#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
    				fx:      'fade',
					timeout:  5000,
					speed:    2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Mardrömspremiär för Syrianska

 

 

Syrianska fick en riktig mardrömspremiär när seriespelet inleddes med en 0-4-förlust hemma mot IFK Lidingö - efter en drabbning där ett effektivt bortalag straffade de rödgula hårt och skoningslöst. Både Mahammed Momin och Philip Göransson blev tvåmålsskyttar för gästerna i solskenet på Wenströmska.

Solen strålade och vårvädret visade sig från sin allra bästa sida när årets upplaga av Division 2 Norra Svealand kickades igång på Wenströmska IP. Syrianska gästades av vassa nykomlingen IFK Lidingö - och olyckligtvis fick man klara sig utan ett par spelare som inte var tillgängliga på grund av skador.

 

Trots en trevande inledning var det Syrianska som till sist tog tag i taktpinnen på det, minst sagt, svårspelade konstgräset. Flera gånger om lyckades man rinna igenom i djupled och sånär kunde man också tagit ledningen, men det ville sig inte i avslutsögonblicken framför stabile bortakeepern Christoffer Hagsell. Gästande Lidingö var inte heller ofarliga, och med viss hjälp av en kraftig medvind lyckades man få till sekvenser där man ställde till med oreda för hemmaförsvaret.

 

Trots en relativt chansfattig första halvlek kunde bortalaget gå upp i ledning - och det två gånger om. Först fick Mahammed Momin en riktig kanonträff ute från den högra delen av straffområdet till 0-1 i den 37:e minuten, och precis innan halvtidsvilan utökade anfallspartnern Philip Göransson till 0-2 med ett nytt drömmål. Göransson tog tillvara på ett välriktat inlägg och dubblade gästernas ledning med en halv cykelspark, tämligen obevakad inne i straffområdet. 

 

I inledningen av den andra halvleken hade Syrianska förhoppningen om att åter kunna käka sig in i matchen, men det dröjde inte länge innan det hoppet släcktes. Alldeles för enkelt fick Mahammed Momin löpa sig igenom och rulla in 0-3 i den 47:e minuten, och kort därefter blev även Philip Göransson tvåmålsskytt när han satte dit 0-4 i en ny kontring.

 

Matchen var vid det här laget punkterad sedan länge, och Syrianska var väl aldrig riktigt nära att hitta en väg tillbaka. Visserligen skapade man ett par chanser för en reducering, och man hade också en boll i nät som blev avvinkad för offside, men känslan var ändå att Lidingö hade full kontroll på händelserna med ett betydligt stabilare försvarsspel än hemmalaget.

 

Nej, den här premiärmatchen får man snabbt lägga bakom sig. Syrianska fullkomligen dödades av en svag avslutning av den första halvleken, och en lika svag inledning av den andra. Med handen på hjärtat kan man inte annat än påstå att insatsen som helhet inte var tillräckligt bra den här eftermiddagen, där väldigt få - om ens någon - spelare lyckades komma upp i nivå. Visst var det så att underlaget ställde till med problem för båda lagen och något skönspel var det aldrig på tal om, men ett effektivt och löpstarkt Lidingö tog välförtjänt hem full pott utan att på något sätt imponera. För Syrianskas del så gäller det att hitta sätt att hantera ett motståndarlags djupledsspel avsevärt mycket bättre än vad man gjorde den här gången.

 

Nya tag väntar i påskhelgen där man på långfredagen reser till andra sidan staden för ett derby mot Skiljebo. En rejäl uppryckning och en bra mycket bättre prestation måste till då för att man inte ska stå helt utan chans mot den gulsvarta seriefavoriten.

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

SYRIANSKA IF - IFK LIDINGÖ                                                       0-4 (0-2)

Mål:

 

 

 

0-1 (37) Mahammed Momin

0-2 (45) Philip Göransson

0-3 (47) Mahammed Momin

0-4 (53) Philip Göransson

Avslut: 13-11 (5-6)
Avslut på mål: 10-10 (5-6)
Hörnor: 3-3 (2-3)
Offisde: 4-1 (2-0)
Gula kort: Jonathan Bahar, Syrianska (74)
Röda kort: -
Publik: 407
Domare: Ejub Mehic, Enköping

 

 

Syrianskas laguppställning (3-5-2):

Felix Karlsson - Michael Kamau, Samuel Barlay, Rasmus Rönnholm - Behnam Olfat, Rodi Taher (75 Lorenzo Carratu), Daniel Johansson, Ayoub Abassi (58 Marcel Kaya), Blend Sheikho - Jonathan Bahar, Lukman Murad (58 Lucas Özgün)

 

Ej inbytta ersättare:

Aleksandar Stevanovic, Alex Bandick, Bubakarry Fadika, Osam Abassi

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
    				fx:      'fade',
					timeout:  5000,
					speed:    500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});