värmbol öppnade visserligen piggt, men hotade inte bortaförsvaret nämnvärt under den första halvleken. Istället var det Syrianska som käkade sig in i matchen och ställde gång på gång till med oreda för hemmalagets tröga backlinje med ett vasst djupledsspel genom anfallsduon Lukman Murad och Josef Akpinar. Ett par riktigt feta chanser - rena frilägen - brändes där duktige Värmbolmålvakten Rasmus Karlsson fick stå för några svettiga parader för att fixa ett mållöst resultat in i halvtidsvilan.

 

Efter paus hade Värmbol ett visst övertag inledningsvis, men Syrianska skulle även denna gång jobba sig tillbaka och kontrollera matchbilden större delen av den andra akten. Hemmalaget var tämligen lättläst med ett par tre-fyra passningar långt ner på egen planhalva innan längre bollar antingen slogs upp på duktige targetanfallaren Vedran Benca eller i djupled ut mot kanterna. VFC skapade väl egentligen bara en enda riktig målchans - men det var en minst sagt het sådan. Efter att ha tagit tillvara på ett rödgult bolltapp skickades bollen in i boxen från vänsterkanten, men väl där lyckades inte en omarkerad hemmaspelare få träff framför det mer eller mindre öppna målet.

 

I övrigt var det Syrianska som stod för det mesta i chansväg, men trots ett flertal försök lyckades man aldrig överlista Rasmus Karlsson mellan VFC-stolparna. Slutdelen av den andra halvleken blev sönderryckt av flertalet byten i båda lagen, men känslan var ändå att de rödgula hade full kontroll på händelserna ute på planen och man var också det lag som gick för ett segermål. Något sådant kom aldrig, och matchen slutade mållös efter att den duktiga domartrion - med huvuddomare Adis Cosic från Eskilstuna i spetsen - blåste av drabbningen efter en dryg stopptidsminut.

 

För Syrianskas del var den här insatsen ett klart steg i rätt riktning, där främst försvarsspelet höll en avsevärt högre nivå än senast. Värmbol är ändå ett lag som tog betydligt fler poäng i sin Division 2-serie än vad Syrianska mäktade med i fjol, och man gjorde då hela 59 mål framåt. I denna match var det de rödgula som var vassast och låg närmast segern, men man fick alltså nöja sig med ett nytt kryss med mersmak trots sitt chansmässiga övertag. 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

VÄRMBOLS FC - SYRIANSKA IF                                                     0-0

Mål: -
Avslut: 5-14 (1-6)
Avslut på mål: 2-8 (1-4)
Hörnor: 3-6 (1-4)
Offside: 4-3 (2-1)
Gula kort: Dan Fröjd, Värmbols FC (66)
Röda kort: -
Publik: 125
Domare: Adis Cosic, Eskilstuna

 

 

 

Syrianskas laguppställning (3-5-2):

Sebastian Karacan - Michael Kamau, Samuel Barlay, Rasmus Rönnholm - Behnam Olfat (73 Simon Grassi), Daniel Johansson (73 Marcel Kaya), Provspelare (46 Provspelare), Rodi Taher (46 Lucas Özgün), Bubakary Fadika (59 Provspelare) - Lukman Murad, Josef Akpinar (73 Blend Sheiko)

 

Ej inbytta ersättare:

Aleksandar Stevanovic, Viktor Tsouplakis

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});