#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska brände allt - och lite till

 

 

Syrianska dominerade spelmässigt och radade upp målchanser - men man brände allt och lite till. De rödgula gick för segern, men istället var det gästande Eskilstuna City som tog hem full pott från Wenströmska. Lite som en blixt från klar himmel kontrade bortalagets Emil Fritzell in matchens enda mål i slutminuten.

Med flera tunga avbräck tog sig Syrianska an topptippade Eskilstuna City under måndagskvällen - ett City som kom till Wenströmska som storfavoriter. De rödgula mönstade ett manskap utan flera spelare som hade nyckelroller i bortavinsten mot Sundbyberg senast, däribland målvakten Felix Karlsson (fotskadad) och mittfältaren Daniel Johansson (sjuk) - samtidigt som både Buba Fadika och Jonathan Bahar som var avstängda.

 

Syrianska öppnade dock optimistiskt och var något överraskande det lag som omgående tog tag i taktpinnen. Hemmalaget hade gjort sin läxa och lyckades stänga ner City's vassa kantspel, och kunde därmed kontrollera matchbilden på ett tämligen bekvämt sätt. Man låg på framåt och det blev ofta halvfarligt när man tog sig fram i sina många anfallsförsök, men inledningsvis hade man problem med att komma till riktigt heta målchanser.

 

Bortslagna passningar i avgörande ögonblick och en del felbeslut kring offensivt straffområde bidrog till att spelövertaget inte omvandlades i klara lägen framåt - och det dröjde till halvlekens slutminuter innan man kom riktigt nära ett ledningsmål. Efter en period av tryck mot bortamålet hittade bollen in i boxen där Ayoub Abassi nickade till, men en klockren träff i stolpens insida gjorde att lagen fick gå in till halvtidsvila med ett mållöst resultat i ryggen.

 

Den första halvleken gick klart på poäng till hemmalaget - som var ännu giftigare efter paus. Syrianska rivstartade och var en hårsmån från att näta två gånger om redan i den andra halvlekens första minut. Båda gångerna var det anfallaren Sezar Al-Hakim, på lån just från City, som höll sig framme.

 

Trots att gästerna jämnade ut bollinnehavet allt efter som, var det de rödgula som stod för mer eller mindre allt i chansväg. VSK-lånet Asmir Suljicic hade en bra nick från nära håll, och Ayoub Abassi brände ett jätteläge bara någon meter från mållinjen efter en hörna. Bortakeepern Richard Larsson höll sitt lag kvar i matchen när han vasst parerade Al-Hakims friläge med dryga kvarten kvar - och det kändes som att det bara var en tidsfråga innan ett hemmamål skulle komma. City hade visserligen ryckt upp sig spelmässigt, men hade stora problem i sin defensiv där mer eller mindre samtliga hemmaspelare hade ett övertag mot sin försvarare. Gästerna var dessutom extremt uddlösa framåt där vikarierande hemmamålvakten Aleksandar Stevanovic var sysslolös.

 

När klockan tickade upp mot full tid talade det mesta ändå för att matchen skulle sluta mållös - en drabbning där Syrianska skulle få nöja sig med en poäng trots ett massivt övertag sett till både spel och målchanser. Det blev dock inte ens ett kryss för de rödgula. City fick det sista ordet när man ställde om efter en bommad hemmafrispark. Bollen hittade ut på vänsterkanten och levererades därefter in i boxen där den notoriske målskytten Emil Fritzell dök upp och nickade in 0-1 i krysset i den 89:e minuten. Det var gästernas första - och enda - riktigt klara målchans, och man var minst sagt effektiva när den väl dök upp.

 

Syrianska gjorde sitt yttersta för att få till en kvitteringsjakt på stopptid - och lyckades väl sådär. En gång rann man igenom bortaförsvaret, men inbytte Lucas Özgün var lite väl ärlig när han valde att inte falla över bortakeepern Larsson som kom snett i en utrusning. Özgün stod upp, tappade vinkeln något och skickade därefter bollen snett inåt bakåt till Josef Akpinar som inte riktigt fick ordning på fötterna. De rödgula blev, smått osannolikt, helt och hållet poänglösa efter en tung 0-1-förlust på Wenströmska. Citys sena avgörande kom som en kniv i ryggen för ett Syrianska som inte hade några som helst marginaler med sig.

 

Det går inte annat än att lida med hemmalaget vars insats och prestation borde ha belönats med en trepoängare - men istället fick man kliva av planen tomhänta då den egna ineffektiviteten blev helt avgörande. Syrianska, med flera avbräck i truppen, dominerade stora delar av mötet med topptippade City som ändå drog det längsta strået tack vare en skicklig anfallare i Emil Fritzell (32 mål i Division 2 Södra Svealand ifjol) som tog tillvara på lagets enda riktiga målchans. Förhoppningsvis kan de rödgula fortsätta visa samma mod framöver, trots att poängskörden inte på långa vägar motsvarar lagets insatser hittills. Ett viktigt bortamöte med Strömsberg väntar redan på lördag, och det är bara att ta nya tag till dess.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

Matchkommentarer

 

"Vi måste i alla fall sätta ett par av alla de lägen vi skapade, annars blir man straffade och det blev vi. Vi blev lite för giriga och ville lite för mycket framåt i slutet. Det var kul att spela mot sin klubb. Det var kul även om jag ska sätta dit de lägena jag fick mot dem.  Det känns lite orättvist med de poängen vi har just nu. Vi är ju mycket bättre än vad tabellen visar, och det kommer vi att visa framöver."

 

- Syrianskaanfallaren Sezar Al-Hakim, som är inlånad från just Eskilstuna City, till VLT.

 

 

"Vi förtjänade inte att vinna idag. Syrianska hade mer spel och skapade fler farliga chanser än oss. Vi är trubbiga i vårt anfallsspel, men har bra försvarare och en bra målvakt som räddar oss idag. Trots en dålig dag på jobbet kan vi ändå åka hem med tre poäng. Det är starkt."

 

- Eskilstuna City's tränare Edier Frejd till Eskilstuna-Kuriren.

 

 

 

SYRIANSKA IF - ESKILSTUNA CITY FK                                    0-1 (0-0)

Mål: 0-1 (89) Emil Fritzell
Avslut: 18-5 (6-2)
Avslut på mål: 8-4 (3-2)
Hörnor: 6-3 (3-2)
Offside: 6-4 (3-1)
Gula kort: Asmir Suljicic, Syrianska (86)
Röda kort: -
Publik: 274
Domare: Martin Segerud, Kristinehamn

 

 

Syrianskas laguppställning (4-3-3):

Aleksandar Stevanovic - Michael Kamau, Asmir Suljicic, Samuel Barlay, Behnam Olfat (68 Alex Bandick) - Ayoub Abassi, Rasmus Rönnholm, Bosko Durovic (90 Lucas Özgün) - Lukman Murad, Sezar Al-Hakim, Blend Sheikho (71 Josef Akpinar)

 

Ej inbytta ersättare:

Felix Karlsson, Marcel Kaya, Simon Grassi & Lorenzo Carratu

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});