#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska straffat i Norrtälje

 

 

Syrianska var under långa stunder det bättre laget i det tuffa bortamötet med serieledande BKV Norrtälje - men ett par tveksamma domslut skulle fälla de rödgula. Michal Habànek åkte på sitt andra gula kort en bit in i den andra halvleken, och i slutminuterna avgjorde hemmalagets Andreas Bellander med matchens enda mål från straffpunkten.

Efter att ha fixat säsongens första trepoängare tidigare i veckan reste Syrianska mot östkusten för att matcha serieledande BKV Norrtälje på bortaplan - ett Norrtälje som hade imponerat stort i sina två inledande matcher med dubbla segrar och en fin målkvot. Att det var en tuff uppgift som väntade de rödgula rådde det inga som helst tvivel om, men det var ändå ett optimistiskt bortalag som klev in på Norrtälje Sportcentrums slitna konstgräs.

 

Syrianska tog kommandot i matchinledningen och rullade boll inom laget utan att hota i offensiven mot ett väl samlat hemmalag. BKV hade svårt att komma in i matchen och när man väl fick låna bollen så slog man lika snabbt iväg den med ett slarvigt passningsspel. Det dröjde innan Syrianska började skapa halvchanser, men man fick till slut ihop en handfull sådana främst via ett övertag på båda kanterna. Två riktigt heta lägen skulle man ändå få till - först när Sasa Plavsic bommade ett mer eller mindre öppet mål efter att Pavol Orolìn spelat bollen snett inåt bakåt, och samma Plavsic skulle strax därefter nicka tätt över ribban från nära håll. Även Behnam Olfat fick en bra möjlighet att näta, men ett hemmaben hann slängas fram innan avslutet kom.

 

BKV hade inte mycket i offensiv väg i den första halvleken. Man hade förtvivlat svårt att bryta sig igenom en stabil Syrianskadefensiv där mittbackarna Igor Paldan och Rigest Hysko ofta stod rätt, och man kom faktiskt bara till ett enda avslut under matchens första 45 minuter. Ur riktigt snäv vinkel prickade hemmalaget stolpens utsida via en välplacerad Viktor Göranzon's händer - och lagen fick gå till pausvila med ett mållöst resultat i ryggen.

 

I den andra halvleken fick BKV lite mer att säga till om - dels då man spelade upp sig samtidigt som Syrianska blev lite väl offensiva i sina positioner vilket öppnade upp för spelvändningar. Ett stundtals övermodigt bortalag skapade visserligen en del framåt - främst genom Sasa Plavsic, Jàn Marcin och Pavol Orolìn, men även via mittbacken Igor Paldan som dundrade iväg en stenhård halvvolley efter en hörna där hemmakeepern Anton Hermansson räddade starkt - men man åkte också på kontringar bakåt vid bolltapp i känsliga lägen. Efter just ett sådant bolltapp förlorade de rödgula en duell vid sidlinjen, och i djupledslöpningen därefter hakade Michal Habànek ihop med en hemmaspelare och åkte på sitt andra gula kort och blev utvisad.

 

Med en man mindre på banan drog Syrianska hem sitt manskap något för att bevaka den poäng man ändå hade, men vid ett par tillfällen gavs det ändå lägen för ett ledningsmål framåt. Närmast var Pavol Orolìn som tryckte bollen i burgaveln i en kontring. Även BKV hade sina halvchanser, men särskilt farligt blev det faktiskt inte. Viktor Göranzon hade bra koll på de få avslut som hemmalaget fick iväg, och även vid Andreas Bellanders ramträff på frispark hade Göranzon räddat om bollen hade gått innanför stolpen.

 

Det såg länge ut att bli en mållös tillställning, men ett olyckligt bolltapp gav BKV möjlighet att kontra i slutminuterna. Andreas Bellander spelades fram i djupled men tappade vinkeln något när Viktor Göranzon kom ut och täckte - men rutinerat valde han istället att falla som ett höstlöv när han närmade sig Göranzon och tilldömdes straffspark. Bellander tog själv tillvara på straffen och tryckte bollen i nät till 1-0 i den 85:e minuten.

