#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Ny förlust efter svag insats

 

 

Syrianska är en bra bit från en formtopp, och stod för en ny svag insats när man förlorade (2-4) hemma mot Enköpings SK FK under skärtorsdagen. I ett långt i från välspelat försäsongsmöte bjöds gästerna på mål flera gånger om - och de rödgula har uppenbarligen en del att jobba med inför seriestarten.

Flera spelare ställdes över i hemmamötet med division 3-laget Enköpings SK FK - men många av de som fick chansen visade knappast framfötterna. Syrianska stod för ännu en riktigt blek insats och med en seriespremiär som närmar sig känns läget minst sagt ovisst.

 

Den första halvleken var händelsefattig där mängden bolltapp från båda lagen var enorm. Även om Syrianska hade ett visst övertag så var målchanserna lätträknade. De rödgula hamnade visserligen i jättelägen i offensivt straffområde två gånger om - men båda gångerna la man energi på uteblivna domslut istället för att trycka bollen i nät.

 

Gästande ESK var det lag som skulle göra enda målet innan paus. I en spelvändning misslyckades hemmaförsvaret att ställa offside samtidigt som Patrik Öhman kom ut på mellanhand. Joakim Reutfors tackade och tog emot när han lyfte bollen i öppet mål till 0-1.

 

I den andra halvleken spelade Syrianska inledningsvis upp sig utan att för den delen övertyga på något sätt. En kvittering låg ändå i luften och efter ett flertal brända lagen kunde Sasa Plavsic dunka dit 1-1 i den 66:e minuten. Det dröjde dock inte länge innan ESK replikerade och på två minuter hade man gått upp i en tvåmålsledning. Jonatan Ålin knoppade in 1-2 efter en frispark i den 67:e minuten och rullade in 1-3 dryga minuten senare.

 

De rödgula hängde med huvudena och ville nog snarare att eländet skulle ta slut istället för att själva ta sig i kragen. Jonatan Ålin skulle fullborda sitt äkta hat-trick med att sätta dit 1-4 innan det kom en uppryckning från hemmalaget under slutkvarten - och även en reducering när Jàn Marcin störde bortakeepern till att boxa bollen i eget nät efter en hörna i den 80:e minuten. Syrianska hade flera chanser till ytterligare mål främåt, men kom inte närmare än så.

 

Matchen slutade med en 2-4-förlust för de rödgula mot ett ESK som var betydligt hetare i de båda straffområdena. Syrianska uppträder för tillfället som ett lag helt utan självförtroende, vilket självklart är oroväckande då seriepremiären bara är ett par veckor bort. Två försäsongsmatcher återstår - först mot Värmbol på annandagen och därefter genrepet mot Eskilstuna City den 2:a april.

 

Anmärkningsvärt var att mittfältaren Mikael Zaytoun var tillbaka i spel efter att ha lagt skorna på hyllan efter en längre tids skadefrånvaro. Zaytoun var en av få rödgula spelare som kunde kvittera ut godkända betyg efter kvällens match.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - ENKÖPINGS SK FK                                              2-4 (0-1)

Mål:

 

 

 

 

 

0-1 (36) Joakim Reutfors

1-1 (66) Sasa Plavsic

1-2 (67) Jonatan Ålin

1-3 (68) Jonatan Ålin

1-4 (77) Jonatan Ålin

2-4 (80) självmål

Avslut: 16-8 (3-4)
Avslut på mål: 8-5 (0-2)
Hörnor: 9-2 (3-0)
Offside: 3-1 (2-0)

Gula kort:

 

Mikael Zaytoun, Syrianska (47)

Alexander Persson-Njie, ESK (85)

Publik: 70
Domare: Armin Vukovic, Västerås

 

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-4-1):

Patrik Öhman - Michael Kamau (61 Lucas Özgün), Jàn Marcin, Rigest Hysko, Michal Habànek - Daniel Johansson (77 Alexander Bladh) - Simon Grassi (59 Viktor Tsouplakis), Sharam Said (45 Jonathan Bahar), Sasa Plavsic, Behnam Olfat - André Garabet (45 Mikael Zaytoun)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});