#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Åttonde raka förlusten

 

 

Syrianska behövde en ynka poäng i derbyt mot redan nedflyttningsklara jumbon Västerås IK för att säkra nytt kontrakt - men efter åttonde raka förlusten väntar istället ett avgörande i den sista omgången för de rödgula. Sasa Plavsic gjorde Syrianskas mål i 1-2-förlusten på ett iskallt Apalby under lördagen.

Efter en lång rad av förluster hade Syrianska hamnat i en knepig sits inför de avslutande omgångarna - där en seger mot VIK med största sannolikhet hade säkrat kontraktet. Det skulle i efterhand visa sig att ett kryss hade räckt, men de rödgula förmådde inte att spräcka förlustsviten och fick istället se sig besegrade av tabelljumbon.

 

Syrianska har en tuff skadesituation med många tongivande spelare på frånvarolistan, men man skulle ändå få till en slagkraftig elva till bortamötet med VIK. De gulsvarta, cementerad tabelljumbo som inte hade någonting alls att spela för, öppnade optimistiskt mot ett Syrianska som såg tagna ut av stundens allvar - men gästerna lyckades sakta med säkert jämna ut spelet i en halvlek som till stor del bestod av ett ställningskrig utan vare sig skönspel eller klara målchanser. Stundtals var det både grinigt och irriterat, där huvuddomare Martin Segerud från Kristinehamn fick använda sin pipa flitigt för att hålla ordning ute på det, i vanlig ordning, ojämna och svårspelade naturgräset  på Apalby. 

 

Trots att halvleken avverkades mer eller mindre helt utan målchanser, så kunde VIK få med sig en 1-0-ledning in i paus. Lite väl enkelt blev Kresnik Bytyqi friställd vid den bortre stolpen när han skickade bollen i öppet mål i den 27:e minuten - vilket var VIK's första av totalt två avslut på mål under matchens första halva. Syrianska var även de uddlösa i sin offensiv och hade väldiga problem med att komma till lägen för avslut.

 

De rödgula ryckte upp sig rejält efter paus och rivstartade med att bränna en het kvitteringschans direkt efter avspark - innan inbytte Sasa Plavsic därefter förvaltade Sharam Said's inspel med att näta till 1-1 i den 47:e minuten. Trots att det var Syrianska för hela slanten i inledningen av den andra halvleken skulle VIK ännu en gång sätta sig i förarsätet. Nikola Durovic träffade muren vid en frispark, och efter lite flipperspel och hittade bollen i ett senare skede tillbaka till Durovic som placerade in 2-1 bakom bortakeepern Patrik Öhman.

 

I övrigt var den andra halvleken en ganska ensidig historia med ett Syrianska som tryckte på för en kvittering, samtidigt som VIK försvarade sig djupt med sin fembackslinje och ett lågt sittande mittfält. De rödgula hade svårt att skapa de riktigt heta målchanserna i trängseln framför stabile hemmamålvakten Felix Karlsson - och kunde inte förrän i slutskedet luckra upp VIK-defensiven. Både Eldon Martins-Maquemba och Sasa Plavsic hade utmärkta lägen för ett 2-2-mål - och även uppflyttade Rigest Hysko var nära att näta för gästerna.

 

Det ville sig dock inte för de rödgula som för åttononde matchen i följd fick se sig besegrade, och även denna gång lämnade insatsen en del att önska. Ett redan nedflyttat VIK utmärkte sig med ett uppoffrande spel, samtidigt som bristen på självförtroende lyste igenom hos Syrianska. Lyckligtvis gick mer eller mindre alla andra resultat vägen, vilket innebär att det ska mycket till för att de rödgula ska tvingas till ett kvalspel för att hålla sig kvar. I den avslutande omgången väntar ett hemmamöte med FC Gute - och där krävs minst en poäng för att på egen hand säkra nytt kontrakt. I och med den hemska formen Syrianska har just nu kanske det är lättare sagt än gjort, men förhoppningsvis kan man göra en sista kraftsamling och få till en ordentlig prestation som en gång för alla säkrar division 2-statusen till nästa säsong.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

VÄSTERÅS IK - SYRIANSKA IF                                              2-1 (1-0)

Mål:

 

 

1-0 (27) Kresnik Bytyqi

1-1 (47) Sasa Plavsic

2-1 (53) Nikola Durovic

Avslut: 9-11 (6-3)
Avslut på mål: 4-7 (2-2)
Hörnor: 2-6 (0-1)
Offside: 3-6 (2-4)

Gula kort:

 

 

 

Eldon Martins-Maquemba, Syrianska (44)

Lorenzo Carratu, VIK (59)

Sasa Plavsic, Syrianska (69)

Menhal Muqdisi, VIK (88)

Röda kort: -
Publik: 90
Domare: Martin Segerud, Kristinehamn

 

 

Syrianskas laguppställning (4-2-3-1):

Patrik Öhman - Behnam Olfat, Samuel Barlay, Rigest Hysko, Michael Kamau - Daniel Johansson, Sharam Said (71 Viktor Tsouplakis) - Jonathan Bahar, Edon Aliu (67 Belmin Alic), Simon Grassi (39 Sasa Plavsic) - Eldon Martins-Maquemba

 

Ej inbytta ersättare:

Sebastian Karacan, Marcel Kaya, Michal Habànek, Rodi Mahmoud & Lucas Özgün

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});