 

Syrianska gjorde ett försök till en slutforcering för att nå en kvittering fick aldrig riktigt ordning på det hela, och Norrtälje kunde utan större problem hålla undan och vinna efter ynka två stopptidsminuter. Bortalaget åkte på en minst sagt snöplig förlust, samtidigt som BKV inkasserade tredje raka vinsten trots en hel del besvär.

 

Olyckligtvis hamnade ett par tveksamma domslut i fokus och dessa skulle visa sig bli helt matchavgörande. Att Michal Habànek visades ut efter att totalt ha dragit på sig två frisparkar där båda följdes av gula kort kändes inte helt logiskt när hemmalagets Didier Kony gång på gång hamnade efter på mitten, och trots att han på egen hand orsakade tiotalet frisparkar så lyckades han anmärkningsvärt komma undan utan varning. Även straffen - som alltså utdömdes i den 85:e minuten - kändes väldigt billig där duktige Andreas Bellander tog tillfället i akt när han föll oerhört enkelt inne i boxen. Bellander tog en chansning som gick hem och det kan man väl inte klandra honom för, men det fanns även situationer åt andra hållet som luktade minst lika mycket straff som domartrion valde att lämna utan åtgärd. Det faktum att huvuddomare Mattias Falk från Valbo blåste av matchen efter ynka två stopptidsminuter kändes även det väldigt märkligt. Trots sex spelarbyten, en utvisning, tre skadeavbrott och en straffsituation som drog ut på tiden fråntogs Syrianska värdefulla minuter i sin kvitteringsjakt.

 

Sett till matchen i sin helhet känns det så klart väldigt snöpligt att åka hem både mållösa och poänglösa från Roslagen - trots en insats som i det stora hela var både stabil och bra. Syrianska hade länge ett spelmässigt övertag på bortaplan mot ett starkt motstånd i fullpoängaren BKV Norrtälje, och var det klart vassaste laget fram till utvisningen. Även om Norrtälje drog det längsta strået denna eftermiddag - och det alltså på en tveksamt utdömd straffspark - ska Syrianska ta med sig prestationen som är den främsta hittills denna säsong. Visst kan man påstå att hemmasegern var något turlig, men ett bra lag förtjänar också tur och det går helt klart att konstatera att BKV kommer vara med och spela om seriesegern denna säsong. För Syrianskas del får man hoppas att det man inte fick med sig denna gång, kommer att betalas tillbaka vid ett annat tillfälle. Säsongen är lång och redan på torsdag väntar en ny match då Värmdö IF gästar Parken med avspark klockan 19:00.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

BKV NORRTÄLJE - SYRIANSKA IF                                                 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 (85) Andreas Bellander, straffspark
Avslut: 7-14 (1-6)
Avslut på mål: 6-7 (1-1)
Hörnor: 3-4 (0-1)
Offside: 3-0 (2-0)

Gula kort:

 

 

 

 

Pavol Orolìn, Syrianska (23)

Jàn Marcin, Syrianska (45)

Michal Habànek, Syrianska (54, 68)

Viktor Göranzon, Syrianska (84)

Fredrik Wessberg, Norrtälje (90+1)

Röda kort: Michal Habànek, Syrianska (68)
Publik: 182
Domare: Mattias Falk, Valbo

 

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3):

Viktor Göranzon - Michael Kamau (86 Josef Akpinar), Igor Paldan, Rigest Hysko, Michal Habànek (Utv. 68) - Daniel Johansson - Jàn Marcin (88 Sharam Said), Dennis Olsson - Behnam Olfat (69 Jonathan Bahar), Sasa Plavsic, Pavol Orolìn

 

Ej inbytta ersättare:

Patrik Öhman, Attila Pinte, Jaser Al-Mosawy, Rodi Mahmoud

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});