#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Big-Sam stannar i Syrianska

 

 

Den rutinerade mittfältsmotorn Samuel Barlay stannar ett år till i Syrianska. 28-åringen har, tillsammans med klubben, valt att nyttja en avtalsklausul om en förlängning över säsongen 2015. Landslagsmeriterade Big-Sam återvände till de rödgula under sommartransfern efter ett antal år i Azerbajdzjans högstaliga.

Samuel Barlay klassades i början av 2000-talet som en av Afrikas mest lovande spelare efter ett lysande U17-VM med bland annat ett hat-trick mot Spanien och Iker Casillas. Sir Alex Ferguson's Manchester United erbjöd 17-åringen ett avtal men valet föll istället på allsvenska Malmö FF som man ansåg skulle gynna utvecklingen på ett bättre sätt.

 

Ett par olyckliga skador satte dock stopp för kometkarriären och via en utlåning till den dåvarande superettaklubben Örgryte hamnade "Big-Sam" i finska IFK Mariehamn. Mittfältaren tog därifrån klivet till Syrianska som, med Barlay som nyckelspelare, snuddade på superettakval med sin tredjeplats i Division 1 Norra 2010. Efter ett par framgångsrika säsonger i den ekonomiskt starka högstaligan i Azerbadjzjan återvände Big-Sam till Syrianska under sommartransfern - och nu blir det alltså ytterligare en säsong för de rödgula.

 

Parterna tecknade i somras ett avtal gällande hösten med en förlängningsoption över nästkommande säsong - en option som parterna nu har enats om att nyttja. Med Big-Sam kvar i truppen har en viktig pusselbit i lagbygget fallit på sin plats.

- Det är ingen hemlighet att Samuel har en viktig roll i vårt lag. Han bidrag väldigt mycket, både spelmässigt och med sin rutin. Vi är självklart jätteglada att han valt att stanna hos oss ytterligare en säsong, kommenterar Isak Turan från klubbens sportkimmitté.

 

Klubben har förhoppningar om att räta ut ytterligare ett par frågetecken under dagarna.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});