#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Säsongen avrundas med ett derby

 

 

Säsongen avrundas under lördagseftermiddagen då Syrianska ger sig iväg på årets kortaste bortaresa där Apalby IP är destinationen. Ett lokalderby mot grannen Västerås IK står på programmet i den sista omgången - en match där ett formsvagt rödgult lag dras med både skador och avstängningar.

Dubbla avstängningar och flera skador ställer till det

Syrianskas säsong har inte på något sätt varit imponerande utan måste nog sammanfattas som en ganska medioker sådan. Nu återstår visserligen en omgång, men det står ändå klart att det blir en slutplacering i tabellens mittskikt. Till stor del ligger nog den turbulenta försäsongen bakom de uteblivna resultaten, men även avsaknaden av poängspelare i offensiven har varit bidragande i negativ bemärkelse. Glädjande är ändå att flera unga egna produkter tagit klivet och slagit sig in på allvar i laget. Både 17-årige Marcel Kaya och 15-åringen Josef Akpinar har utvecklats med stormsteg under året, vilket belönats med startplatser nu under hösten. Även 18-årige Rodi Mahmoud har fått sitt genombrott och visat prov på en hög högstanivå.

 

Truppen har inte haft någon som helst bredd efter sommartransfern där flera spelare fick lämna när lagets chanser att blanda sig i toppstriden var ytterst små. Även skador och avstängningar har ställt till det för de rödgula - precis som inför den sista omgången där varken Marcel Kaya eller Karzan Azizi kommer till spel efter utvisning respektive gult kort senast. Ytterligare frågetecken gör att huvudtränare Kalle Granath inte har allt för många valmöjligheter i sin laguttagning.

 

Vårens segerrad gav nytt kontrakt för underskattat VIK

Lokalkonkurrenten Västerås IK är nog betydligt mer nöjda med sin säsong där man säkrat nytt kontrakt med en ganska bred marginal. VIK fick en tacksam roll som bottentippade inför säsongen och har kunnat slå ur underläge trots att truppen håller en betydligt högre nivå än vad som utmålats. Efter en stark segerrad under våren, som varit bidragande för det nya kontraktet, stack man ut näsan och såg sig själva som kandidater till seriesegern - förväntningar man inte riktigt lyckades uppfylla då man inför den sista omgången har 25 poäng upp till redan klara tabellettan Enskede. I det stora hela kan VIK ändå summera säsongen som klart godkänd.

 

VIK och Syrianska har samma antal inspelade poäng inför lördagens derby - de rödgula har en något bättre målskillnad - där placeringarna åtta, nio och tio står på spel i en kamp där även Gamla Upsala är inblandat. VIK valde något underligt att kasta in handduken i förra helgens möte med just GUSK (1-4) för att lägga fokus på lördagsderbyt.  De gulsvarta valde i matchen innan dess att dra på sig fem varningar och avverka avstängningar mot GUSK där man samtidigt vilade spelare med småskavanker. En lång rad av förändringar i VIK-elvan jämfört med senast är alltså att förvänta under lördagens derby som uppenbarligen är av stor vikt för de gulsvarta. VIK är för övrigt det lag som dragit på sig överlägset flest varningar under året - hela 63 stycken.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Västerås IK - Syrianska IF

Matchdag: Lördag 10:e oktober
Avspark: 14:00
Arena: Apalby IP
Domare: Fredrik Jansson, Hammarö
Senaste möte: Syrianska IF - Västerås IK 2-3 (9/6-15)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});