#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Big-Sam tecknar nytt avtal

 

 

Syrianska har lagt mardrömshösten bakom sig - och laddar om inför en ny fotbollssäsong. Truppbygget har precis inletts och redan nu står det klart att rutinerade Samuel Barlay förlänger sitt avtal och blir kvar i klubben i ytterligare minst ett år. Big-Sam fungerade både som spelare och assisterande tränare under året.

Numera 30-årige Samuel Barlay har hunnit med att bocka av en hel del i sin karriär - däribland landslagsspel för sitt Sierra Leone, spel i både Allsvenskan och Superettan, matcher ute i de europeiska klubblagsturneringarna och proffssejourer i ett flertal länder. När Syrianska snuddade vid superettakval säsongen 2010 hade "Big-Sam" en nyckelroll - och både hösten 2014 och våren 2015 var mittfältaren tongivande för de rödgula efter återvändandet från Azerbajdzjan. 

 

Under säsongen som gick hade Big-Sam rollen som assisterande tränare till Kalle Granath, men fick snöra på sig skorna igen när truppen var hårt skadedrabbad under hösten och var då en av lagets klart bästa spelare. Nu står det alltså klart att Samuel Barlay stannar i Syrianska ytterligare minst en säsong - där 30-åringens huvudfokus blir att vara en del av spelartruppen. Hur ledarteamet utformas är i dagsläget inte fastställt, men det kan mycket väl bli så att Big-Sam får positionera sig även där.

 

I samma veva kan klubben meddela att kvartett av spelare kommer att lämna Syrianska. Mittfältaren Dennis Olsson väljer att inte nyttja sitt optionsår för att istället sammansluta med vänner på ett socialt plan i en annan klubb, försvararen Michal Habànek återvänder hem till Slovakien - precis som de båda mittfältarna Pavol Orolìn och Attila Pinte som inte heller kommer att representera Syrianska under säsongen 2017.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});